Opleiding

Bamboemassage

Bamboemassage is een vernieuwende techniek die enorm aan populariteit wint. De massage zorgt voor een ontspannen gevoel, maar is ook opwekkend. De bloedsomloop komt op gang en dat helpt om ongezonde stoffen af te voeren en je lichaam in een betere conditie te brengen.

Bamboe is een hard en sterk materiaal, maar tegelijk ook licht en flexibel. Dat biedt dus veel mogelijkheden voor een schitterende massage. Tijdens deze intensieve opleiding til je je kennis van deze massagemethode op en school jezelf om tot een veelzijdig masseur die mee is met de nieuwste technieken.

Wil je je graag specialiseren in deze heilzame techniek die interessant is voor iedere massagetherapeut? Schrijf je dan snel in voor deze praktijkgerichte opleiding!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 1 lessen

Attest

125.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Bamboemassage bestaat uit 1 les. Deze dagopleiding duurt 7 uur en geeft je een inwijding in de technieken die je nodig hebt voor een goede bamboemassage. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bamboemassage vind je alle lesdagen en locaties terug.


Stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te doen. Tijdens de opleidingsdag vergaar je alle praktische kennis die je nodig hebt om professioneel aan de slag te gaan.


Benodigdheden

Tijdens deze cursus breng je pen en papier, drie grote handdoeken (liefst donker van kleur) en een lunchpakket mee naar de les. Daarnaast kan je ook een extra materiaal aankopen. Dit is echter niet verplicht. Voor meer info, kijk bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze dagopleiding bedraagt 125.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van je ervaren docent en het gebruik van de lokalen.


PROGRAMMA

 • Hoe verwen je je klanten met een heerlijke Bamboemassage?
 • Wat zijn de effecten van een Bamboemassage?
 • Welke materialen gebruik je bij een Bamboemassage?
 • Hoe pas je je aan de noden van je cliënten aan?
 • Hoe blijf je op de hoogte van de nieuwste trends in de Wellnesswereld?
 • Hoe ga je op zoek naar klanten en start je een professionele carrière?
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Een heerlijke en ontspannende bamboemassage kunnen geven
 • De verschillende massagemogelijkheden van bamboe? Jij kent ze en kan ze toepassen
 • Een waaier aan technieken kunnen gebruiken om verschillende effecten bij je cliënten teweeg te brengen
 • Je weet hoe je klanten werft en hen tevreden houdt met je professionele aanpak

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Zelfstandig massagetherapeut, specialisatie bamboemassage
 • Masseur in wellnesscentrum, specialisatie Bamboemassage
 • Alternatief therapeut, specialisatie bamboemassage
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van de opleiding ontvang je per post een deelnameattest. Dit attest is voldoende om aan de slag te gaan in een professioneel salon of je als masseur te specialiseren. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
BamboemassageZon30/09/201830/09/2018Hasselt10u00 - 17u00
BamboemassageZat03/11/201803/11/2018Antwerpen10u00 - 17u00
BamboemassageZat03/11/201803/11/2018Gent10u00 - 17u00

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer leg ik examen af?
Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het deelnameattest via de post thuis opgestuurd.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Bamboemassage?

Gelieve de volgende zaken mee te brengen naar de les:

 • Pen & papier
 • Lunchpakket
 • Massage-olie
 • Drie grote badhanddoeken (bij voorkeur donker van kleur)

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Dit pakket werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Wanneer start de volgende opleiding Bamboemassage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Bamboemassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Bamboemassage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Bamboemassage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Onze Docenten

Onze Docenten

Godelieve Van Hoeteghem
In 2010 maakte leerkracht secundair onderwijs Lieve Van Hoetegem een bewuste carrièreswitch en ging ze als zelfstandige aan de slag met relaxatietechnieken, voetreflexologie en massages. Ze kon meteen als freelance masseur in het gerenommeerde Reylof Hotel in Gent beginnen. Inmiddels heeft Lieve ruw geschat zo’n 800 massage-uren op de teller staan en geeft ze als docente Massagetherapie les aan de studenten van De Schoonheidsschool.
 
“In het verleden ben ik altijd gepassioneerd en creatief lesgeefster geweest”, vertelt ze. “Het was voor mij dan ook een logische stap om mijn kennis én liefde voor massage door te geven aan studenten.”
Onze Docenten

Onze Docenten

Linda Foubert
Mijn naam is Linda Foubert. Als kleuterleidster leerde ik de basispsychologie goed te implementeren. Mijn collega's zorgden ervoor dat ik nog een ander talent ontwikkelde: de kunst om een degelijke massage te geven.  
In 1989 won ik een cursus voetreflexologie. Hieruit vloeide mijn interesse voor aromatherapie die als ondersteuning van de voetreflexologie nog betere resultaten opleverde. Ik heb aromatherapie opleidingen gevolgd in België, Nederland en in Frankrijk. In Frankrijk heb ik stagegelopen en ook geleerd om etherische oliën te distilleren. 
Hierna heb ik massage opleidingen en massagecursussen gevolgd om in 2006 mijn eigen massagepraktijk op te starten. In mijn praktijk heb ik een aanbod van 18 verschillende massages. 
Vanaf 2011 ben ik docente geworden in de Schoonheidsschool. Hier doceer ik de cursus massagetherapeut, hotstone, kruidenstempel en basismassage. 
 
Nog een leuk weetje: In 2014 was ik de massagetherapeute in 'Ook getest op mensen'. 
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS