Opleiding

OPLEIDING

Handreflexoloog

Wil jij...

 1. de vele voordelen van handreflexologie ontdekken
 2. alles leren over drukpunten, reflexzones en energiestromen
 3. weten hoe je afrekent met stress, spanningen en blokkades
 4. inspelen op de groeiende vraag naar alternatieve behandelingen
 5. meer klanten lokken door jouw aanbod als masseur, manicure of therapeut uit te breiden

Handreflexoloog, een beroep met toekomst!

Alternatieve behandelmethodes zijn hot! Veel mensen zoeken naar geneeswijzen die steunen op de kracht van het lichaam zelf. Handreflexologie is daarbij een goede aanvulling op de moderne Westerse geneeskunde. Het is een massagevorm die de ontspanning, vitaliteit en gezondheid van het hele lichaam bevordert!

Maak tijdens deze ervaringsgerichte opleiding kennis met de drukpunten, reflexpunten en energiestromen van de hand. Je leert ontspannende massagetechnieken aan waarmee je het zelfregulerend vermogen van je cliënten herstelt.

Je verlicht de stress en spanningen door de behandeling van de reflexzones. Met deze alternatieve therapie stimuleer je de herstelkracht van het lichaam en versterk je het immuniteitssysteem van je cliënten.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  4 lessen

  3 lesuren

  165.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Handreflexoloog

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent20/11/201811/12/201818u30 - 21u30Din
Hasselt03/12/201807/01/201918u30 - 21u30Maa
Antwerpen07/10/201928/10/201918u30 - 21u30Maa
Gent29/10/201926/11/201918u30 - 21u30Din
Hasselt26/11/201917/12/201918u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

handreflexologie, reflexologie, opleiding, cursus, training, workshop, lessen, school, schoonheidsschool, onderwijs, handen, voetreflexologie, erkend, diploma

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Handreflexoloog, als zelfstandige of als werknemer
 • Allround reflexoloog (specialisatie handreflexologie)
 • Schoonheidsspecialist (specialisatie handreflexologie)
 • Alternatief therapeut (specialisatie handreflexologie)
 • Gezondheidsconsulent (specialisatie handreflexologie)
 • Je diensten aanbieden op websites/apllicaties voor deeleconomie

Vaardigheden en skills

 • Je kan een professionele behandeling met handreflexologie correct uitvoeren
 • Aan de hand van drukpunten op de handen stimuleer en harmoniseer je de organen en het lichaam van je cliënten
 • Je kan de energiestromen van je cliënten herstellen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe leg je het belang van handreflexologie uit aan je klanten?
 • De verschillende drukpunten in de handen en hun verband met de organen
 • Wat zijn de basishandelingen van de handreflexologie ?
 • Hoe voer je de verschillende massagetechnieken van de handreflexologie uit?
 • Hoe behandel je zwangere klanten, klanten met diabetes, klanten met een pacemaker en kinderen?
 • Hoe word je zelfstandig handreflexoloog

handreflexologie, reflexologie, opleiding, cursus, training, workshop, lessen, school, schoonheidsschool, onderwijs, handen, voetreflexologie, erkend, diploma

Onze docenten

Ingrid De Coninck

Ingrid De Coninck studeerde aan De Schoonheidsschool en heeft sinds 2009 haar eigen gezondheidspraktijk Equilibrium Advies. Daar combineert ze voedingsadviezen, bachbloesemtherapie, voet- en handreflexologie. Over deze thema’s geeft Ingrid ook lezingen, workshops en cursussen.
 
"Ik ben gepassioneerd door de complementaire en natuurlijke gezondheidszorg. Mensen helpen en adviseren is mijn ding. Ik geef mijn kennis ook heel graag door. Ik geef dus met veel plezier en enthousiasme les aan geïnteresseerden en toekomstige collega's. Want hoe meer mensen gezond en gelukkig door het leven gaan, hoe beter."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om weten over deze cursus Handreflexoloog

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Mensen zijn steeds meer op zoek naar natuurlijke manieren om hun gezondheid en gemoedstoestand te verbeteren. Dat is exact wat Handreflexologie te bieden heeft! Deze techniek is namelijk ideaal als je stress en spanningen met behulp van eenvoudige drukpuntmassages wil bestrijden. Alternatief therapeut, manicure, masseur of gezondheidsconsulent? Jij weet na deze opleiding perfect hoe je inspeelt op reflexpunten en energiestromen in de hand. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren reflexoloog, legt de technieken stap voor stap uit.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, de lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte vaardigheden bij te brengen. Jij leert door te doen. Steek je handen dus maar uit je mouwen. En dat mag je dit keer letterlijk nemen!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de cursus Voetreflexologie (Basis) en verbreed je expertise!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

Jouw opleiding Handreflexoloog bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Eerst krijg je een diepere kijk op handreflexologie, daarna ga je zelf aan de slag met de verschillende behandelswijzen die je aangeleerd krijgt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Handreflexoloog vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Jouw docent voorziet al het nodige materiaal om te oefenen in de les. En dat helemaal gratis! Zelf breng je enkel pen en papier mee.

Praktijkervaring en stage

Oefening baart kunst. Ook voor een Handreflexoloog. Net daarom loont het zich om tijdens je opleiding al actief te oefenen op echte klanten. Dat kan via een stage! Ga bijvoorbeeld eens langs in een wellnesscentrum in jouw buurt en vraag naar een toffe stageplek. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage behandel jij de handen van heel verschillende klanten. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Handreflexoloog.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je diploma Handreflexoloog. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, is het nuttig om ook de opleiding Bedrijfsbeheer te volgen via onze school.

handreflexologie, reflexologie, opleiding, cursus, training, workshop, lessen, school, schoonheidsschool, onderwijs, handen, voetreflexologie, erkend, diploma

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 165.00 euro. Dit bedrag omvat het duidelijk en goed geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren handreflexoloog, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
handreflexologie, reflexologie, opleiding, cursus, training, workshop, lessen, school, schoonheidsschool, onderwijs, handen, voetreflexologie, erkend, diploma
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS