Opleiding

Hotstone Massage

Hotstone Massage is al enkele jaren één van de meest populaire massages in massagesalons en wellnesscentra. Wil jij steengoed worden in deze ontspannende techniek? Dan is deze opleiding exact wat jij zoekt!

Hotstone Massage is een intense warmtemassage. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. Dit verlicht spanningen en geeft veel energie. Tijdens deze praktijkgerichte lessen leer je hoe je klanten op een professionele manier volledig los kan masseren met de warme stenen en olie.

Je zorgt onder andere voor een diepe relaxatie en ontgifting van het lichaam. De Hotstone Massage harmoniseert de emotionele, mentale en fysieke energie. Loop jij al helemaal warm voor deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 1 lessen

Attest

130.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

Jouw opleiding Hotstone Massage bestaat uit een intensieve, prakijkgerichte dag (7 uur). Je ziet kort wat theorie over het gebruik van de stenen en massagetechnieken, daarna doe je vooral heel veel zelf! In het overzicht met de startdata van de opleiding Hotstone Massage vind je de lesdagen terug.


Stage

Sta je te springen om als hotstone masseur aan de slag te gaan? Maar wil je liever eerst nog wat ervaring opdoen in een massage- of wellnesscentrum? Dan kan je kiezen voor een stage. Je doet concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als masseur (specialisatie hotstone massage).

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je je ideale stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als masseur (specialisatie hotstone massage). Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Tijdens deze lesdag dien je enkele spullen mee te nemen waaronder een badjas, massageolie en grote handdoeken. Je ontvangt van je docent een GRATIS starterszakje met Hotstone stenen. Handig om te weten: de school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen. Je koopt het via Schoonheidshandel.com. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon! Je vindt een uitgebreide lijst van benodigdheden onder veelgestelde vragen.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 130.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerd lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren hotstone masseur, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Maak je klant volledig zen met de Hotstone Massage
 • Wat zijn de verschillende technieken die je kan hanteren bij een Hotstone Massage?
 • Leer de verschillende eigenschappen van basalt (Hotstone) kennen
 • Wat zijn chakra’s en meridianen en hoe gebruik je ze?
 • Hoe kan ik knooppunten opsporen en behandelen?
 • Hoe word ik zelfstandig hotstone masseur?
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Een professionele Hotstone Massage op een correcte manier kunnen uitvoeren zodat je klant volledig zen buitenstapt
 • De orgaanfuncties, stofwisseling en het zelfherstellend vermogen van het lichaam van je cliënten kunnen stimuleren
 • De emotionele, mentale en fysieke energieën van je cliënten kunnen harmoniseren
 • Hoe omgaan met klanten en een vertrouwelijke omgeving creëren?
 • Succesvol zelfstandig hotstone masseur worden

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Massagetherapeut - Zelfstandige (Specialisatie Hotstone Massage)
 • Massagetherapeut - Werknemer (Specialisatie Hotstone Massage)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Hotstone Massage)
 • Gezondheidsconsulent (Specialisatie Hotstone Massage)
 • Medewerker wellnesscentrum

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van de opleiding ontvang je per post een deelnameattest van de opleiding Hotstone Massage. Dit attest is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Hotstone MassageZon16/09/201816/09/2018Hasselt10u00 - 17u00
Hotstone MassageZat20/10/201820/10/2018Antwerpen10u00 - 17u00
Hotstone MassageZat20/10/201820/10/2018Gent10u00 - 17u00

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Hotstone Massage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Hotstone Massage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Hotstone Massage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Hotstone Massage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het certificaat via de post thuis gestuurd. 
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Hotstone massage?

Voor deze lessen breng je volgend materiaal mee:

 • Schrijfgerief
 • Drie grote badhanddoeken
 • Massageolie
 • Een badjas
 • Een hoeslaken (voor één persoon)
 • Lunchpakket

Bij aanvang van de les ontvangt u alvast een gratis set hot stones. Tijdens de lessen gebruikt u de verwarmingstoestellen van de school. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon!

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Steven Huyge
Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereist om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 
Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Vanhove

Ik ben Ellen Vanhove,
Na ruim 16 jaar ervaring leerde ik de helende kracht van ‘’ aanraken‘’ en de non verbale lichaamstaal tijdens de massage goed begrijpen en beheersen.

Ik startte mijn opleiding als kinesist maar ik zocht naar een meer energetische holistische benadering . Ik studeerde Ayurveda en bleef mij steeds bijscholen in technieken die deze benadering aan vulden.

Ik was ben een ondernemend iemand en tegelijkertijd ben ik hoog gevoelige ziel, een niet  altijd zo eenvoudige mix..

Ik baatte succesvol 16 jaar een ayurvedisch kuurcentrum uit in het hartje van Gent en in Limburg en ik reisde de wereld rond om kuurreizen te organiseren en opleidingen te geven in bedrijven. FROM PAIN TO PURPOSE....

Ik leefde  enkel voor mijn job....ik werd 4 jaar terug gedwongen door een flinke burn-out en gezondheidsproblemen..wat eerst een marteling leek, is vandaag een zegening. ....Ik werd terug geroepen tot de essentie....en het anders te doen....

Vandaag werk ik leef ik en verdien ik veel meer geld dan toen ik de benen van onder mijn ....liep.

Ik ben dankbaar voor mijn opgebouwde ervaring maar wat ik vandaag doorgeef aan ondernemers is een gebalanceerde kennis en levenswijsheid..die ik mocht leren tijdens mijn werk en levenservaring....

Ik ben dankbaar dat ik vandaag oog in oog kan staan met '' startende'' ondernemers, mensen om jullie te coachen naar een beroep....maar ook naar een kwalitatiever leven. Ik geef les ,privé coaching  in bedrijven en online coaching . Het is zalig om de kennis doorgeven en ook de fouten die ik gemaakt heb door te geven...zodat jullie deze niet hoeven te maken....

Onze Docenten

Onze Docenten

Annaïck Van De Pol
Annaick van de Pol reeds 16 in het vak van massage, trotse eigenaar van het therapeutisch massagesalon In Harmonie, freelance masseur voor verschillende bedrijven en sauna's en ontwerpster van de cursussen Tachyonmassage en slaapmassage. 
 
Ik had 2 passies in het leven, dingen aan mensen aanleren en masseren, daarom is doceren op de schoonheidsschool ook een droomjob voor me. Een goede massage heeft de volgende ingrediënten : kennis van techniek & een aangename werkhouding. Net hierdoor heb ik in elke cursus oog voor kennis, uitvoering, tempo en zelfverzekerdheid.
 
Werken is je passie beleven. 
Onze Docenten

Onze Docenten

Linda Foubert
Mijn naam is Linda Foubert. Als kleuterleidster leerde ik de basispsychologie goed te implementeren. Mijn collega's zorgden ervoor dat ik nog een ander talent ontwikkelde: de kunst om een degelijke massage te geven.  
In 1989 won ik een cursus voetreflexologie. Hieruit vloeide mijn interesse voor aromatherapie die als ondersteuning van de voetreflexologie nog betere resultaten opleverde. Ik heb aromatherapie opleidingen gevolgd in België, Nederland en in Frankrijk. In Frankrijk heb ik stagegelopen en ook geleerd om etherische oliën te distilleren. 
Hierna heb ik massage opleidingen en massagecursussen gevolgd om in 2006 mijn eigen massagepraktijk op te starten. In mijn praktijk heb ik een aanbod van 18 verschillende massages. 
Vanaf 2011 ben ik docente geworden in de Schoonheidsschool. Hier doceer ik de cursus massagetherapeut, hotstone, kruidenstempel en basismassage. 
 
Nog een leuk weetje: In 2014 was ik de massagetherapeute in 'Ook getest op mensen'. 
Onze Docenten

Onze Docenten

Thalia Green
Thalia is de bezielster van “Zen-Kids”. Ze werkt als massage- en relaxatietherapeut voor volwassenen en kinderen en studeerde relaxatietherapie aan de KULeuven.
Daarnaast is ze kinderyogadocente. Ze geeft kinderyoga op verschillende scholen en werkt o.a voor de Huizen Van Het Kind waar ze kleuter- en kinderyoga geeft. Daarnaast organiseert ze crea-yogakampjes voor kinderen van de kleuterschool en het lager onderwijs.
Kinderen op een speelse manier van hun lichaam leren genieten en hen een ontspannen gevoel geven is haar passie en deze wil ze graag met haar studenten delen.
 
Onze Docenten

Onze Docenten

Conny Vannevel
Ik ben Conny Vannevel en ben sinds 2009 professioneel actief als gezondheidstherapeut. 'Felt Sense' is de naam van mijn praktijk. Het vergt moed om door je eigen emotionele landschap te wandelen en dicht bij je gevoel te komen.
Ik help mensen graag op weg om stap voor stap minder in hun hoofd en meer in hun lichaam te komen.
Door massages, bachbloesems en andere therapieën gaan we samen op zoek naar de kracht die diep in jou aanwezig is. "Er zit meer wijsheid in je lichaam dan in je meest diepgaande filosofische gedachten" (Nietzsche).
Onze Docenten

Onze Docenten

Nancy De Smet
Nancy De Smet volgde verschillende yoga en massage-opleidingen in binnen- en buitenland en heeft haar eigen zaak Najoni te Berlare. Haar grote passie is het uitdragen van de yoga filosofie zowel aan volwassenen als kinderen. De laatste jaren ligt haar focus meer en meer op het opleiden van ouders en leerkrachten om yoga, relaxatie en meditatie te gaan toepassen thuis en in de klas. Nancy organiseert ook elk jaar yoga wandelvakanties, ouder-kind yoga en creatieve ateliers. Naast yoga is ook massage haar 2e passie.  Ze werkt ook samen met het Sint-Blasiusziekenhuis voor het geven van onco-yoga. Nancy is sinds kort ook kinderyogacoach van het magazine Pure Child.
Onze Docenten

Onze Docenten

Katrien Deraedt
Docent Katrien Deraedt behaalde een bachelor in de Ergotherapie en volgde daarna meerdere massage opleidingen aan De Schoonheidsschool. Gebeten door de massagemicrobe, trok ze verder naar de Old Medicine School Shivakomparpaj in Thailand om daar alles over aromatherapie, de Zweedse massage, relaxerende oliemassage en de Thaise yoga- en voetmassage te leren.
 
“Mijn massagecarrière startte hier vijf jaar geleden”, vertelt ze. “Zelf ooit docent worden, was toen al een droom.” Een droom die uitkwam, zo blijkt. Als docente Massagetherapie begeleidt Katrien studenten vandaag op de plek waar het voor haar allemaal begon. Met haar ervaring en kennis opgedaan aan de bron van de ontspanning is zij dé referentie voor jouw relaxerende technieken!
Sabine  Van Laarhoven

Onze Docenten

Sabine Van Laarhoven
Mijn naam is Sabine Van Laarhoven. Na een rijke loopbaan van 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige en verantwoordelijke buitenschoolse kinderopvang ben ik  in 2007 heel bewust de richting ingeslagen van het  zelfstandig ondernemerschap.  Ik heb me omgeschoold tot massagetherapeute en voetreflexologe omdat ik mezelf en andere mensen de kans wil geven om te ontspannen en tot rust te komen in deze veeleisende maatschappij. Mijn kerndoelgroep bestaat uit zwangere vrouwen, baby's en kinderen maar in principe kan iedereen bij mij terecht in mijn gezellige praktijk Azura te Hemiksem.
Sinds enkele jaren vond ik de tijd rijp om mijn kennis en ervaring door te geven. Ik put dan ook enorm veel voldoening uit het lesgeven, massages-voetreflexologie-anatomie, aan de enthousiaste cursisten aan de Schoonheidsschool.
Onze Docenten

Onze Docenten

Caroline Matthys
Mijn naam is Caroline Matthys. Na mijn studies kinesitherapie behaalde ik al snel het diploma voor pedicure, gevolgd door vele extra vormingen. Momenteel heb ik een zelfstandige praktijk voor zowel gespecialiseerde voetverzorging, als relaxerende massages. In de pedicure kan ik me het beste vinden in een omgeving van probleemoplossend denken. Een hele uitdaging soms waar zoveel voldoening uit voortvloeit.
Onze Docenten

Onze Docenten

Lindsay Mommen
“Ondertussen ben ik ongeveer achttien jaar aan mijn spirituele reis bezig”, getuigt docente Energetisch Therapeut Lindsay Mommen. Over de jaren heen volgde ze verschillende opleidingen en workshops omtrent massage, coaching en energetische behandelingen. Lindsay zakte zelfs naar India af om daar een opleiding meditatie en yoga te volgen!
 
De gepassioneerde docente verzorgde al opleidingen van hoog niveau in de IT wereld. Ook gaf ze eerder dans- en yogales. “Ik vind het fantastisch om kennis te kunnen delen en doorgeven”, vertelt ze. “Voor een groep staan is dus bijna een tweede natuur.”
 
Aarzel dus zeker niet om bij deze fantastische docente je te laten onderdompelen in de wereld van ontstressen, meditatie en puur genot!
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS