Opleiding

Indische Massage

Zachte en fijngevoelige massagetechnieken in combinatie met warme oliën die de zintuigen op oosterse wijze prikkelen zorgen ervoor dat je klanten keer op keer terugkeren voor deze kuur van pure ontspanning, genot en welzijn.

De effecten van een Indische massage zijn dan ook fenomenaal…

Naast een totale fysieke en mentale overgave, zorgt deze traditionele massage voor hernieuwde energie en levensvreugde, verlichting van pijnlijke spieren en een grotere weerstand. Een complete metamorfose van het lichaam.

De technieken voor deze van oorsprong ayurvedische massage leer je daarom bij ons!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 1 lessen

Attest

130.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Indische Massage bestaat uit 1 les. De les duurt 7 uren. In het overzicht met de startdata van de opleiding Indische Massage vind je de lesdagen terug.

 


Stage

Na de praktijkgerichte les ga je meteen actief aan de slag met je kennis uit de opleiding Indische Massage. Je hoeft dus geen stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele masseurs die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun massageproducten! In de wellness-sector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert.

Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met kwalitatief eigen materiaal. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, dit bepaal je zélf. Er bestaan al pakketten vanaf 124,99 euro opSchoonheidshandel die perfect aansluiten bij je opleiding. Samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft.

Materiaal van goede kwaliteit is essentieel om de lessen goed te kunnen volgen, een goed examen af te leggen en uit te groeien tot een expert in jouw vak. Dat is tenslotte waar het om gaat. Een eigen pakket is bovendien goedkoper dan wat je op sommige andere scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten), en waar je thuis dus niet mee kan verder oefenen. Eigen materiaal hoef je niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Je oefent er zowel mee tijdens de les, thuis als op stages. Enkel zo bereid je je ook optimaal voor om te slagen op het examen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw pakket ook om nadien meteen aan de slag te gaan als masseur bij je eigen klanten. Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als professioneel masseur snel terugverdient!

Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 130.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • De traditie van de Indische Massage
 • De lichamelijke en spirituele werking
 • Hygiënisch met de juiste producten werken
 • De typische zachte massagetechnieken uitwerken
 • Het gebruik van olie bij de massage
 • De spanningen van je klant wegwerken
 • De effecten van Indische Massage bevorderen
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Een professionele Indische Massage kunnen geven
 • De traditionele zachte massagetechnieken perfect kunnen toepassen
 • Je klanten verlossen van stress en pijn en het ultieme gevoel van ontspanning creëren

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Zelfstandig Massagetherapeut (Specialisatie Indische Massage)
 • Massagetherapeut in een spa (Specialisatie Indische Massage)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Indische Massage)
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Indische Massage)

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van de opleiding ontvang je per post een deelnameattest. Dit attest is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Indische MassageZat08/09/201808/09/2018Antwerpen10u00 - 17u00
Indische MassageZat08/09/201808/09/2018Hasselt10u00 - 17u00
Indische MassageZon23/09/201823/09/2018Gent10u00 - 17u00
Indische MassageZon09/12/201816/12/2018Antwerpen09u00 - 16u00

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Indische Massage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Indische Massage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Indische Massage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Indische Massage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik een model meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Op die manier kan je de behandeling vanuit je eigen standpunt als professioneel masseur uitvoeren, alsook de ervaring als klant beleven. Zo weet je perfect welk effect je gebruikte technieken op je klant hebben.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het certificaat via de post thuis gestuurd.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Indische massage?

Voor de lessen Indische Massage neem je mee:

 • Pen & papier
 • Lunchpakket
 • Drie badhanddoeken
 • Badjas
 • Massage-olie
 • Hoeslaken voor een 1-persoonsbed

Voor deze opleiding werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Het aankopen van eigen professioneel materiaal heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder zodat je goed voorbereidt bent op het examen. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Je kan dit pakket aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs. Deze aankoop is echter niet verplicht.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Voor de lessen Indische Massage neem je mee:

 • Pen & papier
 • Lunchpakket
 • Drie badhanddoeken
 • Badjas
 • Massage-olie
 • Hoeslaken voor een 1-persoonsbed

Voor deze opleiding werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Het aankopen van eigen professioneel materiaal heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder zodat je goed voorbereidt bent op het examen. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Je kan dit pakket aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs. Deze aankoop is echter niet verplicht.

Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Steven Huyge
Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereist om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS