Opleiding

Handreflexoloog

Alternatieve behandelmethodes zijn hot! Veel mensen zoeken naar geneeswijzen die steunen op de kracht van het lichaam zelf. Handreflexologie is daarbij een goede aanvulling op de moderne Westerse geneeskunde. Het is een massagevorm die de ontspanning, vitaliteit en gezondheid van het hele lichaam bevordert!

Maak tijdens deze ervaringsgerichte opleiding kennis met de drukpunten, reflexpunten en energiestromen van de hand. Je leert ontspannende massagetechnieken aan waarmee je het zelfregulerend vermogen van je cliënten herstelt.

Je verlicht de stress en spanningen door de behandeling van de reflexzones. Met deze alternatieve therapie stimuleer je de herstelkracht van het lichaam en versterk je het immuniteitssysteem van je cliënten.

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 4 lessen

Diploma

165.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

Jouw opleiding Handreflexoloog bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Eerst krijg je een diepere kijk op handreflexologie, daarna ga je zelf aan de slag met de verschillende behandelswijzen die je aangeleerd krijgt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Handreflexoloog vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Wil je werkervaring in handmassages opdoen? Dan kan dat via een stage in bijvoorbeeld een wellnesscenter. Zo leer je hoe handreflexologie de ontspanning, gezondheid en vitaliteit bij klanten bevordert. Als je een stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons.

Je mag je stageperiode en -duur zelf kiezen. Zorg er zeker voor dat je het maximum van 300 stage-uren niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt, dus voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als handreflexoloog. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 165.00 euro. Dit bedrag omvat het duidelijk en goed geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren handreflexoloog, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Hoe leg je het belang van handreflexologie uit aan je klanten?
 • De verschillende drukpunten in de handen en hun verband met de organen
 • Wat zijn de basishandelingen van de handreflexologie ?
 • Hoe voer je de verschillende massagetechnieken van de handreflexologie uit?
 • Hoe behandel je zwangere klanten, klanten met diabetes, klanten met een pacemaker en kinderen?
 • Hoe word je zelfstandig handreflexoloog
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Een professionele behandeling met handreflexologie correct kunnen uitvoeren
 • Aan de hand van drukpunten op de handen organen en het lichaam van je cliënten stimuleren en harmoniseren
 • De verschillende drukpunten? Jij kent ze en masseert ze om een optimaal resultaat te verkrijgen
 • De energiestromen van je cliënten herstellen en hen gelukkig en in balans door het leven laten gaan
 • Omgaan en contacten leggen met klanten

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Handreflexoloog (zelfstandige)
 • Handreflexoloog (werknemer)
 • Allround Reflexoloog (specialisatie handreflexologie)
 • Schoonheidsspecialist (specialisatie handreflexologie)
 • Alternatief Therapeut (specialisatie handreflexologie)
 • Gezondheidsconsulent (specialisatie handreflexologie)
 • Je diensten aanbieden op websites/apllicaties voor deeleconomie

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je diploma Handreflexoloog. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
HandreflexoloogMaa08/10/201829/10/2018Antwerpen18u30 - 21u30
HandreflexoloogDin13/11/201804/12/2018Gent18u30 - 21u30
HandreflexoloogMaa03/12/201807/01/2019Hasselt18u30 - 21u30

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Handreflexoloog?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Handreflexoloog inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
JJe kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Handreflexoloog waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Handreflexoloog. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Handreflexologie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien je diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Handreflexologie?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Ingrid De Coninck
Ingrid De Coninck studeerde aan de Schoonheidsschool en heeft sinds 2009 haar eigen voedings-gezondheidspraktijk Equilibrium-advies. Daar combineert ze voedingsadviezen, voet-en handreflexologie en Bachbloesems en geeft over die thema's ook lezingen, workshops en cursussen.  "Ik ben gepassioneerd door de complementaire en natuurlijke gezondheidszorg, mensen helpen, adviseren en geef mijn kennis ook heel graag door. Ik geef dus met veel plezier en enthousiasme les aan toekomstige collega's of geïnteresseerden. Want hoe meer mensen gezond en gelukkig door het leven kunnen gaan hoe beter...."
 
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS