Opleiding

Bodypainting

Ben je creatief en wil je al je spetterende designs op een unieke manier tot uiting brengen? Dan is bodypaint zonder twijfel iets voor jou. Van abstracte body art tot realistische schilderingen: je gebruikt het lichaam als jouw doek om een schitterend ontwerp te maken.

Wil je aan de slag in de creatieve sector of je skills als visagist uitbreiden? Dan leer je met onze opleiding de kunst van het bodypainten. Een professioneel ontwerp maken, valse wimpers en kunstnagels plaatsen, een special FX neus of oren maken,… Je specialiseert jezelf tot een échte bodypaintartiest en blaast iedereen omver met je creaties!

Bouw tijdens je opleiding een professioneel portfolio uit en ga aan de slag in deze boeiende en creatieve wereld.

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

290.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Bodypainting bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Tijdens je lesmomenten leer je de verschillende technieken die je nodig hebt om een prachtige bodypainttekening te kunnen maken. Je les gaat steeds door op dezelfde weekdag als de de dag waarop je bent gestart. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bodypainting vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Met je nieuwe bodypaintkunsten kan je meteen professioneel aan de slag. Wil je alle technieken toch nog wat verfijnen en deze kunstvorm op de werkvloer nog wat beter onder de knie krijgen? Volg dan een stage! Kies bijvoorbeeld voor een unieke werkervaring tijdens een populair event of gebruik je creativiteit achter de schermen bij een fotoshoot. Je laat elk model stralen met je unieke en kleurrijke body art! Een stage is een mooie aanvulling op je cv en je portfolio. Het is ook een perfecte manier om te netwerken. Zo lanceer jij al snel jouw droomcarrière als bodypainter !

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele MUA’s die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van de producten in hun make-upkoffer. In de beautysector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert. Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met professioneel eigen materiaal dat nodig is om de lessen te kunnen volgen. Er bestaan al pakketten vanaf 115 euro op Schoonheidshandel. De perfecte aansluiting bij je opleiding. De pakketten zijn samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft. Vooral goede borstels en een leuk kleurpallet zijn essentieel.

En nog belangrijker? Dit is goedkoper dan wat je op de meeste scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten). Eigen materiaal hoef je bovendien niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Bij De Schoonheidsschool is jouw materiaal persoonlijke eigendom! Je oefent er zowel mee tijdens de les als op stages en bij eigen klanten. Belangrijk is ook dat je tijdens het examen over het juiste materiaal beschikt om te slagen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw studentenpakket ook om nadien aan de slag te gaan als MUA tijdens je eigen opdrachten! Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst als professioneel visagist die je snel terugverdient!


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Voor dit bedrag krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding door een ervaren bodypainter, het gebruik van de speciaal uitgeruste lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Welke materialen heb je nodig om te bodypainten?
 • Professionele manieren om met je model om te gaan
 • Hoe maak je een mooi en professioneel bodypaintontwerp?
 • Breng leven in je bodypaintontwerpen met 3D schaduwen en lichtinval
 • Hoe maak je fantasiepruiken en simpele special FX (neus, oren,...)?
 • Maak stencils die tijdens commerciële opdrachten handig van pas komen
 • Hoe kan je je eerste klanten vinden en je eigen zaak winstgevend maken?
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Je kiest het juiste penseel en de meest geschikte verf. Jij werkt met een waaier aan producten en materialen
 • Een abstract, realistisch of dierlijk ontwerp? Jij kan het allemaal voorbereiden én mooi uitvoeren
 • Je verliest de klant niet uit het oog. Jij werkt klantgericht en brengt uiteenlopende opdrachten tot een goed einde
 • Je weet hoe je klanten vindt en van je creatieve bodypaint een winstgevend beroep maakt

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Open je eigen bodypaintshop
 • Bodypainter bij dance events en fantasybeurzen
 • Visagiste met bodypaint als specialisatie
 • Creëer je eigen kunst met je bodypaint
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding Bodypaint leg je een examen af. Een deel theorie en een deel praktijk op basis van het moodboard dat je in overleg met je docent samenstelde. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd! Je ontvangt dan per post je diploma Bodypainting waarmee je aan de slag kan en de meest indrukwekkende body art kan creëren. Wanneer je als zelfstandige wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Onze lessen bereiden je in sneltempo voor om het getuigschrift van de Centrale Examencommissie te halen. Vanaf september 2018 kan je dit examen ook gewoon bij ons afleggen.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
BodypaintingWoe14/11/201819/12/2018Hasselt18u30 - 21u30
BodypaintingWoe14/11/201812/12/2018Antwerpen18u30 - 21u30
BodypaintingWoe14/11/201812/12/2018Gent18u30 - 21u30

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Bodypainting. Wanneer je geslaagd bent, krijg je nadien je diploma via de post opgestuurd. Met dit diploma kan je starten als professioneel bodypainter! Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Bodypainting?

Tijdens deze praktijkgerichte cursus steek je vanaf de eerste les de handen uit de mouwen en ga je meteen aan de slag. Daarom is het belangrijk dat je vanaf de eerste dag je studiemateriaal bij je hebt. Dit materiaal heb je nodig voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen zaak!

Breng naast je pakket ook nog de volgende mee:

 • Pen en papier
 • Haarband
 • Make-up spiegel
 • Handoek en washandje (bij voorkeur een donkere kleur)
 • Fototoestel
 • Make-up remover/ of removerdoekjes

Vanaf de tweede les oefen je de technieken ook op een échte persoon. Tijdens deze lessen laat je je dus vergezellen door een model. Het oefenen gebeurt enkel op de bovenkant van het lichaam.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Wanneer start de volgende opleiding Bodypainting?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Bodypainting inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Bodypainting waarvoor ik me heb ingeschreven?
adat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Bodypainting. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Ja, vanaf de tweede les oefen je op échte modellen. Je zal tijdens de lessen enkel het bovenlichaam van de modellen beschilderen.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Onze Docenten

Onze Docenten

Melissa Pöpsel
Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”
Onze Docenten

Onze Docenten

Jacklyn Suiskens
Docente Jacklyn Suiskens is een ervaren make-up artieste en grimeur. Toen haar carrière op 33-jarige leeftijd een andere wending nam, besloot ze om wat fanatieker met grime aan de slag te gaan. In 2003 startte ze een eigen bedrijfje in kindergrime op, Bodyartstudio Magic Faces werd geboren.
 
Resultaten bleven niet uit. Jacklyn won diverse internationale prijzen, werd op ’s werelds grootste face- en bodypaintconventies uitgenodigd en eindigde als vijfde op de wereldkampioenschappen. Binnenkort verschijnen haar creaties bovendien in het boek “Funky Faces and Friends”.
 
 
Sinds 2010 leert deze gevestigde waarde iedereen die zich inschrijft voor de opleiding Kindergrime aan De Schoonheidsschool de kneepjes van het vak.
Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Devos
Ellen Devos, sinds 2016 gediplomeerd kinesiste, specialiseerde zich enkele jaren geleden in animaties als kindergrime, bodypainting en ballonplooien. Wat even later begon als éénmalige uitleg groeide via mond-tot-mondreclame uit tot meerdere workshops en cursussen. Intussen richtte Ellen haar eigen bedrijf Bodypaint by Ellen op. Ze is voltijds aan het werk als kinesiste én is bodypainter in bijberoep. “Een drukke combinatie,” zegt ze, “maar zeker de moeite waard!”
 
“Kennis en vaardigheden aanleren aan andere enthousiastelingen is de leukste job ter wereld”, stelt de creatieve kinesitherapeute. En bij die enthousiastelingen horen natuurlijk ook de studenten die de cursus Bodypainting en Kindergrime volgen aan De Schoonheidsschool!
Onze Docenten

Onze Docenten

Fientje Thyssen

Fientje Thyssen is al 7 jaar allround make up artist. Ze volgde opleidingen en workshops bij artiesten op wereldniveau zoals Mark Reed, Matteo Arfanotti, Nick Wolve,… Creaties ontwerpen en experimenteren met make up, face-en bodypaint  en special effects is het liefste wat ze doet. Ze werkte de laatste 5 jaar al aan 25 producties mee, van films tot theatervoorstellingen en musicals.

Sinds 2016 startte ze ook haar eigen bodypaintproject ‘Somebody to love’. 

SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS