Opleiding

Afslankingsmassage

Overgewicht is een groot probleem. We worden overspoeld met kant-en-klare gerechten die te veel vetten, zout en suikerrijke middelen bevatten. Afslanken is vaak écht nodig, want zwaarlijvigheid kan leiden tot ziektes. Maar drastische en dure maatregelen kan je ook best vermijden. Een professionele afslankingsmassage is het ideale alternatief!

Tijdens deze cursus leer je de juiste massagetechnieken die helpen om afslanken en voor een volledige detoxificatie van het lichaam zorgen. Typische probleemzones zoals buik, billen en benen worden onder handen genomen en het afslankend effect zal snel merkbaar zijn.

Wil je je verder specialiseren of starten als afslankingsmasseur in hoofd- of bijberoep? Deze cursus is voor jou de ideale keuze!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 2 lessen

Diploma

120.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Afslankingsmassage bestaat uit 2 lessen die elk 3 uur duren. Tijdens deze intensieve praktijklessen leer je alle kneepjes van het vak om een goede afslankingsmassage uit te voeren. Je lessen gaan steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Afslankingsmassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Na de praktijkgerichte lessen ga je meteen actief aan de slag met je kennis uit de opleiding Afslankingsmassage. Je hoeft dus geen stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele masseurs die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun massageproducten! In de wellness-sector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert.

Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met kwalitatief eigen materiaal. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, dit bepaal je zélf. Er bestaan al pakketten vanaf 124,99 euro opSchoonheidshandel die perfect aansluiten bij je opleiding. Samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft.

Materiaal van goede kwaliteit is essentieel om de lessen goed te kunnen volgen, een goed examen af te leggen en uit te groeien tot een expert in jouw vak. Dat is tenslotte waar het om gaat. Een eigen pakket is bovendien goedkoper dan wat je op sommige andere scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten), en waar je thuis dus niet mee kan verder oefenen. Eigen materiaal hoef je niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Je oefent er zowel mee tijdens de les, thuis als op stages. Enkel zo bereid je je ook optimaal voor om te slagen op het examen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw pakket ook om nadien meteen aan de slag te gaan als masseur bij je eigen klanten. Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als professioneel masseur snel terugverdient!

Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.


Lesgeld

Voor jouw opleiding Afslankingsmassage betaal je slechts 120.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een docent met pakken ervaring, het gebruik van de lokalen en het het praktijkexamen op het einde van je cursus.


PROGRAMMA

 • Systemen van het menselijk lichaam
 • Het lymfestelsel
 • Lichaamsbeweging en -verhoudingen en overgewicht
 • Ontgifting van het lichaam
 • De massagegrepen
 • De probleemzones bij mannen en vrouwen
 • Wat zijn de verschillende stappen van een afslankingsmassage?
 • Hoe kan je cellulite en striemen tegengaan?
 • Welke factoren beïnvloeden je gewichtsschommelingen?
 • Met welke voeding verlies je het snelst en makkelijkst gewicht?
 • Oefenmomenten
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Een correcte en professionele Afslankingsmassage kunnen geven met een volledige detoxificatie tot gevolg
 • De typische probleemzones bij zowel vrouwen als mannen efficiënt kunnen aanpakken
 • Je zorgt met je massages voor een goede doorbloeding die het lichaam stimuleert.
 • Je ontgift het lichaam. Dode huidcellen en talg worden losgemaakt.
 • Ervoor zorgen dat je cliënten ontspannen en vol zelfvertrouwen door het leven gaan

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Afslankingsmasseur in een wellnesscentrum
 • Specialiseer je als afslankingsmasseur voor je eigen zaak!
 • Afslankingsexpert

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een praktijkexamen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Afslankingsmassage. Hiermee kan je als gespecialiseerd afslankingsmasseur aan de slag in in dienstverband. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Onze lessen vormen de ideale voorbereiding voor het behalen van dit diploma bij de Centrale Examencommissie. Vanaf september 2018 kan je dit examen ook gewoon bij ons afleggen.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
AfslankingsmassageDin03/07/201804/07/2018Gent18u30 - 21u30
AfslankingsmassageZat13/10/201820/10/2018Hasselt10u00 - 13u00
AfslankingsmassageZon25/11/201809/12/2018Antwerpen10u00 - 13u00

Veelgestelde vragen

Wanneer start de volgende opleiding Afslankingsmassage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Afslankingsmassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Afslankingsmassage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Afslankingsmassage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Dat is niet nodig. Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Je examen Afslankingsmassage vindt de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je je meteen specialiseren tot afslankingsmasseur. Wil je je droom van een eigen zaak waarmaken? Volg dan ook de spoedcursus Bedrijfsbeheer bij ons.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Afslankingsmassage?

Neem tijdens de eerst les zeker de volgende zaken mee:

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Dit pakket werd in samenwerking met je docent samengesteld en kan je aankopen via Schoonheidshandel. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs. Eigen materiaal aankopen heeft overigens heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

 • Pen en papier
 • Massage-olie
 • Drie grote badhanddoeken
 • Badjas
Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Paul Verhoeven
"Ik ben Paul Verhoeven en reeds 45 actief als zelfstandig kinesitherapeut. De nadruk ligt hier op actief want ik kan het moeilijk laten om mensen te masseren. Het geeft hen voldoening en mezelf nog meer. Daarom dat ik ook al enkele jaren les geef aan de Schoonheidsschool om mijn kennis met andere mensen te kunnen delen. Als ik bij het examen stijlvolle en gevoelsvolle massages zie uitvoeren door de studenten ben ik enorm ontroerd en weer volop gestimuleerd om ook anderen hieraan deel te kunnen laten nemen. Ik verwacht dus ook jou bij een volgende gelegenheid. Voorlopig denk ik nog niet aan stoppen."
 
Goed nieuws dus ook voor de school.
Tot later, Paul
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS