Opleiding

Handreflexoloog

Handreflexologie is helemaal hot! Na deze hands-on thuiscursus heb jij de correcte technieken in handen om vrienden, collega´s, familie, je partner of klanten te ontstressen. In een letterlijke en figuurlijke handomdraai laat jij mensen terug bruisen van energie!

Eerst krijg je inzicht in de handanatomie. Daarna bestudeer je de drukpunten, reflexpunten en energiestromen van de hand. Vervolgens krijg je speciale handmassagetechnieken onder de knie waarmee je stress en spanning wegkneedt en het immuunsysteem terug op volle gang laat draaien.

Alles om als deskundig Handreflexoloog aan de slag te gaan!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

249.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
 
Centrum Voor Afstandsonderwijs, Ondernemersschool (Kamer Van Koophandelnummer 59720131), tel ++32/3.292.33.30 info@centrumvoorafstandsonderwijs.be

LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het interactief studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent met een onfeilbare feeling voor handzenuwen. Via het online leerplatform krijg je van de docent praktijkoefeningen en tips uit het werkveld. Zo sta je er nooit alleen voor! Het unieke voordeel van een thuisstudie is de uitzonderlijke flexibiliteit waarvan je geniet. Jij studeert waar en wanneer je maar wil. Jij legt ook pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Handreflexoloog!


Stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Handreflexoloog snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een massagesalon in je buurt en vraag naar stagemogelijkheden. Zo simpel is het! Tijdens een stage sprokkel je concrete werkervaring die mooi op je cv staat! Bovendien bouw je een netwerk van professionele contacten uit. Een stage is op die manier een perfect opstapje naar een prachtige carrière als Handreflexoloog. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in. Bezorg ons zeker het ingevulde document. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.


Benodigdheden

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een experte in handreflexologie, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie met handige praktijkoefeningen. Overloop die oefeningen zeker een samen met je docent via het interactief leerplatform. Zo weet je perfect hoe het examen eruit zal zien. Het cursusmateriaal is volledig. Je hoeft zelf geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt meteen alles in huis om je thuisstudie Handreflexoloog succesvol aan te vatten!


Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Handreflexoloog maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd en praktijkgericht cursusboek. Daarnaast krijg je een jaar lang online professionele begeleiding van een toegewijd docent met jarenlange ervaring als reflexologe. Daarbovenop krijg je toegang tot extra lesmateriaal en informatie op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles om jouw toekomst als deskundig Reflexoloog direct in handen te nemen!


PROGRAMMA

 • Wat is handreflexologie?
 • Toepassing van reflexologie in het dagelijkse leven
 • De anatomie van de hand
 • Verloop van een handmassagesessie
 • Energetische kanalen
 • Hand charts met zenuwuiteinden
 • Drukpunttechnieken: acupressuur
 • Behandelingstechnieken
 • Invloed van handreflexologie op het lichaam
 • Extra: cosmetologie en etherische oliën
 • Jouw carrièremogelijkheden
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Een professionele handmassage correct kunnen uitvoeren
 • De verschillende drukpunten van een hand kennen
 • De energiestromen van je cliënten herstellen
 • Cliënten energiek en in balans naar huis laten gaan

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Medewerker bij een handreflexoloog
 • Handmasseur in een massagesalon, gezondheidsinstituut of wellnesscentrum
 • Zelfstandig Handreflexoloog

EXAMEN EN DIPLOMA

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald? Dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Handreflexoloog. Hiermee solliciteer je meteen voor je droombaan als Handreflexoloog. Wil je als zelfstandig Handreflexoloog je eigen zaak starten of workshops handmassage geven? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Handreflexoloog. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een experte in handreflexologie, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie met handige praktijkoefeningen. Overloop die oefeningen zeker een samen met je docent via het interactief leerplatform. Zo weet je perfect hoe het examen eruit zal zien. Het cursusmateriaal is volledig. Je hoeft zelf geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt meteen alles in huis om je thuisstudie {$course.CourseName} succesvol aan te vatten!

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Handreflexoloog af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Handreflexoloog. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
Onze Docenten

Onze Docenten

Melanie Eloy
Docente Melanie Eloy volgde een tijdje geleden zelf nog les aan De Schoonheidsschool. “Na mijn opleiding begon ik in bijberoep als voetreflextherapeute. Ik volgde nieuwe cursussen en bleef groeien, zo kwam ik uiteindelijk op een punt waarop ik mijn zelfstandige activiteiten voltijds kon uitoefenen.”
 
Melanie volgde uiteenlopende cursussen, waaronder Voetreflexologie, Gelnagels en Hotstone massage. “In deze branche ben je verplicht om alle trends op de voet te volgen. Door verschillende soorten therapie aan te bieden kan ik voor mijn klanten het verschil maken”, zegt ze.
 
Intussen doceert Melanie de cursussen Handreflexologie, Pedicure en Massagetherapie aan onze school. “Lesgeven is een passie geworden”, geeft Melanie toe. “Het doorgeven van mijn ervaring en het zien groeien van mijn cursisten is goud waard!”
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd  aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS