Opleiding

Ayurvedische Massage

De kennis van het leven. Dat is de letterlijke vertaling van Ayurvada. Een van de oudste gezondheidssystemen ter wereld, afkomstig uit de oude Indische cultuur. Deze traditionele massagetechniek is gericht op het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest. De warme oliën zorgen voor een kalmerend en relaxerend effect. Je voelt je als herboren!

Tijdens deze cursus maak je kennis met de Oosterse denkwijzen en de Ayurvedische filosofie en visie. Je leert de verschillende soorten Ayurvedische massages kennen en krijgt onder de knie hoe je deze op een professionele manier kan toepassen.

Wil je jezelf en je zaak specialiseren? Gewoon interesse in deze heelkrachtige massagetechniek? Schrijf je dan snel in voor deze unieke cursus!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 2 lessen

Diploma

250.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Ayurvedische Massage bestaat uit 2 praktijkgerichte lessen die elk 7 uur duren. Deze gaan steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Ayurvedische Massage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Na de praktijkgerichte lessen ga je meteen actief aan de slag met je kennis uit de opleiding Ayurvedische Massage. Je hoeft dus geen stage te lopen.


Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen zoals handdoeken en schrijfgerief. Een volledig overzicht van alle benodigdheden kan je ook terugvinden bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor je opleiding bedraagt 250.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren massagetherapeut, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het praktijkexamen dat je aflegt op het einde van je cursus Ayurvedische Massage.


PROGRAMMA

 • Oosterse denkwijzen en massagetechnieken
 • De Ayurvedische filosofie en visie
 • De verschillende Ayurvedische massagetechnieken voor specifieke lichaamsdelen?
 • Hoe kies ik de gepaste olie?
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Verschillende soorten Ayurvedische Massage uitvoeren
 • Zowel het lichaam als de geest van je cliënten in balans brengen
 • De gepaste kruiden en oliën? Jij kan ze uitkiezen en gebruiken

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Gespecialiseerd massagetherapeut in een wellnesscentrum
 • Start je eigen massagesalon als gespecialiseerd Ayurvedisch therapeut
 • Alternatief Therapeut met als specialisatie ayurvedische massage
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een praktijkexamen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Ayurvedische Massage waarmee je onmiddellijk aan de slag kan als massagetherapeut gespecialiseerd in ayurvedische massage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Onze opleiding bereidt je hier perfect op voor. Vanaf september 2018 kan je voor dit examen ook bij onze school terecht.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Ayurvedische MassageZat23/06/201830/06/2018Antwerpen10u00 - 15u00
Ayurvedische MassageZon14/10/201821/10/2018Hasselt10u00 - 17u00
Ayurvedische MassageZat17/11/201824/11/2018Antwerpen10u00 - 17u00
Ayurvedische MassageZat17/11/201824/11/2018Gent10u00 - 17u00

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer leg ik examen af?
Je examen Ayurvedische Massage vindt tijdens de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd! Zo kan je onmiddellijk aan de slag in een massagesalon. Wil je eindelijk je droom waarmaken en een eigen zaak starten? Dan heb je een getuigschrift Bedrijfsbeheer van de Centrale Examencommissie nodig. Een goede tip: je kan je hier perfect en in sneltempo op voorbereiden dankzij onze lessen Bedrijfsbeheer!
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Ayurvedische massage?

Neem tijdens de eerste les pen en papier mee om een en ander te noteren. Voorzie ook vier grote badhanddoeken (bij voorkeur een donkere kleur), een hoeslaken voor één persoon, een deken of fleece om het lichaam te bedekken en een lunchpakket .

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je goed voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket op maat samen: dit kan je kopen op Schoonheidshandel. Om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Na je opleiding kan je met datzelfde materiaal ook meteen zelf aan de slag! De aankoop is niet verplicht.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Wanneer start de volgende opleiding Ayurvedische Massage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Ayurvedische Massage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Ayurvedische Massage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Ayurvedische Massage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Onze Docenten

Onze Docenten

Steven Huyge
Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereist om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 
Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Vanhove

Ik ben Ellen Vanhove,
Na ruim 16 jaar ervaring leerde ik de helende kracht van ‘’ aanraken‘’ en de non verbale lichaamstaal tijdens de massage goed begrijpen en beheersen.

Ik startte mijn opleiding als kinesist maar ik zocht naar een meer energetische holistische benadering . Ik studeerde Ayurveda en bleef mij steeds bijscholen in technieken die deze benadering aan vulden.

Ik was ben een ondernemend iemand en tegelijkertijd ben ik hoog gevoelige ziel, een niet  altijd zo eenvoudige mix..

Ik baatte succesvol 16 jaar een ayurvedisch kuurcentrum uit in het hartje van Gent en in Limburg en ik reisde de wereld rond om kuurreizen te organiseren en opleidingen te geven in bedrijven. FROM PAIN TO PURPOSE....

Ik leefde  enkel voor mijn job....ik werd 4 jaar terug gedwongen door een flinke burn-out en gezondheidsproblemen..wat eerst een marteling leek, is vandaag een zegening. ....Ik werd terug geroepen tot de essentie....en het anders te doen....

Vandaag werk ik leef ik en verdien ik veel meer geld dan toen ik de benen van onder mijn ....liep.

Ik ben dankbaar voor mijn opgebouwde ervaring maar wat ik vandaag doorgeef aan ondernemers is een gebalanceerde kennis en levenswijsheid..die ik mocht leren tijdens mijn werk en levenservaring....

Ik ben dankbaar dat ik vandaag oog in oog kan staan met '' startende'' ondernemers, mensen om jullie te coachen naar een beroep....maar ook naar een kwalitatiever leven. Ik geef les ,privé coaching  in bedrijven en online coaching . Het is zalig om de kennis doorgeven en ook de fouten die ik gemaakt heb door te geven...zodat jullie deze niet hoeven te maken....

SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS