Opleiding

Catwalk- en Theatergrime

We houden van extremen en ook in de make-upwereld is dat niet anders. Op de catwalk, in het theater, tijdens fotoshoots en events zoals Cirque Du Soleil: we zoeken steeds naar creaties die stralen van ambitie en creativiteit. Felle kleuren, opvallende patronen,... Allemaal manieren waarop je je creativiteit kwijt kan.

Klinkt dat als een echte uitdaging? Dan is deze praktijkgerichte opleiding jouw ding! Zo leer je alle technieken die ervoor zorgen dat je jouw creatieve ideeën binnenkort kan waarmaken. Ga onder leiding van een ervaren grimeur aan de slag en leer werken met producten zoals vetschmink, aquacolors en stencils om je werk tot leven te brengen.

Voor je het weet laat je iedereen op het podium stralen met jouw creatieve make-up.

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

290.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Catwalk- en Theatergrime bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uur en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Tijdens de lessen leer je via een hands-on-aanpak hoe je catwalk- en theatergrime in de praktijk gebruikt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Catwalk- en Theatergrime vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een theatergezelschap of een toneelvereniging in jouw buurt, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een uitdagende stageplaats. Ook achter de schermen van een spectaculaire modeshow of tijdens grote kinderfeestjes kan je als stagiair aan de slag. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als grimeur.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele MUA’s die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van de producten in hun make-upkoffer. In de beautysector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert. Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met professioneel eigen materiaal dat nodig is om de lessen te kunnen volgen. Er bestaan al pakketten vanaf 115 euro op Schoonheidshandel. De perfecte aansluiting bij je opleiding. De pakketten zijn samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft. Vooral goede borstels en een leuk kleurpallet zijn essentieel.

En nog belangrijker? Dit is goedkoper dan wat je op de meeste scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten). Eigen materiaal hoef je bovendien niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Bij De Schoonheidsschool is jouw materiaal persoonlijke eigendom! Je oefent er zowel mee tijdens de les als op stages en bij eigen klanten. Belangrijk is ook dat je tijdens het examen over het juiste materiaal beschikt om te slagen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw studentenpakket ook om nadien aan de slag te gaan als MUA tijdens je eigen opdrachten! Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst als professioneel visagist die je snel terugverdient!


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 290.00 euro. Voor dit bedrag krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van je docent met een jarenlange ervaring als grimeur, het gebruik van de speciaal uitgeruste lokalen en het examen op het einde van je opleiding.


PROGRAMMA

 • Je fantasie gebruiken om eigen creaties te maken
 • Grootste effecten op een efficiënte manier?
 • Algemene informatie over de meest courante producten
 • De penseel- en sponstechniek
 • Het geschikte materiaal kiezen en hanteren
 • Het gebruik van stencils
 • Extreme catwalk make-up
 • Vormveranderingen: transformeer het gezicht
 • Wonden grimeren en Glatzankap aanbrengen
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Professionele Face Painting technieken kennen én kunnen toepassen
 • Zonder twijfel het juiste penseel en de meest geschikte borstel kiezen. Je kan correct werken met een waaier aan producten en materialen
 • Je creativiteit gebruiken om met je make-up unieke en onvergetelijke ontwerpen te maken
 • Je weet wat de nieuwste trends binnen de make-upwereld zijn
 • Je kan aan de slag en weet waar klanten te vinden

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Zelfstandig make-upartiest
 • Grimeur bij een theatergezelschap
 • Freelance make-upartiest in de modewereld
 • Bodypainter voor events
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Hiervoor maak je een make-upontwerp waar je je creatief volledig in kwijt kan. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Catwalk- en Theatergrime waarmee je onmiddellijk als grimeur aan de slag kan. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Onze opleiding bereidt je in sneltempo op dit examen voor. Vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij ons afleggen.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Catwalk- en TheatergrimeZat08/09/201806/10/2018Antwerpen10u00 - 14u00
Catwalk- en TheatergrimeZat15/09/201813/10/2018Hasselt10u00 - 14u00
Catwalk- en TheatergrimeZon14/10/201811/11/2018Gent10u00 - 14u00

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je zowel een theoretisch als praktijkexamen af van jouw cursus Catwalk- en Theatergrime. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als werknemer. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bedrijfsbeheer bij ons. Deze opleiding bereidt je perfect voor op het examen van de overheid. Vanaf september 2018 kan je dit attest ook gewoon bij ons behalen!
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Catwalk- en theatergrime?

Voor jouw opleiding {$course.CourseName} heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Eigen materiaal aankopen heeft bovendien heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Daarnaast is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt!

Tijdens je eerste les breng je naast het cursuspakket ook het volgende mee:

 • Pen en papier
 • Make-upspiegel
 • Haarband
 • Handoek en washandje (bij voorkeur donker van kleur)
 • Fototoestel
 • Make-upremover of removerdoekjes

Vanaf de eerste les gaan we de praktijk meteen oefenen dus neem direct al je materialen mee!

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Moet ik modellen meebrengen?
Bij een beperkte groep cursisten kan de docent na de eerste les vragen om modellen te voorzien.
Wanneer start de volgende opleiding Catwalk- en Theatergrime?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Catwalk- en Theatergrime inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Catwalk- en Theatergrime waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Catwalk- en Theatergrime. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Onze Docenten

Onze Docenten

Melissa Pöpsel
Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”
Onze Docenten

Onze Docenten

Jacklyn Suiskens
Docente Jacklyn Suiskens is een ervaren make-up artieste en grimeur. Toen haar carrière op 33-jarige leeftijd een andere wending nam, besloot ze om wat fanatieker met grime aan de slag te gaan. In 2003 startte ze een eigen bedrijfje in kindergrime op, Bodyartstudio Magic Faces werd geboren.
 
Resultaten bleven niet uit. Jacklyn won diverse internationale prijzen, werd op ’s werelds grootste face- en bodypaintconventies uitgenodigd en eindigde als vijfde op de wereldkampioenschappen. Binnenkort verschijnen haar creaties bovendien in het boek “Funky Faces and Friends”.
 
 
Sinds 2010 leert deze gevestigde waarde iedereen die zich inschrijft voor de opleiding Kindergrime aan De Schoonheidsschool de kneepjes van het vak.
Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Devos
Ellen Devos, sinds 2016 gediplomeerd kinesiste, specialiseerde zich enkele jaren geleden in animaties als kindergrime, bodypainting en ballonplooien. Wat even later begon als éénmalige uitleg groeide via mond-tot-mondreclame uit tot meerdere workshops en cursussen. Intussen richtte Ellen haar eigen bedrijf Bodypaint by Ellen op. Ze is voltijds aan het werk als kinesiste én is bodypainter in bijberoep. “Een drukke combinatie,” zegt ze, “maar zeker de moeite waard!”
 
“Kennis en vaardigheden aanleren aan andere enthousiastelingen is de leukste job ter wereld”, stelt de creatieve kinesitherapeute. En bij die enthousiastelingen horen natuurlijk ook de studenten die de cursus Bodypainting en Kindergrime volgen aan De Schoonheidsschool!
Onze Docenten

Onze Docenten

Fientje Thyssen

Fientje Thyssen is al 7 jaar allround make up artist. Ze volgde opleidingen en workshops bij artiesten op wereldniveau zoals Mark Reed, Matteo Arfanotti, Nick Wolve,… Creaties ontwerpen en experimenteren met make up, face-en bodypaint  en special effects is het liefste wat ze doet. Ze werkte de laatste 5 jaar al aan 25 producties mee, van films tot theatervoorstellingen en musicals.

Sinds 2016 startte ze ook haar eigen bodypaintproject ‘Somebody to love’. 

SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS