Opleiding

Bodypainting

Ben je creatief en wil je al je spetterende designs op een unieke manier tot uiting brengen? Dan is bodypaint zonder twijfel iets voor jou. Van abstracte body art tot realistische schilderingen: je gebruikt het lichaam als jouw doek om een schitterend ontwerp te maken.

Wil je aan de slag in de creatieve sector of je skills als visagist uitbreiden? Dan leer je met onze opleiding de kunst van het bodypainten. Een professioneel ontwerp maken, valse wimpers en kunstnagels plaatsen, een special FX neus of oren maken,… Je specialiseert jezelf tot een échte bodypaintartiest en blaast iedereen omver met je creaties!

Bouw tijdens je opleiding een professioneel portfolio uit en ga aan de slag in deze boeiende en creatieve wereld.

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

290.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.


LESSENVERLOOP

De opleiding Bodypainting bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Tijdens je lesmomenten leer je de verschillende technieken die je nodig hebt om een prachtige bodypainttekening te kunnen maken. Je les gaat steeds door op dezelfde weekdag als de de dag waarop je bent gestart. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bodypainting vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Met je nieuwe bodypaintkunsten ga je meteen professioneel aan de slag. Wil je jouw techniek toch nog wat verfijnen en deze kunstvorm op de werkvloer nog wat beter onder de knie krijgen? Volg dan een toffe stage! Kies bijvoorbeeld voor een unieke werkervaring tijdens een populair event of gebruik je creativiteit achter de schermen bij een fotoshoot. Je laat elk model stralen met je unieke en kleurrijke body art! Een stage is een mooie aanvulling op je cv en je portfolio. Het is ook een perfecte manier om te netwerken. Zo lanceer jij al snel jouw droomcarrière als bodypainter !

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen grimeproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van penselen en sponsjes tot glitters en aquacolours. Breng het dus zeker mee naar de les. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te grimeren. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Verder breng je ook pen en papier, een make-upspiegel, een donkere handdoek en washandje, make-upremover, keukenrol, wattenstaafjes en een haarband mee naar de les. Daar ga je vanaf dag één mee aan de slag! Vanaf de tweede les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een familielid, een vriend(in) of een collega. Het oefenen gebeurt enkel op de bovenkant van het lichaam. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Voor dit bedrag krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding door een ervaren bodypainter, het gebruik van de speciaal uitgeruste lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Welke materialen heb je nodig om te bodypainten?
 • Professionele manieren om met je model om te gaan
 • Hoe maak je een mooi en professioneel bodypaintontwerp?
 • Breng leven in je bodypaintontwerpen met 3D schaduwen en lichtinval
 • Hoe maak je fantasiepruiken en simpele special FX (neus, oren,...)?
 • Maak stencils die tijdens commerciële opdrachten handig van pas komen
 • Hoe kan je je eerste klanten vinden en je eigen zaak winstgevend maken?
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

SKILLS

 • Je kiest het juiste penseel en de meest geschikte verf. Jij werkt met een waaier aan producten en materialen
 • Een abstract, realistisch of dierlijk ontwerp? Jij kan het allemaal voorbereiden én mooi uitvoeren
 • Je verliest de klant niet uit het oog. Jij werkt klantgericht en brengt uiteenlopende opdrachten tot een goed einde
 • Je weet hoe je klanten vindt en van je creatieve bodypaint een winstgevend beroep maakt

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Open je eigen bodypaintshop
 • Bodypainter bij dance events en fantasybeurzen
 • Visagiste met bodypaint als specialisatie
 • Creëer je eigen kunst met je bodypaint
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding Bodypaint leg je een examen af. Een deel theorie en een deel praktijk op basis van het moodboard dat je in overleg met je docent samenstelde. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd! Je ontvangt dan per post je diploma Bodypainting waarmee je aan de slag kan en de meest indrukwekkende body art kan creëren. Wanneer je als zelfstandige wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Onze lessen bereiden je in sneltempo voor om het getuigschrift van de Centrale Examencommissie te halen. Vanaf september 2018 kan je dit examen ook gewoon bij ons afleggen.

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
BodypaintingZat13/10/201810/11/2018Antwerpen10u00 - 13u00
BodypaintingZon18/11/201816/12/2018Gent10u00 - 14u00
BodypaintingWoe21/11/201819/12/2018Hasselt18u00 - 21u00

Veelgestelde vragen

Wanneer start de volgende opleiding Bodypainting?
Check het overzicht van de geplande opleidingen, locaties en lesuren. We plannen voortdurend nieuwe startdata in. Bekijk dus regelmatig het overzicht om een startdatum te vinden die perfect in jouw planning past. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van alle startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied. Superhandig!
Moet ik modellen meebrengen?
Ja, vanaf de tweede les oefen je op échte modellen. Je zal tijdens de lessen enkel het bovenlichaam van de modellen beschilderen.
Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Bodypainting is een kunst die velen tot de verbeelding spreekt. Met enkel verf een kunstwerk tot leven brengen op iemand zijn lichaam is iets dat tonnen voldoening schept. Schrijf je dus snel in, en word een lichaamskunstenaar!
Onze Docenten

Onze Docenten

Melissa Pöpsel
Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”
Onze Docenten

Onze Docenten

Jacklyn Suiskens
Docente Jacklyn Suiskens is een ervaren make-up artieste en grimeur. Toen haar carrière op 33-jarige leeftijd een andere wending nam, besloot ze om wat fanatieker met grime aan de slag te gaan. In 2003 startte ze een eigen bedrijfje in kindergrime op, Bodyartstudio Magic Faces werd geboren.
 
Resultaten bleven niet uit. Jacklyn won diverse internationale prijzen, werd op ’s werelds grootste face- en bodypaintconventies uitgenodigd en eindigde als vijfde op de wereldkampioenschappen. Binnenkort verschijnen haar creaties bovendien in het boek “Funky Faces and Friends”.
 
 
Sinds 2010 leert deze gevestigde waarde iedereen die zich inschrijft voor de opleiding Kindergrime aan De Schoonheidsschool de kneepjes van het vak.
Onze Docenten

Onze Docenten

Melissa De Bruyker
Melissa De Bruyker legt zich toe op kindergrime, face painting, body painting en diverse visagietoepassingen die ze onder de zaak "Melicious Paints" aan een heel divers publiek aanbiedt. Ze houdt ervan om een goede kennis van producten, stijlen en technieken te combineren met een intuïtieve creativiteit. Lesgeven behoort ook tot haar passies. Ze tracht haar cursisten een degelijke kennis en kunde aan te bieden alsook hun eigen sterktes te laten ontdekken.
 
 
Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Devos
Ellen Devos, sinds 2016 gediplomeerd kinesiste, specialiseerde zich enkele jaren geleden in animaties als kindergrime, bodypainting en ballonplooien. Wat even later begon als éénmalige uitleg groeide via mond-tot-mondreclame uit tot meerdere workshops en cursussen. Intussen richtte Ellen haar eigen bedrijf Bodypaint by Ellen op. Ze is voltijds aan het werk als kinesiste én is bodypainter in bijberoep. “Een drukke combinatie,” zegt ze, “maar zeker de moeite waard!”
 
“Kennis en vaardigheden aanleren aan andere enthousiastelingen is de leukste job ter wereld”, stelt de creatieve kinesitherapeute. En bij die enthousiastelingen horen natuurlijk ook de studenten die de cursus Bodypainting en Kindergrime volgen aan De Schoonheidsschool!
Onze Docenten

Onze Docenten

Fientje Thyssen

Fientje Thyssen is al 7 jaar allround make up artist. Ze volgde opleidingen en workshops bij artiesten op wereldniveau zoals Mark Reed, Matteo Arfanotti, Nick Wolve,… Creaties ontwerpen en experimenteren met make up, face-en bodypaint  en special effects is het liefste wat ze doet. Ze werkte de laatste 5 jaar al aan 25 producties mee, van films tot theatervoorstellingen en musicals.

Sinds 2016 startte ze ook haar eigen bodypaintproject ‘Somebody to love’. 

SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS