Opleiding

Lymfedrainage

Zware benen, gezwollen enkels, cellulitis en ophoping van vocht(oedeem) zijn vaak het gevolg van een vertraagde werking van het lymfesysteem. Hebben je klanten of jij hier last van? Specialiseer je dan in professionele lymfedrainage en stimuleer zo de vernieuwing en de versteviging van de huid, versnel de afvoer van afvalstoffen en reinig en ontgift van binnenuit!

Tijdens de opleiding leer je de juiste volgorde van de technieken te respecteren in de richting van de lymfestroom voor directe verlichting. Een massage-expert leert je het lichaam analyseren en aangepaste handelingen toe te passen zodat je je klanten gericht kan helpen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam zorgt zo voor een frisse, jeugdige uitstraling!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

299.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Lymfedrainage bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Lymfedrainage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Extra praktijkervaring doe je op via een stage. Als je een stageplek hebt gevonden, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in. Bezorg ons zeker de ingevulde documenten en ga daarna meteen aan de slag!

Je mag de periode en duur van je stage zelf kiezen. Zorg er zeker voor dat je het maximum van 300 stage-uren niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt, dus voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Voor de lessen heb je pen & papier, een grote badhanddoek en eventueel een badjas nodig.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Hoe zit het lymfestelsel in elkaar en hoe werkt het?
 • De voordelen van een goede lymfedrainage
 • De professionele handgrepen en technieken praktisch en stap voor stap uitgelegd
 • Begin- en eindeffleurage
 • Lymfedrainage van de hals
 • Lymfedrainage van het gelaat
 • Lymfedrainage van de buik
 • Lymfedrainage van de onderste ledematen
 • Contra-indicaties van de manuele lymfedrainage
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Professionele lymfedrainage technieken kunnen uitvoeren
 • Ervoor kunnen zorgen dat vocht en afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwijnen
 • Zowel de hals, het gelaat, de buik als de onderste ledematen correct kunnen behandelen

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Massagetherapeut (Specialisatie Lymfedrainage)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Lymfedrainage)
 • Gezondheidsconsulent (Specialisatie Lymfedrainage)
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Lymfedrainage)

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Lymfedrainage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
LymfedrainageMaa08/10/201805/11/2018Brugge18u00 - 22u00
LymfedrainageWoe07/11/201805/12/2018Gent18u00 - 22u00
LymfedrainageVrij09/11/201807/12/2018Antwerpen18u00 - 22u00
LymfedrainageWoe28/11/201809/01/2019Hasselt18u00 - 22u00

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Kan ik deze opleiding starten zonder voorkennis?
Er wordt verondersteld dat je al een degelijke basis of voorkennis hebt wat anatomie en wetenschappen betreft, zoals schoonheidsspecialisten, massagetherapeuten of bijvoorbeeld paramedici dit hebben.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Je examen vindt de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als werknemer. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bedrijfsbeheer bij ons.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Lymfedrainage?

Voor de lessen heb je pen & papier, een grote badhanddoek en eventueel een badjas nodig.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Wanneer start de volgende opleiding Lymfedrainage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Lymfedrainage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Lymfedrainage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Lymfedrainage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Onze Docenten

Onze Docenten

Paul Verhoeven
"Ik ben Paul Verhoeven en reeds 45 actief als zelfstandig kinesitherapeut. De nadruk ligt hier op actief want ik kan het moeilijk laten om mensen te masseren. Het geeft hen voldoening en mezelf nog meer. Daarom dat ik ook al enkele jaren les geef aan de Schoonheidsschool om mijn kennis met andere mensen te kunnen delen. Als ik bij het examen stijlvolle en gevoelsvolle massages zie uitvoeren door de studenten ben ik enorm ontroerd en weer volop gestimuleerd om ook anderen hieraan deel te kunnen laten nemen. Ik verwacht dus ook jou bij een volgende gelegenheid. Voorlopig denk ik nog niet aan stoppen."
 
Goed nieuws dus ook voor de school.
Tot later, Paul
Onze Docenten

Onze Docenten

Conny Vannevel
Ik ben Conny Vannevel en ben sinds 2009 professioneel actief als gezondheidstherapeut. 'Felt Sense' is de naam van mijn praktijk. Het vergt moed om door je eigen emotionele landschap te wandelen en dicht bij je gevoel te komen.
Ik help mensen graag op weg om stap voor stap minder in hun hoofd en meer in hun lichaam te komen.
Door massages, bachbloesems en andere therapieën gaan we samen op zoek naar de kracht die diep in jou aanwezig is. "Er zit meer wijsheid in je lichaam dan in je meest diepgaande filosofische gedachten" (Nietzsche).
Danielle De Craene

Onze Docenten

Danielle De Craene
Ik ben Danielle De Craene en ben afgestudeerd in 1969 als kinesitherapeute.
Sindsdien steeds met mijn vak bezig geweest tot op heden .
Ik heb steeds een privé kinepraktijk gehad en sinds 1980 leerkracht in de school Denise Grésiac te Berchem in de vakken lichaamsverzorging en toegepaste biologie ( anatomie en biometrie)
Sinds 2008 ben ik gepensioneerd en stak mijn passie om dingen aan te leren en te masseren de kop op.
Zodoende geef ik nu sinds 2012 de cursussen massagetherapeut en manuele lymfedrainage aan de schoonheidsschool te Antwerpen.
Tijdens mijn lessen geef ik me volledig en verwacht dat ook van mijn leerlingen .
Goede afspraken maken goede vrienden en hoop jullie te ontmoeten in een van de volgende cursussen , met veel overtuiging en enthousiasme..
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS