Opleiding

OPLEIDING

Catwalk- en Theatergrime

Wil jij...

 1. expressieve en eye-catching make-up leren aanbrengen
 2. jezelf of je vriendinnen schminken zoals echte topmodellen
 3. modellen en acteurs laten schitteren op tv, op het podium of op de catwalk
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als make-upartiest uit te breiden
 5. meewerken achter de schermen in de media, bij modeshows of fotoshoots, in het binnen- of buitenland

Grimeur, een beroep met toekomst!

We houden van extremen en ook in de make-upwereld is dat niet anders. Op de catwalk, in het theater, tijdens fotoshoots en events zoals Cirque Du Soleil: we zoeken steeds naar creaties die stralen van ambitie en creativiteit. Felle kleuren, opvallende patronen,... Allemaal manieren waarop je je creativiteit kwijt kan.

Klinkt dat als een echte uitdaging? Dan is deze praktijkgerichte opleiding jouw ding! Zo leer je alle technieken die ervoor zorgen dat je jouw creatieve ideeën binnenkort kan waarmaken. En dat in een speciaal uitgerust lokaal met grote schminkspiegels. Ga onder leiding van een ervaren grimeur aan de slag en leer werken met producten zoals vetschmink, aquacolors en stencils om je werk tot leven te brengen.

Voor je het weet laat je iedereen op het podium stralen met jouw creatieve make-up.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  4 lesuren

  290.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Catwalk- en Theatergrime

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen16/02/201916/03/201910u00 - 14u00Zat
Hasselt13/03/201910/04/201918u00 - 22u00Woe
Gent17/03/201914/04/201910u00 - 14u00Zon

PROGRAMMA

facepainting, face painting, grime, grimeur, make-up, schmink, opleiding, cursus, lessen, diploma, onderwijs, avondonderwijs, training

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig make-upartiest
 • Grimeur bij een theatergezelschap
 • Freelance make-upartiest in de modewereld
 • Bodypainter voor events
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Professionele Face Painting technieken kennen én kunnen toepassen
 • Zonder twijfel het juiste penseel en de meest geschikte borstel kiezen. Je kan correct werken met een waaier aan producten en materialen
 • Je creativiteit gebruiken om met je make-up unieke en onvergetelijke ontwerpen te maken
 • Je weet wat de nieuwste trends binnen de make-upwereld zijn
 • Je kan aan de slag en weet waar klanten te vinden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je fantasie gebruiken om eigen creaties te maken
 • Grootste effecten op een efficiënte manier?
 • Algemene informatie over de meest courante producten
 • De penseel- en sponstechniek
 • Het geschikte materiaal kiezen en hanteren
 • Het gebruik van stencils
 • Extreme catwalk make-up
 • Vormveranderingen: transformeer het gezicht
 • Wonden grimeren en Glatzankap aanbrengen

facepainting, face painting, grime, grimeur, make-up, schmink, opleiding, cursus, lessen, diploma, onderwijs, avondonderwijs, training

Onze docenten

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Jacklyn Suiskens

Docente Jacklyn Suiskens is een ervaren make-up artieste en grimeur. Toen haar carrière op 33-jarige leeftijd een andere wending nam, besloot ze om wat fanatieker met grime aan de slag te gaan. In 2003 startte ze een eigen bedrijfje in kindergrime op, Bodyartstudio Magic Faces werd geboren.
 
Resultaten bleven niet uit. Jacklyn won diverse internationale prijzen, werd op ’s werelds grootste face- en bodypaintconventies uitgenodigd en eindigde als vijfde op de wereldkampioenschappen. Binnenkort verschijnen haar creaties bovendien in het boek “Funky Faces and Friends”.
 
Sinds 2010 leert deze gevestigde waarde iedereen die zich inschrijft voor de opleiding Kindergrime aan De Schoonheidsschool de kneepjes van het vak.

Chrischa Van De Voorde

Chrischa Van de Voorde, illustratrice en master in de audiovisuele kunsten, richtte in 2000 samen met haar tweelingzus Vanessa het facepaintteam De Spinnekoppen op. Ze volgden workshops bij bekende face painters zoals Nick en Brian Wolfe, Lynne Jamieson en Mar Reid en het team groeide uit tot een van de beste studio's van het land. Sinds 2002 maakt De Spinnenkoppen deel uit van The Happy Monsters, een creatieve ontwerpstudio voor websites, kinderboeken, mascottes...

Chrischa gaf al eerder interessante workshops die erg populair waren en voor De Schoonheidsschool doet ze dat graag nog eens over.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om weten over deze cursus Catwalk- en Theatergrime

Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we bieden een ruim gamma aan cursussen over Make-Up aan! Neem zeker eens een kijkje, en breid je skill set nog meer uit!
Waarom is deze opleiding iets voor mij?
In het theater en op de catwalk is er maar 1 ding belangrijk : je moet opvallen! Met onze cursus leer je hoe je dit op een goede manier tot leven brengt, Schrijf je dus snel in!
Moet ik modellen meebrengen?
Bij een beperkte groep cursisten kan de docent na de eerste les vragen om modellen te voorzien.
Wanneer start de volgende opleiding Catwalk- en Theatergrime?
Check het overzicht van de geplande opleidingen, locaties en lesuren. We plannen voortdurend nieuwe startdata in. Bekijk dus regelmatig het overzicht om een startdatum te vinden die perfect in jouw planning past. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van alle startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied. Superhandig!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Catwalk- en Theatergrime bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uur en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Tijdens de lessen leer je via een hands-on-aanpak hoe je catwalk- en theatergrime in de praktijk gebruikt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Catwalk- en Theatergrime vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief te oefenen voor deze spiegels heb je eigen make-upproductjes nodig. Via Schoonheidshandel koop je een kwaliteitsvol pakket aan een scherpe groothandelsprijs. Jouw docent stelde dit voordelige pakket op maat van deze opleiding samen. Het pakket is ook geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te schminken. Het is een prima investering in jouw toekomst als make-upartiest!

Verder breng je ook een haarband, make-upspiegeltje, donkere badhanddoek, donker washandje en make-upremover mee naar de les. Voor enkele lessen heb je ook een oefenmodel nodig. Denk daarbij aan een familielid, vriend(in) of collega. Jouw docent vertelt je hier in de eerste les meer over.

Praktijkervaring en stage

Grimeren moet je in de vingers krijgen. Dat doe je door actief te oefenen, bijvoorbeeld tijdens een stage bij een tof theatergezelschap of een toneelvereniging in jouw buurt. Ook achter de schermen van een spectaculaire modeshow kan je als stagiair aan de slag. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage bezorg jij alle acteurs of modellen een verbluffende look. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Grimeur.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Hiervoor maak je een make-upontwerp waar je je creatief volledig in kwijt kan. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Catwalk- en Theatergrime waarmee je onmiddellijk als grimeur aan de slag kan. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Onze opleiding bereidt je in sneltempo op dit examen voor. Vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij ons afleggen.

facepainting, face painting, grime, grimeur, make-up, schmink, opleiding, cursus, lessen, diploma, onderwijs, avondonderwijs, training

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 290.00 euro. Voor dit bedrag krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van je docent met een jarenlange ervaring als grimeur, het gebruik van de speciaal uitgeruste lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Studietrajecten

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Grime (Allround) bespaar je maar liefst € 258. Een echte aanrader dus!

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Grime (Allround)

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig make-upartiest
 • Grimeur bij een theatergezelschap
 • Freelance make-upartiest in de modewereld
 • Bodypainter voor events
 • Visagiste met bodypaint als specialisatie
 • Werken voor film, tv, theater...
 • Verzorgen van Halloween- en themafeestjes, vrijgezellenavonden, special events...
 • Zelfstandig henna-artiest

Info over deze allround opleiding

Wil jij een belangrijke rol spelen in de wereld van film, musical, theater en televisie? Wil jij met je grimeskills acteurs spectaculaire gedaanteveranderingen laten ondergaan? Dan zit je goed met deze dynamische opleiding Allround grime.

Tijdens de modules leer je twee- en driedimensionale technieken gebruiken. Je leert verschillende materialen gebruiken om het gewenste eindresultaat te behalen. Denk hierbij aan gewone make-up, glycerineproducten, putty, latex, pruiken en haarstukken, schmink en protheses.Van kop tot teen, van bodypainting tot special fx make-up, jij doet het allemaal!

Maak van je passie je beroep en ga aan de slag in de wondere wereld van showbusiness!

Programma

Module 1: Henna Painting
Module 2: Make-up Artist: Special Effects FX
Module 3: Bodypainting
Module 4: Catwalk- en Theatergrime
Word Grimeur

  Diploma

  Groepsles

  820.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS