Opleiding

Kruidenstempelmassage

Door verwarmde linnen of katoenen kruidenbuiltjes zachtjes over het lichaam te bewegen, maak je de reinigende, activerende en ontspannende krachten van de geconcentreerde kruiden los en creëer je harmonie tussen lichaam en geest.

Tijdens de les leer je de soorten kruiden kennen, ontdek je hoe je zelf bundeltjes kan maken en verwarmen, welke aroma’s er vrij komen en welke positieve fysieke en mentale uitwerkingen deze hebben op het lichaam van je klant. Door gebruik te maken van neerwaartse druk, cirkelbewegingen of trage, slepende bewegingen bestrijd je pijn en verlos je je klant van stress.

Ontdek de gebalde kracht van de natuur en laat vitale energie weer vrij stromen!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 1 lessen

Diploma

130.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding omvat een praktijkgerichte lesdag, waarbij je alles te weten komt over het gebruik van kruidentuiltjes. Je leert hoe je een kruidenzakje samenstelt, verwarmt en vervolgens gebruikt tijdens deugddoende massages. De les duurt 7 uren. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kruidenstempelmassage vind je de lesdagen terug.


Stage

Deze les is heel praktijkgericht. Na de les heb jij de technieken meteen goed in de vingers en kan jij direct aan de slag met je nieuwe skills! Je hoeft dan ook geen stage te doen.


Benodigdheden

Voor deze les neem je best pen & papier, een badjas, 3 grote handdoeken, een hoeslaken en een lunchpakket mee. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 130.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van de een docent gespecialiseerd in het gebruik van kruidenstempelmassage, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Deskundige kruidenkennis aanleren
 • Wat is hun werking van welke kruiden?
 • Luisteren naar de behoeftes van je klant
 • Hoe zelf kruidenbundeltjes maken?
 • Op welke manier verwarm ik deze?
 • De kruidenstempelmassage professioneel uitvoeren
 • De verschillende kruidenstempeltechnieken toepassen
 • De massage afronden en beëindigen
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Zelf met de nodige kennis kruidenbundeltjes kunnen maken
 • De technieken van de Kruidenstempelmassage professioneel en correct kunnen uitvoeren
 • De klachten van je klanten kunnen verlichten door specifieke kruiden te gebruiken

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Zelfstandig Kruidenstempelmasseur
 • Kruidenstempelmasseur in een spa
 • Gezondheidsconsulent met kennis van Kruidenstempelmassage
 • Schoonheidsspecialist met kennis van Kruidenstempelmassage

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Kruidenstempelmassage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
KruidenstempelmassageZat16/06/201816/06/2018Hasselt10u00 - 17u00
KruidenstempelmassageZon23/09/201823/09/2018Hasselt10u00 - 17u00
KruidenstempelmassageZat27/10/201827/10/2018Antwerpen10u00 - 17u00
KruidenstempelmassageZat27/10/201827/10/2018Gent10u00 - 17u00

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Kruidenstempelmassage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Kruidenstempelmassage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Kruidenstempelmassage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Kruidenstempelmassage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het waardevolle certificaat via de post thuis gestuurd. 
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Kruidenstempelmassage?

Voor deze lessen neem je mee:

 • Pen & papier
 • Drie grote badhanddoeken, liefst in een donkere kleur (de kruiden kunnen afgeven)
 • Massage-olie
 • Badjas
 • Eén hoeslaken voor één persoon
 • Lunchpakket

Tijdens de les leer je zelf een aantal stempels samen te stellen waarmee je vervolgens dadelijk aan de slag kan gaan.

Voor jouw opleiding Kruidenstempelmassage heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon!

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Vicky Colman
Vlak na haar studies van maatschappelijk assistent, schoolde Vicky Colman zich bij tot gezondheidsconsulent en Meester herborist.  Buiten lezingen en workshops waarin ze mensen op een enthousiaste manier warm maakt voor kruiden, gezonde voeding en persoonlijkheidsvorming, heeft ze sinds enkele jaren een eigen praktijk waarin de focus ligt op health, wellness en coaching. Ze voorziet haar klanten van individuele adviezen met betrekking tot voeding, gezondheid en stresshantering. Ze helpt hen ontspannen met massage- en aromatherapie of coach hen naar meer zelfzorg. Daarnaast heeft ze al 15 jaar ervaring als enthousiaste vormingstrainer, coach en docent. Vicky is met andere woorden van vele markten thuis, maar voor haar een logisch geheel want zoals ze zelf zegt ‘alles heeft te maken met je goed in je vel voelen’.
 
Aan de studenten van De Schoonheidsschool geeft ze cursussen die perfect aansluiten bij haar uitgebreide knowhow: afslankingsconsulent, natuurvoeding, aromatherapie, kruidenstempelmassage, herborist, praktische psychologie en assertiviteitstraining. Een vat vol kennis dus!
Onze Docenten

Onze Docenten

Linda Foubert
Mijn naam is Linda Foubert. Als kleuterleidster leerde ik de basispsychologie goed te implementeren. Mijn collega's zorgden ervoor dat ik nog een ander talent ontwikkelde: de kunst om een degelijke massage te geven.  
In 1989 won ik een cursus voetreflexologie. Hieruit vloeide mijn interesse voor aromatherapie die als ondersteuning van de voetreflexologie nog betere resultaten opleverde. Ik heb aromatherapie opleidingen gevolgd in België, Nederland en in Frankrijk. In Frankrijk heb ik stagegelopen en ook geleerd om etherische oliën te distilleren. 
Hierna heb ik massage opleidingen en massagecursussen gevolgd om in 2006 mijn eigen massagepraktijk op te starten. In mijn praktijk heb ik een aanbod van 18 verschillende massages. 
Vanaf 2011 ben ik docente geworden in de Schoonheidsschool. Hier doceer ik de cursus massagetherapeut, hotstone, kruidenstempel en basismassage. 
 
Nog een leuk weetje: In 2014 was ik de massagetherapeute in 'Ook getest op mensen'. 
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS