Opleiding

OPLEIDING

Juweelontwerper

Wil jij...

 1. zelf schitterende sieraden leren maken
 2. weten hoe je originele armbanden, ringen en halskettingen op maat ontwerpt en vervaardigt
 3. jouw creativiteit en artistiek talent de vrije loop laten
 4. jouw passie voor juwelen omzetten in een droomjob

Juweelontwerper, een beroep met toekomst!

Fonkelen jouw ogen bij het zien van prachtige juweelcreaties? Barst je zelf van de creatieve ideeën voor unieke pronkstukken en wil je weten hoe je je ontwerpen praktisch moet realiseren? Werk dan in deze opleiding samen met een professioneel juweelontwerper die je stap voor stap onder deskundige begeleiding en met oog voor detail bijstaat.

Tijdens de lessen kom je alles te weten over edelstenen en –metalen, parels kralen,... en leer je naast de juiste materiaalkeuze ook de vakkundige skills om zelf je eigen betoverende ringen, elegante armbanden en statement halskettingen te maken. Maak werkelijkheid van je dromen en start je eigen juwelenlijn!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  4 lesuren

  649.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Juweelontwerper

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent24/03/201930/06/201910u00 - 14u00Zon
Antwerpen31/03/201923/06/201910u00 - 14u00Zon
Brugge06/04/201922/06/201910u00 - 14u00Zat
Hasselt03/06/201930/09/201918u00 - 22u00Maa

PROGRAMMA

juwelen ontwerpen, juwelenontwerper, juwelen, sieraden, sieraden ontwerpen, juwelen maken, sieraden maken, ringen, broche, halsketting, oorbellen, cursus, opleiding, leren, onderwijs, diploma, avondlessen, lessen, studie, workshop

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Juweelontwerper
 • Medewerker Juwelen Maken
 • Modeontwerper (Specialisatie Juwelen)
 • Verkopen van eigen juwelen online
 • Workshops juwelen maken organiseren

Vaardigheden en skills

 • Zelf eigen juwelen kunnen ontwerpen
 • Professioneel kunnen werken met gereedschap
 • Vakkundige technieken kunnen toepassen voor een deskundig resultaat
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Introductie tot het maken van juwelen
 • Welke materialen kan ik gebruiken?
 • Hoe en waar doe ik inspiratie op?
 • Starten met het ontwerp
 • Technieken en skills uitgelegd
 • Veiligheid en hygiëne in het werkatelier
 • Werken met Art Clay en acrylhars
 • Afwerking en presentatie

juwelen ontwerpen, juwelenontwerper, juwelen, sieraden, sieraden ontwerpen, juwelen maken, sieraden maken, ringen, broche, halsketting, oorbellen, cursus, opleiding, leren, onderwijs, diploma, avondlessen, lessen, studie, workshop

Onze docenten

Lennart De Ridder

Gepassioneerd door al wat blinkt, startte onze docent Lennart De Ridder eind jaren negentig als goudsmid. Niet veel later promoveerde hij zelfs tot zelfstandig meestersmid en nadien ook zelfstandige juweelontwerper. De geknipte man dus om jou te leren hoe je het beste je eigen juwelen kan ontwerpen!
 
“Ik geloof dat ik net dat tikkeltje meer kan aanbieden aan mijn cursisten”, zo vertelt Lennart. “Dankzij mijn ervaring als zelfstandige en technische kennis die ik zelf ben blijven bijscholen, heb ik tal van grote namen als goudsmid weten afstuderen.” Leer zelf nu ook aan onze school een pareltje van een juweel te ontwerpen!

Rachel Verhey van Wijk

Na een 15-tal jaren juwelen te ontwerpen én uit te voeren, geeft het begeleiden en stimuleren van leerlingen en studenten me veel voldoening.
Ik ervaar het delen én uitwisselen van kennis en ervaring als zinvol.

Jill Lenaerts

Lenaerts Jill is een ontwerpster uit Genk. Al van jongs af aan is ze bezig met kunst en het vervaardigen van kunst. Haar kinderjaren versleet ze op de banken aan de Academie te Genk, dit 12 jaar lang. Hier kon ze al haar creativiteit de vrije loop.
Wanneer ze eindelijk oud genoeg was om naar het middelbaar te gaan, ging ze Artistieke Opleiding studeren aan de Kunstschool te Genk. Nu is ze afgestudeerd als Master juweelontwerp en edelsmeedkunst.Ze heeft zich verder verdiept in het edelsteenzetten, juwelier en goudsmid    
Nu heeft ze een eigen juwelierszaak in stad Genk.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Juweelontwerper

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Iedereen met een passie voor sieraden komt in deze opleiding aan zijn of haar trekken. Je leert hoe je juwelen ontwerpt en op maat vervaardigt. En dat in allerlei vormen, maten, materialen en stijlen. Zo leer jij een uniek ambacht. Ideaal als je je partner, vriendinnen en familieleden eens wil verrassen met een zelfgemaakt kleinood. Ook als je professioneel wil starten als zelfstandig Juweelontwerper in hoofd- of bijberoep ben jij hier aan het juiste adres!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren sieraadontwerper maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door actief aan de slag te gaan met allerlei materialen en ontwerpen. Je leert door te doen! Jouw creaties neem je bovendien meteen mee naar huis.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, bekijk ons aanbod rond het thema Kleding Maken & Ontwerpen en vind meteen een cursus om je expertise te verdiepen!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Juweelontwerper bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 4 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Juweelontwerper vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je hebt eigen gereedschap en grondstoffen nodig om actief deel te nemen aan de lessen én om thuis te oefenen. Tijdens de eerste les bezorgt jouw docent je de lijst met benodigdheden. De kostprijs bedraagt maximaal 300 euro en is afhankelijk van het door jou gekozen materiaal (goud, zilver, metaal,...). Je kan het materiaal samen met andere studenten in groep aankopen. Zo geniet je van een scherp groothandelstarief.

De aankoop van gereedschap en grondstoffen is een basisinvestering in jouw toekomst: na je opleiding ga je als professioneel Juweelontwerper met het materiaal aan de slag. Je gebruikt het zelfs om sieraadjes voor je eerste klanten te maken. Superhandig!

Praktijkervaring en stage

Juwelen ontwerpen is een kunst. Net daarom loont het zich om al tijdens je opleiding intensief te oefenen. Dat kan via een stage! Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een zelfstandig juweelontwerper of in een sieradenboetiek en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage maak je schitterende sieraden op vraag van echte klanten. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Juweelontwerper.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Juweelontwerper. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Juweelontwerper. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

juwelen ontwerpen, juwelenontwerper, juwelen, sieraden, sieraden ontwerpen, juwelen maken, sieraden maken, ringen, broche, halsketting, oorbellen, cursus, opleiding, leren, onderwijs, diploma, avondlessen, lessen, studie, workshop

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 649.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
juwelen ontwerpen, juwelenontwerper, juwelen, sieraden, sieraden ontwerpen, juwelen maken, sieraden maken, ringen, broche, halsketting, oorbellen, cursus, opleiding, leren, onderwijs, diploma, avondlessen, lessen, studie, workshop
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS