Opleiding

OPLEIDING

Babymassage

Wil jij...

 1. jouw baby leren masseren
 2. weten hoe je jonge kindjes helemaal tot rust laat komen
 3. babymassages op een veilige en verantwoorde manier leren uitvoeren
 4. een hechtere band met je baby creëren door gezellig samen deze opleiding te volgen
 5. jouw aanbod als masseur uitbreiden om ook kersverse mama´s en papa´s aan te spreken

Babymasseur, een beroep met toekomst!

Wie jonge kindjes heeft of in de verzorgingssector werkt, weet hoe heerlijk het is om met een baby of peuter bezig te zijn. Het is fijn om met hen te spelen en hen dingen aan te leren. Maar het is even belangrijk om voor rustmomenten te zorgen.

Een overvloed aan nieuwe prikkels is vrij indrukwekkend en vermoeiend voor baby’s. Hen zachtjes masseren kan hen dan helemaal tot rust brengen. De cursus Babymassage, ook Shantala-massage genoemd, is daar de beste methode voor. De aangeleerde massagetechnieken bevorderen de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby en het zorgt bovendien voor een innig moment tussen ouder en kind.

Interesse? Volg onze cursus en begeleid kersverse ouders in het geven van relaxerende babymassages.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  140.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Babymassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent24/11/201924/11/201910u00 - 17u00Zon
Antwerpen22/12/201922/12/201910u00 - 17u00Zon
Hasselt25/01/202025/01/202010u00 - 17u00Zat
Brugge07/03/202007/03/202010u00 - 17u00Zat
Gent11/04/202011/04/202010u00 - 17u00Zat
Antwerpen09/05/202009/05/202010u00 - 17u00Zat
Bruxelles / Brussel14/06/202014/06/202010u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

babymassage, babymasseur, shantala, kindermassage, massagetechniek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, lessen, workshop, baby, masseren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig masseur gespecialiseerd in babymassages
 • Relaxatietherapeut voor baby´s
 • Kinderverzorger met specialisatie in babymassages

Vaardigheden en skills

 • Jij brengt elke baby helemaal tot rust.
 • Je herkent en speelt in op de lichaamstaal van baby's.
 • Je leert mama´s en papa´s hoe ze zelf deugddoende babymassages geven.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Historiek en achtergrond van verschillende massagemethoden
 • Inleiding tot de Shantala-massage
 • Welke effecten hebben babymassages?
 • Oppikken van signalen en luisteren naar de lichaamstaal van een baby
 • Massagetechnieken bij specifieke babyklachten
 • Hoe leer je anderen babymasseges aan?
 • De beste lichaamshouding tijdens een babymassage
 • Overzicht van andere complementaire therapieën voor baby’s
 • Mogelijke oorzaken van prikkelbare baby’s

babymassage, babymasseur, shantala, kindermassage, massagetechniek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, lessen, workshop, baby, masseren

Onze docenten

Veronique Lejeune

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de HR branche heeft Veronique haar droom gerealiseerd en een eigen zaak gestart.
Ze geeft yoga, meditatie, coaching en massage aan kleine en grote kapoenen in haar eigen zaak. In 2010 richtte zij RELAXKIDS op met als doel door middel van yoga en meditatie een rustpunt te bieden aan vele kinderen. 
 
Veronique haar leuze is:  Elk kind heeft het vermogen in zich om op te groeien tot een bewust en zelfverzekerde volwassene mits we het voldoende mogelijkheden aanreiken om op een positieve manier met stress en uitdagingen om te kunnen gaan.
 

Thalia Green

Thalia is de bezielster van “Zen-Kids”. Ze werkt als massage- en relaxatietherapeut voor volwassenen en kinderen en studeerde relaxatietherapie aan de KULeuven.
Daarnaast is ze kinderyogadocente. Ze geeft kinderyoga op verschillende scholen en werkt o.a voor de Huizen Van Het Kind waar ze kleuter- en kinderyoga geeft. Daarnaast organiseert ze crea-yogakampjes voor kinderen van de kleuterschool en het lager onderwijs.
Kinderen op een speelse manier van hun lichaam leren genieten en hen een ontspannen gevoel geven is haar passie en deze wil ze graag met haar studenten delen.
 

Veronique Deresteau

Toen docente Veronique Deresteau na enkele jaren werken in de sales- en communicatiesector besefte dat ze méér wou, besloot ze haar loopbaan stop te zetten en een bachelor in de vroedkunde te volgen. “In 2010 behaalde ik mijn bachelor en in 2011 startte ik Baby & Co op, mijn zelfstandige praktijk, .”
 
Bijzonder aan Veronique is dat ze als vroedvrouw ook veel aandacht heeft voor relaxatietechnieken met behulp van massage. In haar praktijk of bij klanten thuis masseert ze zowel zwangere vrouwen als baby’s.
 
Vol overgave geeft Veronique les aan de studenten Zwangerschapsmassage en Babymassage aan De Schoonheidsschool. “Omdat mijn studenten hun eigen rugzak vol ervaring en kennis meebrengen naar elke les, leer ik zélf ook dingen bij. Leuk toch?”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Babymassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Baby´s en kleine kinderen zijn heel de dag druk in de weer om de grote wereld rondom hen te ontdekken. In deze opleiding leer jij hoe je hen met behulp van eenvoudige massagetechnieken tot rust brengt. Zo laad je hun batterijtjes opnieuw op én versterk je meteen jullie persoonlijke band. Ideaal voor professionele kinderverzorgers, onthaalouders, kersverse mama´s en trotse papa´s!
Wat is een Shantala-massage eigenlijk?
De Shantala-massage is een speciale massagetechniek voor baby´s en jonge kinderen, ontwikkeld door de Franse gynaecoloog Frederick Leboyer. Bij dit soort massage masseer je het volledige lichaampje van de baby op een ritmische manier. Die warme aanraking brengt zelfs huilbaby´s en onrustige peuters in een ontspannen gemoedstoestand.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren masseur, legt de technieken stap voor stap uit.
Oefen ik tijdens de les op een echte baby?
In de voormiddag oefen je op een levensechte pop. Vanaf 14u30 voorzie je een baby (tot de leeftijd van drie jaar) als oefenmodel. De moeder of de verantwoordelijke van het kind moet ook aanwezig zijn in de les. We raden aan om de baby pas in de namiddag mee te brengen en eten te geven voor je naar de les komt.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Babymassage bestaat uit 1 les van 7 uur. In de intensieve cursus ontdek je allerlei technieken om je baby een rustgevende massage te geven. In het overzicht met de startdata van de opleiding Babymassage vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je hebt een grote badhanddoek, warme sokken en een dekentje nodig. Wij voorzien massageolie. Omdat een groot deel van de cursus zittend op de grond doorgaat, draag je best gemakkelijke kledij.

In de voormiddag oefen je op een levensechte pop. Vanaf 14u30 voorzie je een baby (tot de leeftijd van drie jaar) als oefenmodel. De moeder of de verantwoordelijke van het kind moet ook aanwezig zijn in de les. We raden aan om de baby pas in de namiddag mee te brengen en eten te geven voor je naar de les komt.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten met professionele babymassages? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen salon. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te doen. Tijdens je opleidingsdag krijg jij alle technieken onder de knie om baby´s veilig en verantwoord te masseren.

Examen en diploma

Op het einde van de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

babymassage, babymasseur, shantala, kindermassage, massagetechniek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, lessen, workshop, baby, masseren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze ééndaagse opleiding bedraagt slechts 140.00 euro. Hiervoor krijg je het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een professionele massagetherapeute met jarenlange ervaring en het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
babymassage, babymasseur, shantala, kindermassage, massagetechniek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, lessen, workshop, baby, masseren, relaxerend, massage
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS