Opleiding

OPLEIDING

Bodypainting

Wil jij...

 1. zelf leren bodypainten
 2. weten hoe je iemand omtovert in een kleurrijk kunstwerk
 3. jouw creativiteit en fantasie de vrije loop laten
 4. jouw service als visagist ook aanbieden op kinderfeestjes, themadagen, beurzen of festivals
 5. snel starten als bodypainter in hoofd- of bijberoep

Bodypainter, een beroep met toekomst!

Ben je creatief en wil je al je spetterende designs op een unieke manier tot uiting brengen? Dan is bodypaint zonder twijfel iets voor jou. Van abstracte body art tot realistische schilderingen: je gebruikt het lichaam als jouw doek om een schitterend ontwerp te maken.

Wil je aan de slag in de creatieve sector of je skills als visagist uitbreiden? Dan leer je met onze opleiding de kunst van het bodypainten. Een professioneel ontwerp maken, valse wimpers en kunstnagels plaatsen, een special FX neus of oren maken,… Je specialiseert jezelf tot een échte bodypaintartiest en blaast iedereen omver met je creaties!

Bouw tijdens je opleiding een professioneel portfolio uit en ga aan de slag in deze boeiende en creatieve wereld.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  290.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Bodypainting

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent18/11/201816/12/201810u00 - 14u00Zon
Antwerpen23/03/201920/04/201910u00 - 13u00Zat
Hasselt24/04/201922/05/201918u30 - 21u30Woe
Gent28/04/201926/05/201910u00 - 13u00Zon

PROGRAMMA

bodypainting, bodypainter, opleiding, cursus, lessen, diploma, school, FX, special FX, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Open je eigen bodypaintshop
 • Bodypainter bij dance events en fantasybeurzen
 • Visagiste met bodypaint als specialisatie
 • Creëer je eigen kunst met je bodypaint
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Je kiest het juiste penseel en de meest geschikte verf. Jij werkt met een waaier aan producten en materialen
 • Een abstract, realistisch of dierlijk ontwerp? Jij kan het allemaal voorbereiden én mooi uitvoeren
 • Je verliest de klant niet uit het oog. Jij werkt klantgericht en brengt uiteenlopende opdrachten tot een goed einde
 • Je weet hoe je klanten vindt en van je creatieve bodypaint een winstgevend beroep maakt

Inhoud cursus

 • Welke materialen heb je nodig om te bodypainten?
 • Professionele manieren om met je model om te gaan
 • Hoe maak je een mooi en professioneel bodypaintontwerp?
 • Breng leven in je bodypaintontwerpen met 3D schaduwen en lichtinval
 • Hoe maak je fantasiepruiken en simpele special FX (neus, oren,...)?
 • Maak stencils die tijdens commerciële opdrachten handig van pas komen
 • Hoe kan je je eerste klanten vinden en je eigen zaak winstgevend maken?

bodypainting, bodypainter, opleiding, cursus, lessen, diploma, school, FX, special FX, avondonderwijs

Onze docenten

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Jacklyn Suiskens

Docente Jacklyn Suiskens is een ervaren make-up artieste en grimeur. Toen haar carrière op 33-jarige leeftijd een andere wending nam, besloot ze om wat fanatieker met grime aan de slag te gaan. In 2003 startte ze een eigen bedrijfje in kindergrime op, Bodyartstudio Magic Faces werd geboren.
 
Resultaten bleven niet uit. Jacklyn won diverse internationale prijzen, werd op ’s werelds grootste face- en bodypaintconventies uitgenodigd en eindigde als vijfde op de wereldkampioenschappen. Binnenkort verschijnen haar creaties bovendien in het boek “Funky Faces and Friends”.
 
Sinds 2010 leert deze gevestigde waarde iedereen die zich inschrijft voor de opleiding Kindergrime aan De Schoonheidsschool de kneepjes van het vak.

Melissa De Bruyker

Melissa De Bruyker legt zich toe op kindergrime, face painting, body painting en diverse visagietoepassingen die ze onder de zaak "Melicious Paints" aan een heel divers publiek aanbiedt. Ze houdt ervan om een goede kennis van producten, stijlen en technieken te combineren met een intuïtieve creativiteit. Lesgeven behoort ook tot haar passies. Ze tracht haar cursisten een degelijke kennis en kunde aan te bieden alsook hun eigen sterktes te laten ontdekken.
 
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om weten over deze cursus Bodypainting

Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Make-up en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.
Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Bodypainting is een kunst die tot de verbeelding spreekt. Met enkel verf een kunstwerk tot leven brengen op iemand zijn of haar lichaam schept bovendien ook voldoening, zowel voor het model als voor jou als kunstenaar. Hoog tijd dus om met deze opleiding jouw droom waar te maken en eidenlijk te leren bodypainten!
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, vanaf de tweede les oefen je op een echt model. Denk daarbij aan een familielid, vriend(in) of collega. Om privacyredenen beschilder je enkel de bovenkant van het lichaam. In de eerste les geeft jouw docent je hierover meer informatie.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren bodypainter, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.

Praktische info

Lesdagen

De opleiding Bodypainting bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Tijdens je lesmomenten leer je de verschillende technieken die je nodig hebt om een prachtige bodypainttekening te kunnen maken. Je les gaat steeds door op dezelfde weekdag als de de dag waarop je bent gestart. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bodypainting vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen grimeproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van penselen en sponsjes tot glitters en aquacolours. Breng het dus zeker mee naar de les. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te grimeren. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Verder breng je ook een make-upspiegeltje, een donkere badhanddoek, een donker washandje, make-upremover, keukenrol, wattenstaafjes en een haarband mee naar de les. Daar ga je vanaf dag één mee aan de slag! Vanaf de tweede les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een familielid, een vriend(in) of een collega. Je oefent enkel op de bovenkant van het lichaam. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Praktijkervaring en stage

Met je nieuwe bodypaintkunsten ga je meteen professioneel aan de slag. Wil je jouw techniek toch nog wat verfijnen en deze kunstvorm op de werkvloer nog wat beter onder de knie krijgen? Volg dan een toffe stage! Kies bijvoorbeeld voor een unieke werkervaring tijdens een populair event of gebruik je creativiteit achter de schermen bij een fotoshoot. Je laat elk model stralen met je unieke en kleurrijke body art! Een stage is een mooie aanvulling op je cv en je portfolio. Het is ook een perfecte manier om te netwerken. Zo lanceer jij al snel jouw droomcarrière als Bodypainter!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding Bodypaint leg je een examen af. Een deel theorie en een deel praktijk op basis van het moodboard dat je in overleg met je docent samenstelde. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd! Je ontvangt dan per post je diploma Bodypainting waarmee je aan de slag kan en de meest indrukwekkende body art kan creëren. Wanneer je als zelfstandige wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Onze lessen bereiden je in sneltempo voor om het getuigschrift van de Centrale Examencommissie te halen. Vanaf september 2018 kan je dit examen ook gewoon bij ons afleggen.

bodypainting, bodypainter, opleiding, cursus, lessen, diploma, school, FX, special FX, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Voor dit bedrag krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding door een ervaren bodypainter, het gebruik van de speciaal uitgeruste lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Studietrajecten

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte expert te worden. Je combineert 4 perfect op elkaar afgestemde modules die je een brede waaier aan skills bijbrengen. Zo start je zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De modules zijn zo ingepland dat je alle lessen aaneensluitend volgt en het traject in geen tijd doorloopt. Dat maakt het eenvoudig om de opleiding in jouw agenda in te plannen. Bovendien geniet je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor het allround pakket. Je betaalt heel wat minder dan wanneer je de modules apart zou volgen. Voor deze opleiding Bodypainting bespaar jij zo maar liefst € 258. Een echte aanrader!

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Grime (Allround)

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig make-upartiest
 • Grimeur bij een theatergezelschap
 • Freelance make-upartiest in de modewereld
 • Bodypainter voor events
 • Visagiste met bodypaint als specialisatie
 • Werken voor film, tv, theater...
 • Verzorgen van Halloween- en themafeestjes, vrijgezellenavonden, special events...
 • Zelfstandig henna-artiest

Info over deze allround opleiding

Wil jij een belangrijke rol spelen in de wereld van film, musical, theater en televisie? Wil jij met je grimeskills acteurs spectaculaire gedaanteveranderingen laten ondergaan? Dan zit je goed met deze dynamische opleiding Allround grime.

Tijdens de modules leer je twee- en driedimensionale technieken gebruiken. Je leert verschillende materialen gebruiken om het gewenste eindresultaat te behalen. Denk hierbij aan gewone make-up, glycerineproducten, putty, latex, pruiken en haarstukken, schmink en protheses.Van kop tot teen, van bodypainting tot special fx make-up, jij doet het allemaal!

Maak van je passie je beroep en ga aan de slag in de wondere wereld van showbusiness!

Programma

Module 1: Henna Painting
Module 2: Make-up Artist: Special Effects FX
Module 3: Bodypainting
Module 4: Catwalk- en Theatergrime
Word Grimeur

  Diploma

  Groepsles

  15 lessen

  3 lesuren

  820.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS