Opleiding

Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

Op zoek naar een massagetherapie die een remedie biedt tegen spanningsklachten? Dan is Tui Na, of de Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage, de oplossing die je zoekt. Deze oude geneeswijze zorgt voor een energetische harmonie die je klanten stressvrij en zonder pijn door het leven doet gaan.

Met deze massage concentreer je je op de acupunctuurpunten die blokkades in de schouder en nek opheffen. Je leert hoe je deze drukpunten stimuleert en zo de circulerende levensenergie in ons lichaam harmoniseert. Dat in combinatie met fysieke manipulaties van spieren en gewrichten. De letterlijke betekenis van Tui Na is dan ook duwen (Tui) en grijpen (Na).

Wil je jezelf onder leiding van een professionele therapeut bijscholen? Schrijf je dan snel in!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 1 lessen

Attest

140.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage bestaat uit 1 les. Deze dagopleiding duurt 7 uur en geeft je een grondig inzicht in de technieken die aan bod komen bij de Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage. In het overzicht met de startdata van deze opleiding vind je de lesdagen terug.


Stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te doen. Tijdens de opleidingsdag vergaar je alle praktische kennis die je nodig hebt om professioneel aan de slag te gaan.


Benodigdheden

Tijdens deze les breng je best pen, papier, twee grote en twee kleine badhanddoeken mee. Vergeet ook zeker niet om een lunchpakket mee te brengen. Daarnaast je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen via Schoonheidshandel. Deze aankoop is niet verplicht.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 140.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van je docent met een jarenlange ervaring en het gebruik van de speciaal uitgeruste lokalen.


PROGRAMMA

 • Hoe is de Chinese Massage ontstaan?
 • Waar is deze massagetechniek de ideale remedie voor?
 • Wat zijn de belangrijke energetische punten?
 • Hoe behandel je de schedel, nek en hals het beste?
 • Je klanten weer energie geven met jouw massages
 • Hoe start je als zelfstandig massagetherapeut?
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Een professionele Chinese Massage kunnen geven
 • De verschillende drukpunten? Jij kent ze én kan ze manipuleren voor een optimaal resultaat
 • Jij laat blokkades bij patiënten verdwijnen als sneeuw voor de zon zodat ze met meer energie door het leven gaan
 • Je kan je klanten op hun gemak te stellen en bouwt een vertrouwensvolle relatie op
 • Je weet hoe je klanten kan vinden en hoe je een succesvolle zaak opbouwt

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Masseur in massagesalon (Specialisatie Chinese Massage)
 • Zelfstandig massagethereapeut (Specialisatie Chinese Massage)
 • Masseur in wellnesscentrum (Specialisatie Chinese Massage)
 • Alternatief Therapeut in gezondheidskliniek (Specialisatie Chinese Massage)
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van de opleiding ontvang je per post een deelnameattest. Dit attest is voldoende om aan de slag te gaan bij een massagesalon of wellnesscentrum. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Onze opleiding bereidt je hier in sneltempo op voor. Vanaf september 2018 kan je dit examen ook gewoon bij ons afleggen.

 

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Chinese Hoofd-, Nek- en SchoudermassageZat09/06/201809/06/2018Gent10u00 - 17u00
Chinese Hoofd-, Nek- en SchoudermassageZon07/10/201807/10/2018Hasselt10u00 - 17u00
Chinese Hoofd-, Nek- en SchoudermassageZat10/11/201810/11/2018Antwerpen10u00 - 17u00
Chinese Hoofd-, Nek- en SchoudermassageZat10/11/201810/11/2018Gent10u00 - 17u00

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer leg ik examen af?
Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Chinese hoofdmassage?

Tijdens deze les breng je best pen, notitiebladen en twee grote en twee kleine badhanddoeken mee. Vergeet ook zeker niet om een lunchpakket mee te brengen.

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Voor deze opleiding werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen opSchoonheidshandel. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Wanneer start de volgende opleiding Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Moet ik modellen meebrengen?
Neen, tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Onze Docenten

Onze Docenten

Steven Huyge
Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereist om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS