Opleiding

Marma Massage

Wil jij je klanten op een professionele manier laten ontspannen en doen genieten van een heerlijke massage die hen terug in balans brengt? Leer bij ons de technieken aan om gespannen punten op te sporen, deze zachtjes los te werken en je klanten zich als herboren te laten voelen.

Marma Massage is een eeuwenoude Ayurvedische massage die inwerkt op 107 marmapunten om de vitale energie op de kruising tussen lichaam en geest terug te herstellen. Door deze punten specifiek aan te pakken kan je het lichaam herbronnen en voorzien van nieuwe energie.

Start met de lessen en voel zelf de kracht, de invloed en de uitwerking van Marma massage.

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 1 lessen

Attest

170.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Marma Massage bestaat uit 1 les. De les duurt 10 uren. Eerst krijg je alle nodige theorie die je nodig hebt om zalige, helende marmamassages uit te voeren. Daarna ga je zelf aan de slag! In het overzicht met de startdata van de opleiding Marma Massage vind je de lesdagen terug.

 


Stage

Je opleiding zit boordevol praktijk. Tijdens de les pas je jouw kennis meteen toe op jezelf en op je medestudenten. Zo ben jij meteen perfect voorbereid op de omgang met echte klanten. Je hoeft voor deze opleiding dus geen stage te lopen.


Benodigdheden

Tijdens de opleiding heb je pen & papier, 3 grote badhanddoeken, een badjas en een lunchpakket nodig. Bij aanvang van je eerste les krijg je je cursusboek.

Voor de opleiding Marma Massage heb je ook de mogelijkheid om je materiaal te kopen via Schoonheidshandel. De school stelde hiervoor in samenwerking met je docent een pakket op maat samen. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon!


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 170.00 euro. Dit bedrag omvat het handige lesboek vol duidelijk illustraties, de professionele begeleiding van een ervaren marmapuntmasseur, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Wat is Marma Massage?
 • Wanneer gebruik je deze massage?
 • Welke uitwerkingen heeft Marma massage op het lichaam?
 • Waar situeren zich de 107 drukpunten die je kan bewerken?
 • De Marmapunten door middel van speciale technieken bewerken
 • De hoofd-, schouder- en nekmassage
 • Marmamassage in ruglig
 • Marmamassage in buiklig
 • Hoe pas je de behandeling aan de noden van je cliënten aan?
 • Je cliënten innerlijke rust en harmonie bezorgen
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • De blokkades bij je cliënten kunnen opsporen én deze opheffen
 • De verschillende Marmapunten? Jij kent ze én kan ze vrijmaken door middel van Marma Massage
 • Je cliënten lichamelijk en mentaal in balans door het leven laten gaan

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Massagetherapeut (Specialisatie Marma Massage)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Marma Massage)
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Marma Massage)
 • Gezondheidsconsulent (Specialisatie Marma Massage)
 • Medewerker Wellnesscentrum

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van de opleiding ontvang je per post een deelnameattest. Dit attest is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Marma MassageZat14/07/201814/07/2018Gent09u00 - 19u00
Marma MassageZon30/09/201830/09/2018Antwerpen10u00 - 20u00
Marma MassageZon11/11/201811/11/2018Hasselt09u00 - 19u00
Marma MassageZat26/01/201926/01/2019Gent09u00 - 19u00

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Marma Massage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Marma Massage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Marma Massage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Op die manier kan je de behandeling vanuit je eigen standpunt als professioneel masseur uitvoeren, alsook de ervaring als klant beleven. Zo weet je perfect welk effect je gebruikte technieken op je klant hebben.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het waardevol certificaat via de post thuis gestuurd.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Marma massage?

Tijdens de opleiding heb je pen & papier, 3 grote badhanddoeken, een badjas en een lunchpakket nodig. Bij aanvang van je eerste les krijg je je cursusboek.

Voor de opleiding Marma Massage heb je ook de mogelijkheid om je materiaal te kopen via Schoonheidshandel. De school stelde hiervoor in samenwerking met je docent een pakket op maat samen. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon!

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Steven Huyge
Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereist om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 
Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Vanhove

Ik ben Ellen Vanhove,
Na ruim 16 jaar ervaring leerde ik de helende kracht van ‘’ aanraken‘’ en de non verbale lichaamstaal tijdens de massage goed begrijpen en beheersen.

Ik startte mijn opleiding als kinesist maar ik zocht naar een meer energetische holistische benadering . Ik studeerde Ayurveda en bleef mij steeds bijscholen in technieken die deze benadering aan vulden.

Ik was ben een ondernemend iemand en tegelijkertijd ben ik hoog gevoelige ziel, een niet  altijd zo eenvoudige mix..

Ik baatte succesvol 16 jaar een ayurvedisch kuurcentrum uit in het hartje van Gent en in Limburg en ik reisde de wereld rond om kuurreizen te organiseren en opleidingen te geven in bedrijven. FROM PAIN TO PURPOSE....

Ik leefde  enkel voor mijn job....ik werd 4 jaar terug gedwongen door een flinke burn-out en gezondheidsproblemen..wat eerst een marteling leek, is vandaag een zegening. ....Ik werd terug geroepen tot de essentie....en het anders te doen....

Vandaag werk ik leef ik en verdien ik veel meer geld dan toen ik de benen van onder mijn ....liep.

Ik ben dankbaar voor mijn opgebouwde ervaring maar wat ik vandaag doorgeef aan ondernemers is een gebalanceerde kennis en levenswijsheid..die ik mocht leren tijdens mijn werk en levenservaring....

Ik ben dankbaar dat ik vandaag oog in oog kan staan met '' startende'' ondernemers, mensen om jullie te coachen naar een beroep....maar ook naar een kwalitatiever leven. Ik geef les ,privé coaching  in bedrijven en online coaching . Het is zalig om de kennis doorgeven en ook de fouten die ik gemaakt heb door te geven...zodat jullie deze niet hoeven te maken....

SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS