Opleiding

OPLEIDING

Lingeriestylist

Wil jij...

 1. lingerieadvies leren geven op maat van de klant
 2. weten hoe je voor elk lichaamstype en voor elke pasvorm verfijnde lingerie uitkiest
 3. vrouwen helpen om de juiste bh-maat te vinden
 4. snel een eigen lingerieboetiek starten

Lingeriestylist, een beroep met toekomst!

Werk je als stylist of verkoper in een modezaak? Zie je klanten vaak moeite hebben bij het vinden van de juiste bh, of zou je zelf misschien het nodige advies kunnen gebruiken? Leer dan in deze uitgebreide workshop hoe jij de perfecte lingerie aanmeet voor elke vrouw, ongeacht leeftijd, lichaamstype of gelegenheid.

Is comfort, stijl of zelfzekerheid het uitgangspunt? Laat je adviseren door een deskundig lingerie-expert om correct de maten op te nemen en het juiste setje te kiezen dat aansluit bij jouw lichaamstype of dat van je klant.

Na de les kan jij probleemzones vakkundig aanpakken. Je hebt kennis over gelegenheidslingerie, corrigerend ondergoed,... Dankzij jou voelt elke vrouw zich in elke situatie sexy, stijlvol en zelfzeker!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Lingeriestylist

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel02/02/201902/02/201910u00 - 17u00Zat
Hasselt03/03/201903/03/201910u00 - 17u00Zon
Antwerpen22/06/201922/06/201910u00 - 17u00Zat
Gent23/06/201923/06/201910u00 - 17u00Zon
Hasselt23/11/201923/11/201910u00 - 17u00Zat
Brugge24/11/201924/11/201910u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

lingeriestyling, lingerie, lingerieconsulent, lingerie advies, lingeriewinkel, stylist, ondergoed, bh, slip, vrouwenlingerie, mannenlingerie, sportlingerie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, corrigerend ondergoed, cursus, opleiding, leren,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Lingeriestylist in een modezaak
 • Medewerker in een lingeriewinkel
 • Uitbater van een eigen lingeriewinkel
 • Zelfstandig lingeriestylist

Vaardigheden en skills

 • Correct de maten van je klant opmeten
 • Voor elke lichaamsvorm het gepaste lingerieadvies geven
 • Probleemzones aanpakken met behulp van corrigerend ondergoed
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe neem ik correct de maten van je klant op?
 • Welke modellen bh’s en slips bestaan er?
 • Welke lingerie is het meest geschikt voor een bepaalde lichaamsvorm?
 • Hoe stem ik lingerie af op het kleurtype van mijn klant?
 • Hoe pas ik op een goede manier een bh?
 • Hoe match ik lingerie met de persoonlijkheid van mijn klant?
 • Wat met gelegenheidslingerie?
 • Hoe pas ik corrigerend ondergoed toe op elke figuur?

lingeriestyling, lingerie, lingerieconsulent, lingerie advies, lingeriewinkel, stylist, ondergoed, bh, slip, vrouwenlingerie, mannenlingerie, sportlingerie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, corrigerend ondergoed, cursus, opleiding, leren,

Onze docenten

Katia De Saedeleer

"Al 13 jaar lang is mijn kledingzaak “Kateshouse” een echte droom en passie. Ik zie de zaak nog elke dag groeien", vertelt Katia De Saedeleer ons trots. Als gediplomeerd styliste overtuigt ze mensen in een ongedwongen sfeer om hun uitstraling een boost te geven. Voor Katia is persoonlijk contact met klanten de beste manier om ze uit hun comfortzone te halen. “Enkel door nauw samen te werken krijg je het “wauw”-effect waar ik naar streef.”
 
"De appreciaties, de traantjes van geluk, de brede glimlach en de emotionele reacties van het thuisfront tonen aan dat ik als styliste een waardevolle impact heb op het leven van mensen", zegt Katia. "Die impact merk ik ook bij het lesgeven, bijvoorbeeld aan de gedrevenheid van studenten die 100% voor hun droom gaan."

Sophie Van De Vijver

30 jaar geleden studeerde onze docente Sophie Van De Vijver zelf af als sociaal verpleegkundige, maar ze realiseerde zich dat ze nog heel wat meer in petto had. “Ik heb met hart en ziel enkele jaren als verpleegkundige en nadien als directrice van een kinderdagverblijf gewerkt”, zo vertelt Sophie.
 
Maar zo’n 15 jaar geleden wou ze haar kar draaien en begon ze als modeconsulente en later als countrymanager (Benelux) voor het Deense modeconcept: Green-House. Simultaan startte ze haar eigen onderneming Colours&Beauty@Home en werd ze docente Kleur, Stijl en Imago aan onze school. Ondertussen werd ze zelf via de Schoonheidsschool ook gediplomeerd Life coach, Visagiste, Stijl- en Kleurconsulente.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Lingeriestylist

Waarom is deze cursus iets voor mij?
Er zijn oneindig veel soorten lingerie op de markt: van klassiek tot kleurrijk en uitdagend. Die overvloed aan keuzemogelijkheden maakt het moeilijk om een setje te vinden dat mooi aansluit bij je vormen, je stijl en je persoonlijkheid. Deze cursus brengt redding! Perfect als je de klanten in jouw boetiek wil helpen om het juiste setje uit te kiezen, of als je gewoonweg wil ontdekken welk soort lingerie het best bij jou past.
Heb ik voorkennis nodig om deze cursus te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren stylist maakt jou stap voor stap wegwijs.
Is de les praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door actief aan de slag te gaan met allerlei soorten lingerie. Je leert door te doen!
Kan ik als man deelnemen aan deze cursus?
Natuurlijk! Veel mannen willen hun vrouw verrassen met een leuk lingeriesetje, maar hebben totaal geen idee hoe ze de juiste keuze moeten maken. Deze cursus helpt je op weg. Ook mannen die in kledingwinkels werken met veel vrouwelijke klanten zijn hier aan het juiste adres.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, bekijk ons aanbod rond het thema Mode & Styling en vind meteen een cursus om je expertise te vergroten!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Lingeriestylist bestaat uit 1 les. De les duurt 7 uur. Tijdens de les leer je maten opnemen en afstemmen op verschillende lichaamsfiguren. Je ontdekt hoe je lingerie past en matcht met de persoonlijkheid van de klant. In het overzicht met de startdata van de opleiding Lingeriestylist vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng enkele van je setjes lingerie en een paar van je bikini´s mee naar de les. Jouw docent zorgt voor al het andere materiaal. En dat helemaal gratis!

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Na de intensieve les heb jij meteen alles in je mars om vrouwen professioneel te adviseren!

Examen en diploma

Op het einde van de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

lingeriestyling, lingerie, lingerieconsulent, lingerie advies, lingeriewinkel, stylist, ondergoed, bh, slip, vrouwenlingerie, mannenlingerie, sportlingerie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, corrigerend ondergoed, cursus, opleiding, leren,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat een uitgebreid lesboek, professionele begeleiding van een topdocent met ene eigen kledingzaak, het gebruik van de lokalen en het examen. Zo heb jij alles op zak voor een vlotte en succesvolle opleiding!

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent (Allround) bespaar je maar liefst € 119. Een echte aanrader dus!

kleurenconsulent, stijlconsulent, stylist, modestylist, allround kleur stijl imago, styling, modestyling, kleur en stijl, kleurenanalyse, kleuranalyse, stijlanalyse, mode, fashion, opleiding, cursus, lessen, school

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent (Allround)

kleurenconsulent, stijlconsulent, stylist, modestylist, allround kleur stijl imago, styling, modestyling, kleur en stijl, kleurenanalyse, kleuranalyse, stijlanalyse, mode, fashion, opleiding, cursus, lessen, school

Carrièremogelijkheden

 • Modestylist
 • Kleurenconsulent
 • Stijlconsulent 
 • Imagocoach
 • Medewerker Modezaak
 • Eigen Modezaak Starten
 • Kapper (Specialisatie Kleur & Stijl)
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Kleur & Stijl)
 • Coach

Info over deze allround opleiding

Een eerste indruk is snel gemaakt. Belangrijk is dat je in bepaalde situaties de juiste toon zet en toch jezelf blijft. Wil jij weten hoe je met je kleding je persoonlijkheid benadrukt en tegelijkertijd een goede indruk wekt? Wil je met die modekennis anderen adviseren? Wil je de uitstraling van je klanten een boost geven? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Tijdens de lessen voer je verschillende stijlanalyses uit. Je bepaalt lichaamsvorm, gelaatsvorm en stijltype van modellen. Je houdt rekening met hun persoonlijke levenssituatie. Daarnaast leer je ook professionele kleurenanalyses maken. Je leert ook het imago van andere personen beoordelen en je geeft advies in het creëren van een sterke uitstraling.

Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent snel in de vingers wil krijgen. De lessenreeks bestaat uit 4 verschillende modules, die je ook apart kan volgen, namelijk: Kleurenconsulent, Stijlconsulent, Imagoconsulent en Lingeriestyling.

 

Programma

Module 1: Kleurenconsulent (Basis)
Module 2: Stijlconsulent (Basis)
Module 3: Imagoconsulent
Module 4: Lingeriestylist
Word Modestylist

  Diploma

  Groepsles

  690.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS