Opleiding

OPLEIDING

HD Brow Sculpting

Wil jij...

 1. wenkbrauwen leren meten, opvullen, shapen en bijtekenen
 2. wenkbrauwen leren accentueren voor een verbluffende look
 3. weten hoe je professionele huidanalyses uitvoert en behandelplannen opstelt
 4. meer verdienen door HD sculpting aan jouw aanbod als visagist toe te voegen

Browexpert, een beroep met toekomst!

Mooie wenkbrauwen maken een look volledig af. Wil je leren hoe je wenkbrauwen op een professionele manier gaat shapen voor een stralende blik? Dan is de groepsles HD Brow Sculpting van De Schoonheidsschool exact waar jij naar op zoek bent!

Deze praktijkgerichte dagcursus is voor iedereen toegankelijk en biedt heel wat mogelijkheden om je talenten te ontplooien. Je wordt een kei in het meten, opvullen en bijtekenen van de wenbkbrauwen. Daarnaast leer je ook alles over de juiste voor-en na behandeling.

Je leert alles in 1 volledige lesdag op een campus bij jou in de buurt. Na afloop ontvang je een certificaat dat je toevoegt aan je cv en waarmee je solliciteert in een brow bar of start met je eigen zaak.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  6 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata HD Brow Sculpting

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt16/02/201916/02/201910u00 - 16u00Zat
Gent16/02/201916/02/201910u00 - 16u00Zat
Antwerpen17/02/201917/02/201910u00 - 16u00Zon
Brugge04/05/201904/05/201910u00 - 16u00Zat

PROGRAMMA

wenkbrauwen, wenkbrauwsculpting, brows, brow sculpting, HD brow sculpting, opleiding, cursus, training, workshop, lessen, leren, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, school, schoonheidsschool, avondlessen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker Brow Bar
 • Uitbater Brow Bar
 • Make-Up Artist (Specialisatie Brows)
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Brows)
 • Uitbater ontharingssalon (Specialisatie Brows)
 • Je diensten aanbieden op websites/applicaties voor deeleconomie

Vaardigheden en skills

 • Professionele materialen en producten perfect kunnen hanteren
 • De HD Brow Sculpting methode correct kunnen uitvoeren voor een stralende oogopslag 
 • Veilig en hygiënisch kunnen werken
 • Omgaan met klanten
 • Starten als zelfstandig Brow Specialist
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Huidanalyse
 • Wenkbrauwvorm vaststellen
 • Meten, opvullen en bijtekenen van wenkbrauwen
 • Shapen
 • Knip- en spantechnieken
 • Voor- en nabehandeling
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Starten als zelfstandige

wenkbrauwen, wenkbrauwsculpting, brows, brow sculpting, HD brow sculpting, opleiding, cursus, training, workshop, lessen, leren, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, school, schoonheidsschool, avondlessen

Onze docenten

Nina Stevens

Nina is al meer dan tien jaar dag in dag uit gepassioneerd bezig met make-up en beauty. Ze vindt het heerlijk om bijvoorbeeld bruiden te doen stralen en ze neemt regelmatig deel aan internationale fashionweeks. De voldoening die ze uit deze job haalt, bezorgt haar keer op keer een magisch gevoel.

"Na al die jaren voel ik nog steeds de liefdeskriebels voor mijn vak en geef ik deze passie en kennis heel graag door", voegt Nina nog toe.

Vanessa Tanghe

Vanessa Tanghe is zelfstandig schoonheidsspecialiste en studeerde af als leerkracht schoonheidszorgen. Ze deelt haar jarenlange ervaring, kunde en passie voor het vak met veel plezier met de cursisten aan De Schoonheidsschool. "Ik ben pas tevreden als mijn aanpak wordt gesmaakt door de cursisten en het gewenste eindresultaat oplevert", vertelt ze.
 
Met Vanessa als docente ben je dus verzekerd van een interessante les!
 

Eline Noppe

Ik ben Eline Noppe,sinds kinds af had ik al altijd grote bewondering voor “mensen mooi maken” die bewondering werd een passie en ook zo mijn job! Zo volgde ik door de jaren heen,tal van workshops en opleidingen en ging de bal aan het rollen...
 
Nu ben ik freelance docente in HD brows,Wimperextensions,spraytanning ,sugarwaxing en visagie. Ik ben dan ook een gediplomeerd Make Up Artiste. Ik hou er van mijn passie en kennis te delen met anderen die dezelfde interesse hebben en zo stap per stap te kunnen helpen om ook hun dromen waar te maken.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus HD Brow Sculpting

Waarom is deze cursus iets voor mij?
Klanten verwachten in een schoonheidssalon altijd een uitgebreid aanbod aan behandelingen. Dankzij deze cursus breidt jij je aanbod uit met een unieke techniek voor de allermooiste wenkbrauwen. Zo houd je bestaande klanten tevreden én trek je bovendien ook nieuwe klanten aan. Anders gezegd: deze cursus is een prima investering in jouw zaak!
Heb ik voorkennis nodig om deze cursus te volgen?
Het is handig om eerst de opleiding Wenkbrauwstylist te volgen. Deze cursus bouwt daarop verder.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we bieden een ruim gamma aan cursussen over Wimpers en Wenkbrauwen aan! Neem zeker eens een kijkje, en breid je skill set nog meer uit!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding HD Brow Sculpting bestaat uit één lesdag. De les duurt 6 uur. In het overzicht met de startdata van de opleiding HD Brow Sculpting vind je alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen materiaal nodig. Via Schoonheidshandel biedt onze leverancier een kwaliteitsvol pakket aan scherpe groothandelsprijzen aan. Dit voordelige pakket is op maat samengesteld door jouw docent. Het pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van lash & brow primer tot wenkbrauwborsteltjes, scoop en nog zo veel meer! Breng het dus zeker mee naar de les. Het pakket is ook geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding te gebruiken in je eigen beautysalon. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Verder breng je ook wattenstaafjes, pen en papier mee naar de les.

Praktijkervaring en stage

Deze les is heel praktijkgericht. Na de les heb jij de technieken meteen goed in de vingers en ga jij direct aan de slag met je nieuwe skills! Je hoeft dan ook geen stage te doen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

wenkbrauwen, wenkbrauwsculpting, brows, brow sculpting, HD brow sculpting, opleiding, cursus, training, workshop, lessen, leren, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, school, schoonheidsschool, avondlessen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Voor dit bedrag krijg je een intensieve opleiding wenkbrauwshaping van een dag, onder begeleiding van een ervaren schoonheidsspecialist, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 8 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Wimper- en Wenkbrauwspecialist bespaar je maar liefst € 122. Een echte aanrader dus!

brows, wenkbrauwen, wimpers, specialist, expert, behandeling, schoonheid, extensions, vorm, schoonheidsspecialiste, beauty, opleiding, cursus, stage, opvullen, waxen, ontharen, henna, one by one, lashes, russian 3D volume, school, styliste, schoonheidssch

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Wimper- en Wenkbrauwspecialist

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig Wimper- en Wenkbrauwstylist
 • Schoonheidsspecialiste (specilisatie wimpers en wenkbrauwen)
 • Visagiste (extra service wimper- en wenkbrauwbehandeling)
 • Medewerker beautysalon (specilisatie wimpers en wenkbrauwen)

Info over deze allround opleiding

Wil jij weten hoe je de schoonheid van je klanten extra in de verf zet? En hoe verzorgde wenkbrauwen en wimpers daar voor 100% toe bijdragen? Dan is deze allround opleiding Wimper- en wenkbrauwspecialist alles wat je zoekt!

Tijdens 8 praktijkgerichte lessen ontdek je hoe je professioneel wenkbrauwen stylt en wimpers verlengt. Je leert daarbij te kijken naar de gezichtsvorm en stijl van je klant, waardoor je ze een styling op maat aanbiedt. Jouw vakbekwame docent, een expert op gebied van brow- en wimperstyling, zorgt dat jij aan het einde van de rit alle technieken onder de knie hebt.

Van wimperextensions one-by-one tot henna, van tijdelijke tot permanente oplossingen, jij doet het allemaal!

Programma

Module 1: Wimperextensions: One-By-One
Module 2: Wenkbrauwstylist
Module 3: HD Brow Sculpting
Module 4: Wimperlifting
Module 5: Wimperextensions: 3D Russian Volume
Module 6: Henna Brows
Module 7: Wenkbrauwextensions
Module 8: Wimperextensions: Perfectietraining
Word Wimper- en Wenkbrauwstylist

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS