Opleiding

Japanse Gelaatsmassage

Of Ko Bi Do is een unieke gelaatsmassage die door de eeuwen heen is verfijnd tot technieken die zowel de huid aan de oppervlakte alsook de dieper gelegen weefsels aanspreken. Dit zorgt voor een natuurlijke lifting van het gezicht met een frisse, jeugdige uitstraling als resultaat.

Deze massagekunst is daarom niet meer weg te denken uit de schoonheidsinstituten en is dé beautybehandeling bij uitstek om een natuurlijke en gezonde gloed op te wekken en je klant te laten stralen. In de opleiding leer je daarom alle kneepjes van het vak om de massage tot in de puntjes uit te werken.

De sessie wordt steeds afgesloten met een traditioneel kopje thee om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren en het lichaam te zuiveren... Heerlijk!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 2 lessen

Diploma

199.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.


LESSENVERLOOP

De opleiding Japanse Gelaatsmassage bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 5 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Japanse Gelaatsmassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Je hoeft geen stage te lopen. Jouw docent geeft heel praktijkgericht les, waardoor je de Japanse massagetechnieken meteen goed in de vingers krijgt.


Benodigdheden

Je krijgt les in een speciaal uitgerust lokaal met professionele masssagetafels. Zelf breng je enkel twee grote en twee kleine badhanddoeken mee, gezichtscrème en een olie of massagecrème die is afgestemd op je eigen gelaat. Maak je graag notities? Dan is ook pen en papier handig.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding mensen verwennen met verkwikkende gelaatsmassages? Dan loont het zich om (vrijblijvend) eigen massagemateriaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te behandelen. Het is een prima investering in jouw toekomstige zaak!


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 199.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Schoonheid volgens de Oosterse filosofie
 • Het verschil tussen een Japanse en Westerse gelaatsmassage
 • Hoe ga ik bij een Japanse gelaatsmassage te werk?
 • Welke specifieke technieken pas ik toe?
 • Welke spiergroepen spreek ik aan bij het masseren?
 • Hoe laat ik de stress van mijn klant verdwijnen?
 • Hoe voer ik een natuurlijk facelift uit?
 • Welke andere effecten heeft deze techniek op mijn klant?
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

SKILLS

 • Een professionele Japanse Gelaatsmassage kunnen geven
 • Het spier- en lymfestelsel en de bloedsomloop kunnen stimuleren
 • Je klanten laten stralen door gebruik te maken van unieke handelingen

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Zelfstandig Massagetherapeut (Specialisatie Japanse Gelaatsmassage)
 • Massagetherapeut in een spa (Specialisatie Japanse Gelaatsmassage)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Japanse Gelaatsmassage)
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Japanse Gelaatsmassage)

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Japanse Gelaatsmassage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Japanse GelaatsmassageZon18/11/201825/11/2018Hasselt10u00 - 15u00
Japanse GelaatsmassageZat15/12/201822/12/2018Antwerpen10u00 - 15u00
Japanse GelaatsmassageZat15/12/201822/12/2018Gent10u00 - 15u00
Japanse GelaatsmassageZon01/09/201908/09/2019Brugge10u00 - 15u00

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Japanse Gelaatsmassage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Japanse Gelaatsmassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Japanse Gelaatsmassage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Japanse Gelaatsmassage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Op die manier kan je de behandeling vanuit je eigen standpunt als professioneel masseur uitvoeren, alsook de ervaring als klant beleven. Zo weet je perfect welk effect je gebruikte technieken op je klant hebben.
Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Japanse gelaatsmassage. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het waardevol diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Japanse gelaatsmassage?

Voor de eerste les neem je mee:

 • Pen & papier
 • Twee badhanddoeken
 • Twee gasthanddoeken
 • Gelaatscrème
 • Olie of een massagecrème die is afgestemd op het eigen gelaat

Voor jouw opleiding Japanse Gelaatsmassage heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon!

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Steven Huyge
Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereist om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 
Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Vanhove

Ik ben Ellen Vanhove,
Na ruim 16 jaar ervaring leerde ik de helende kracht van ‘’ aanraken‘’ en de non verbale lichaamstaal tijdens de massage goed begrijpen en beheersen.

Ik startte mijn opleiding als kinesist maar ik zocht naar een meer energetische holistische benadering . Ik studeerde Ayurveda en bleef mij steeds bijscholen in technieken die deze benadering aan vulden.

Ik was ben een ondernemend iemand en tegelijkertijd ben ik hoog gevoelige ziel, een niet  altijd zo eenvoudige mix..

Ik baatte succesvol 16 jaar een ayurvedisch kuurcentrum uit in het hartje van Gent en in Limburg en ik reisde de wereld rond om kuurreizen te organiseren en opleidingen te geven in bedrijven. FROM PAIN TO PURPOSE....

Ik leefde  enkel voor mijn job....ik werd 4 jaar terug gedwongen door een flinke burn-out en gezondheidsproblemen..wat eerst een marteling leek, is vandaag een zegening. ....Ik werd terug geroepen tot de essentie....en het anders te doen....

Vandaag werk ik leef ik en verdien ik veel meer geld dan toen ik de benen van onder mijn lijf liep.

Ik ben dankbaar voor mijn opgebouwde ervaring maar wat ik vandaag doorgeef aan ondernemers is een gebalanceerde kennis en levenswijsheid..die ik mocht leren tijdens mijn werk en levenservaring....

Ik ben dankbaar dat ik vandaag oog in oog kan staan met '' startende'' ondernemers, mensen om jullie te coachen naar een beroep....maar ook naar een kwalitatiever leven. Ik geef les ,privé coaching  in bedrijven en online coaching . Het is zalig om de kennis doorgeven en ook de fouten die ik gemaakt heb door te geven...zodat jullie deze niet hoeven te maken....

Onze Docenten

Onze Docenten

Annaïck Van De Pol
Annaick van de Pol reeds 16 in het vak van massage, trotse eigenaar van het therapeutisch massagesalon In Harmonie, freelance masseur voor verschillende bedrijven en sauna's en ontwerpster van de cursussen Tachyonmassage en slaapmassage. 
 
Ik had 2 passies in het leven, dingen aan mensen aanleren en masseren, daarom is doceren op de schoonheidsschool ook een droomjob voor me. Een goede massage heeft de volgende ingrediënten : kennis van techniek & een aangename werkhouding. Net hierdoor heb ik in elke cursus oog voor kennis, uitvoering, tempo en zelfverzekerdheid.
 
Werken is je passie beleven. 
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS