Opleiding

OPLEIDING

Kleurenconsulent (Subseizoenen)

Wil jij...

 1. ontdekken hoe je kleding, kapsels en make-up aanpast aan de subseizoenen
 2. kleurenanalyses leren uitvoeren bij 50-plussers, mannen en uiteenlopende huidtypes
 3. weten of je een koel, warm of neutraal type bent
 4. kleur- en stijladvies geven op maat van je klant
 5. je kledingzaak uitbreiden met een extra kleurenservice

Kleurenconsulent, een beroep met toekomst!

Heb je al enige kennis van kleuranalyse? Wil je je verder verdiepen in stijltips en je kleuradvies nóg waardevoller maken? Dan kan je nu dankzij een professionele stijlconsulente zélf jouw klanten een verfijnde en gepersonaliseerde stijl aanmeten! Vergroot je succes met deze extra service en bied méér aan!

Leer tijdens deze dynamische opleiding hoe je een koel, warm of neutraal type onderscheidt en welke kleine tips al voor spectaculaire effecten kunnen zorgen. Hoe beïnvloedt de make-up de uitstraling en hoe pas ik mijn kennis toe op mannen?

Ontdek het allemaal tijdens deze verrijkende lesdag!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  130.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Kleurenconsulent (Subseizoenen)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent03/03/201903/03/201910u00 - 17u00Zon
Antwerpen17/03/201917/03/201910u00 - 17u00Zon
Hasselt23/03/201923/03/201910u00 - 17u00Zat

PROGRAMMA

kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, subseizoenen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kleuradvies in een modezaak geven
 • Zelfstandig Kleur- en Stijladviseur
 • Eigen Kledingzaak met extra service Kleurenadvies
 • Personal shopper met kleurkennis
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Kleurenadvies)
 • Kapper (Specialisatie Kleurenadvies)

Vaardigheden en skills

 • Bij je klant een professionele kleurenanalyse kunnen toepassen
 • Aangepaste stijltips en tricks bij je klanten kunnen aanmeten
 • Van je hobby je beroep maken!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe ziet een kleuranalyse er stap voor stap uit?
 • Hoe pas je de verschillende Subseizoenen toe?
 • Professioneel advies op maat van het subtype
 • Hoe geef je je klant concreet stijladvies?
 • Welke make-up past het beste bij mijn klant?
 • Welke kapsels flatteren een bepaald type?
 • Een Kleurenanalyse bij 50-plussers uitvoeren
 • Een Kleurenanalyse voor mannen
 • Een Kleurenanalyse bij verschillende etniciteiten
 • Je services aanbieden in hoofd- of bijberoep

kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, subseizoenen

Onze docenten

Wien Van Malderen

Vroeger was Wien Van Malderen een echt buitenkind. Ze deed niets liever dan in de modder ploeteren. Later ontpopte ze zich tot fashionista, rockchic, mama en, zoals ze zelf zegt, diva. Haar passie voor de mooie dingen in het leven en haar gevoel voor harmonie in wat ze ziet, hoort en voelt, vertaalde Wien in een eigen zaak: Soluna Color&Style.
 
"Met dit project help ik vrouwen en mannen om de beste versie van zichzelf te ontdekken en zelfzekerder in het leven te staan", vertelt Wien. Maar daar blijft het niet bij. Wien zoekt de definitie van schoonheid ook op als make-upartiest en als floriste. Een echte duizendpoot!

Katia De Saedeleer

"Al 13 jaar lang is mijn kledingzaak “Kateshouse” een echte droom en passie. Ik zie de zaak nog elke dag groeien", vertelt Katia De Saedeleer ons trots. Als gediplomeerd styliste overtuigt ze mensen in een ongedwongen sfeer om hun uitstraling een boost te geven. Voor Katia is persoonlijk contact met klanten de beste manier om ze uit hun comfortzone te halen. “Enkel door nauw samen te werken krijg je het “wauw”-effect waar ik naar streef.”
 
"De appreciaties, de traantjes van geluk, de brede glimlach en de emotionele reacties van het thuisfront tonen aan dat ik als styliste een waardevolle impact heb op het leven van mensen", zegt Katia. "Die impact merk ik ook bij het lesgeven, bijvoorbeeld aan de gedrevenheid van studenten die 100% voor hun droom gaan."

Sophie Van De Vijver

Studenten Mode en Stijl krijgen les van Sophie Van de Vyver. Naast docent is Sophie ook freelance styliste en modeblogster. Omdat ze zo van kleding, accessoires en make-up houdt, startte ze ook een eigen webshop op www.sophiestore.be
 
Tegenwoordig doceert Sophie behalve Kleur, stijl en imago ook Lingeriestyling, Kleur en stijl voor mannen en Personal Shopper. Wat Sophie zo boeiend vindt aan haar vak? “Als stylist is het je taak om mensen hun mooiste ‘ik’ te helpen ontdekken. Een mooi uiterlijk kan mensen immers echt een boost geven.”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kleurenconsulent (Subseizoenen)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Klanten verwachten kleuradvies op maat van hun modestylist of van de winkelbediendes in hun favoriete boetiek. Met deze opleiding ben jij perfect in staat om dat advies fijnmazig af te stemmen op de stijl en de persoonlijkheid van elke klant. En dat terwijl je rekening houdt met de subseizoenen. Dat maakt jouw service uniek. Zo help jij je klanten nog beter verder en neem je een voorsprong op de concurrentie. Kortom: deze opleiding is een investering die loont!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Kleurenconsulent (Basis) te volgen. Zonder basiskennis is het moeilijk om actief aan deze les deel te nemen.
Is de les praktijkgericht?
Ja, de les is speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo te leren hoe je professioneel kleuradvies geeft, rekening houdend met de subseizoenen. Je leert door te doen. Steek je handen dus maar uit je mouwen!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de cursussen Kleurenconsulent (Gevorderden) of Kleurenconsulent (Mannen) om je expertise te verdiepen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Deze dynamische opleidingsdag duurt 7 uur. In de les kom je alles te weten over verschillende kleurtypes en leer je met de kleinste moeite het meest spectaculaire effect creëren. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kleurenconsulent (Subseizoenen) vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Jouw docent zorgt voor kleurdoeken en al het andere materiaal. Dat materiaal is helemaal gratis en gebruik je samen met je medestudenten.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel kleurenconsulent? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten seizoensgebonden te adviseren. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Praktijkervaring en stage

Je opleiding is heel praktijkgericht. Je past de leerstof direct toe op jezelf en op je medestudenten. Je hoeft dan ook geen stage te lopen.

Examen en diploma

Na de les ontvang je per post het diploma Kleurenconsulent (Subseizoenen). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kleurenconsulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, subseizoenen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze opleidingsdag bedraagt slechts 130.00 euro. Voor dit bedrag krijg je de professionele begeleiding van een ervaren kleurenconsulent die jouw alle tips en tricks over kleuren geeft, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS