Opleiding

Babymassage

Wie jonge kindjes heeft of in de verzorgingssector werkt, weet hoe heerlijk het is om met een baby of peuter bezig te zijn. Het is fijn om met hen te spelen en hen dingen aan te leren. Maar het is even belangrijk om voor rustmomenten te zorgen.

Een overvloed aan nieuwe prikkels is vrij indrukwekkend en vermoeiend voor baby’s. Hen zachtjes masseren kan hen dan helemaal tot rust brengen. De cursus Babymassage, gebaseerd op het Shantalla principe, is daar de beste methode voor. De aangeleerde massagetechnieken bevorderen de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby en het zorgt bovendien voor een innig moment tussen ouder en kind.

Interesse? Volg onze cursus en begeleid kersverse ouders in het geven van relaxerende babymassages.

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 1 lessen

Attest

140.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

Je opleiding Babymassage beslaat 1 les en duurt 7 uur. Tijdens deze interessante en intensieve cursus ontdek je alle relaxerende technieken om je baby een heerlijk rustgevende massage te geven. In het overzicht met de startdata van de opleiding Babymassage vind je de lesdagen terug.


Stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te doen. Tijdens je opleidingsdag vergaar je alle praktische kennis die je nodig hebt om professioneel aan de slag te gaan.


Benodigdheden

Tijdens deze cursus breng je schrijfgerief, een handdoek, warme sokken, een dekentje en een lunchpakket mee. Je draagt ook best losse kleding. Tijdens het namiddagdeel van de les kan je de massagetechnieken ook oefenen op een echt kind (tot leeftijd van drie jaar). De moeder of een verantwoordelijke van het kind moet wel steeds aanwezig zijn. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een speciaal samengesteld pakket aan te kopen via Schoonheidshandel. Deze aankoop is niet verplicht. Voor meer info kan je terugvinden bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze ééndaagse opleiding bedraagt slechts 140.00 euro. Hiervoor krijg je het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een professionele massagetherapeute met jarenlange ervaring en het gebruik van de lokalen.


PROGRAMMA

 • Historiek en achtergrond van verschillende massagemethoden
 • Inleiding tot de Shantalla Babymassage
 • Welke effecten hebben babymassages?
 • Oppikken van signalen en luisteren naar de lichaamstaal van een baby
 • Massagetechnieken bij specifieke babyklachten
 • Hoe leer je anderen babymasseges aan?
 • De beste lichaamshouding tijdens een babymassage
 • Overzicht van andere complementaire therapieën voor baby’s
 • Mogelijke oorzaken van prikkelbare baby’s
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Een professionele babymassage correct uitvoeren zodat de baby helemaal tot rust komt
 • Cliënten aanleren hoe ze zélf een babymassage kunnen uitvoeren
 • Signalen en lichaamstaal van een baby kunnen herkennen en hierop inspelen
 • Je weet hoe je kan starten als massagetherapeut voor baby’s en hoe je klanten werft

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Specialisatieles voor kinderverzorger
 • Docent Babymassage
 • Relaxatietherapeut voor baby’s
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van de opleiding ontvang je per post een deelnameattest. Dit attest is voldoende om aan de slag te gaan als professioneel babymasseur. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer van de Centrale Examencommissie. Onze opleiding bereidt je hier in sneltempo op voor. Vanaf september 2018 kan je dit examen ook bij ons afleggen.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
BabymassageZon07/10/201807/10/2018Antwerpen10u00 - 17u00
BabymassageZon14/10/201814/10/2018Gent10u00 - 17u00
BabymassageZat27/10/201827/10/2018Hasselt10u00 - 17u00

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer leg ik examen af?
Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je je certificaat Babymassage via de post thuis opgestuurd. 
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Babymassage?

Gelieve tijdens de les schrijfgerief, een handdoek, warme sokken, een dekentje en lunchpakket mee te brengen. Best doe je ook gemakkelijke kledij aan tijdens de opleiding, aangezien een groot deel van de cursus zittend op de grond doorgaat. Tijdens de lessen oefent u in de voormiddag op een pop. Vanaf 14.30 uur heb je de mogelijkheid om een baby (tot de leeftijd van drie jaar) als model mee te brengen. De baby’s hebben best gegeten voor ze aankomen in de les. De moeder of een verantwoordelijke dient ook steeds aanwezig te zijn!

Voor deze opleiding heb je ook de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed kan voorbereiden op het examen. Dit stelden we met je docent samen en kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Moet ik een model meebrengen?
Tijdens de lessen oefen je in de voormiddag op een pop. Vanaf 14u30 heb je de mogelijkheid om een baby (tot de leeftijd van drie jaar) als model mee te brengen. De baby heeft best gegeten voor aankomt in de les. De moeder of een verantwoordelijke dient ook steeds aanwezig te zijn.
Wanneer start de volgende opleiding Babymassage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Babymassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Babymassage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Babymassage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Onze Docenten

Onze Docenten

Veronique Deresteau
Toen docente Veronique Deresteau na enkele jaren werken in de sales- en communicatiesector besefte dat ze méér wou, besloot ze haar loopbaan stop te zetten en een bachelor in de vroedkunde te volgen. “In 2010 behaalde ik mijn bachelor en in 2011 startte ik Baby & Co op, mijn zelfstandige praktijk, .”
 
Bijzonder aan Veronique is dat ze als vroedvrouw ook veel aandacht heeft voor relaxatietechnieken met behulp van massage. In haar praktijk of bij klanten thuis masseert ze zowel zwangere vrouwen als baby’s.
 
Vol overgave geeft Veronique les aan de studenten Zwangerschapsmassage en Babymassage aan De Schoonheidsschool. “Omdat mijn studenten hun eigen rugzak vol ervaring en kennis meebrengen naar elke les, leer ik zélf ook dingen bij. Leuk toch?”
Sabine  Van Laarhoven

Onze Docenten

Sabine Van Laarhoven
Mijn naam is Sabine Van Laarhoven. Na een rijke loopbaan van 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige en verantwoordelijke buitenschoolse kinderopvang ben ik  in 2007 heel bewust de richting ingeslagen van het  zelfstandig ondernemerschap.  Ik heb me omgeschoold tot massagetherapeute en voetreflexologe omdat ik mezelf en andere mensen de kans wil geven om te ontspannen en tot rust te komen in deze veeleisende maatschappij. Mijn kerndoelgroep bestaat uit zwangere vrouwen, baby's en kinderen maar in principe kan iedereen bij mij terecht in mijn gezellige praktijk Azura te Hemiksem.
Sinds enkele jaren vond ik de tijd rijp om mijn kennis en ervaring door te geven. Ik put dan ook enorm veel voldoening uit het lesgeven, massages-voetreflexologie-anatomie, aan de enthousiaste cursisten aan de Schoonheidsschool.
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS