Opleiding

Massagetherapeut

Geef je zelf even graag massages als dat je ze krijgt? Heb je een passie voor masseren en wil je die vaardigheid graag degelijk in de vingers krijgen? Leer dan onder professionele begeleiding van een deskundig masseur hoe je de effleurage, duimrollen, petrissage en fricties correct uitvoert.

Na een introductie tot de anatomie van de spieren en gewrichten krijg je een overzicht van de belangrijkste uitwerkingen van massage op de spijsvertering, de ademhaling en de rest van het lichaam. Vervolgens ga je direct aan de slag in een volledige lichaamsmassage met gebruik van Zweedse technieken.

Zo leer jij pijn te verlichten, het lichaam te ontspannen, overbelaste spieren los te werken en het lichaam terug in topconditie te brengen!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 12 lessen

Diploma

590.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Massagetherapeut bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Stap voor stap leer je alles over de anatomie van het lichaam. Je komt te weten welke producten je het best gebruikt en welke massagetechnieken het meest geschikt zijn. In het overzicht met de startdata van de opleiding Massagetherapeut vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Masseren moet je actief in de vingers krijgen. Volg daarom stage bij een massagesalon of een wellnesscentrum. Daar oefen je de technieken in de praktijk. Je bouwt ook aan een netwerk van contacten binnen de sector. Dat komt altijd van pas! Zeker als je na je opleiding snel aan de slag wil gaan als professioneel massagetherapeut.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele masseurs die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun massageproducten! In de wellness-sector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert.

Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met kwalitatief eigen materiaal. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, dit bepaal je zélf. Er bestaan al pakketten vanaf 124,99 euro opSchoonheidshandel die perfect aansluiten bij je opleiding. Samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft.

Materiaal van goede kwaliteit is essentieel om de lessen goed te kunnen volgen, een goed examen af te leggen en uit te groeien tot een expert in jouw vak. Dat is tenslotte waar het om gaat. Een eigen pakket is bovendien goedkoper dan wat je op sommige andere scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten), en waar je thuis dus niet mee kan verder oefenen. Eigen materiaal hoef je niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Je oefent er zowel mee tijdens de les, thuis als op stages. Enkel zo bereid je je ook optimaal voor om te slagen op het examen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw pakket ook om nadien meteen aan de slag te gaan als massagetherapeut bij je eigen klanten. Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als professioneel massagetherapeut snel terugverdient!

Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 590.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren massagetherapeut, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Introductie tot de anatomie van het lichaam
 • Hoe creëer ik een 100% rustgevende relaxatieruimte voor mijn klant?
 • Welke materialen heb ik nodig in mijn zaak?
 • Hygiëne: het begin van een goede massage
 • Welke producten gebruik ik bij massages en welk effect hebben ze?
 • De verschillende effecten van etherische oliën
 • Welke technieken hanteer ik voor een deugddoende massage?
 • Alles over effleurages, duimrollen, petrissages, fricties en veel meer!
 • Allergieën en cosmetica
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Het lichaam kunnen analyseren op probleemzones
 • Massagetechnieken zoals effleurage, duimrollen, petrissage en fricties correct kunnen uitvoeren
 • Een volledig ontspannende en doeltreffende Zweedse lichaamsmassage kunnen geven

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Massagetherapeut in een Wellness
 • Zelfstandig Massagetherapeut
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Massage)
 • Gezondheidsconsulent (Specialisatie Massage)

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Massagetherapeut. Hiermee kan je aan de slag als werknemer. Wil je als zelfstandige in dit beroep starten? Dan moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
MassagetherapeutWoe05/09/201821/11/2018Antwerpen18u30 - 21u30
MassagetherapeutDon06/09/201829/11/2018Hasselt14u00 - 17u00
MassagetherapeutWoe19/09/201805/12/2018Gent09u00 - 12u00
MassagetherapeutZat22/09/201808/12/2018Brussel10u00 - 13u00
MassagetherapeutDin09/10/201808/01/2019Gent18u30 - 21u30
MassagetherapeutDin09/10/201808/01/2019Hasselt18u30 - 00u00
MassagetherapeutDin16/10/201815/01/2019Brugge18u30 - 21u30
MassagetherapeutZon21/10/201820/01/2019Antwerpen16u00 - 19u00
MassagetherapeutDon08/11/201807/02/2019Brussel18u30 - 21u30
MassagetherapeutZat10/11/201802/02/2019Hasselt10u00 - 13u00
MassagetherapeutVrij16/11/201808/02/2019Antwerpen14u00 - 17u00
MassagetherapeutZat17/11/201816/02/2019Brugge10u00 - 13u00
MassagetherapeutZon18/11/201810/02/2019Gent16u00 - 19u00

Veelgestelde vragen

Wanneer start de volgende opleiding Massagetherapeut?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Massagetherapeut inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Massagetherapeut waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Massagetherapeut. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Op die manier kan je de behandeling vanuit je eigen standpunt als professioneel masseur uitvoeren, alsook de ervaring als klant beleven. Zo weet je perfect welk effect je gebruikte technieken op je klant hebben.
Wat verandert er vanaf 1/1/2018 aangaande het vestigingsattest?
Vanaf 1/1/2018 is het niet meer nodig om nog examen af te leggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een vestigingsattest te behalen. Dit is dus een groot voordeel; het diploma aan onze school is dan voldoende om zowel als werknemer als zelfstandige aan de slag te gaan. Als zelfstandige moet je tot september 2018 nog wel beschikken over een attest Bedrijfsbeheer.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Je legt het examen af tijdens de laatste les. Met het behaalde diploma kan je in dienstverband starten. Om als zelfstandige te starten heb je ook een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze opleiding Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Massagetherapie?

Voor je opleiding neem je best volgende zaken mee:

 • Schrijfgerief
 • Massage-olie
 • Drie grote badhanddoeken
 • Een hoeslaken voor één persoon
 • Een massage-outfit (bijvoorbeeld een witte schort of een witte T-shirt met korte mouwen + een losse broek en platte schoenen)
 • Ontsmettende alcoholgel (anti-bacterieel)

Voor jouw opleiding Massagetherapeut heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon!

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Paul Verhoeven
"Ik ben Paul Verhoeven en reeds 45 actief als zelfstandig kinesitherapeut. De nadruk ligt hier op actief want ik kan het moeilijk laten om mensen te masseren. Het geeft hen voldoening en mezelf nog meer. Daarom dat ik ook al enkele jaren les geef aan de Schoonheidsschool om mijn kennis met andere mensen te kunnen delen. Als ik bij het examen stijlvolle en gevoelsvolle massages zie uitvoeren door de studenten ben ik enorm ontroerd en weer volop gestimuleerd om ook anderen hieraan deel te kunnen laten nemen. Ik verwacht dus ook jou bij een volgende gelegenheid. Voorlopig denk ik nog niet aan stoppen."
 
Goed nieuws dus ook voor de school.
Tot later, Paul
Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Vanhove

Ik ben Ellen Vanhove,
Na ruim 16 jaar ervaring leerde ik de helende kracht van ‘’ aanraken‘’ en de non verbale lichaamstaal tijdens de massage goed begrijpen en beheersen.

Ik startte mijn opleiding als kinesist maar ik zocht naar een meer energetische holistische benadering . Ik studeerde Ayurveda en bleef mij steeds bijscholen in technieken die deze benadering aan vulden.

Ik was ben een ondernemend iemand en tegelijkertijd ben ik hoog gevoelige ziel, een niet  altijd zo eenvoudige mix..

Ik baatte succesvol 16 jaar een ayurvedisch kuurcentrum uit in het hartje van Gent en in Limburg en ik reisde de wereld rond om kuurreizen te organiseren en opleidingen te geven in bedrijven. FROM PAIN TO PURPOSE....

Ik leefde  enkel voor mijn job....ik werd 4 jaar terug gedwongen door een flinke burn-out en gezondheidsproblemen..wat eerst een marteling leek, is vandaag een zegening. ....Ik werd terug geroepen tot de essentie....en het anders te doen....

Vandaag werk ik leef ik en verdien ik veel meer geld dan toen ik de benen van onder mijn ....liep.

Ik ben dankbaar voor mijn opgebouwde ervaring maar wat ik vandaag doorgeef aan ondernemers is een gebalanceerde kennis en levenswijsheid..die ik mocht leren tijdens mijn werk en levenservaring....

Ik ben dankbaar dat ik vandaag oog in oog kan staan met '' startende'' ondernemers, mensen om jullie te coachen naar een beroep....maar ook naar een kwalitatiever leven. Ik geef les ,privé coaching  in bedrijven en online coaching . Het is zalig om de kennis doorgeven en ook de fouten die ik gemaakt heb door te geven...zodat jullie deze niet hoeven te maken....

Onze Docenten

Onze Docenten

Linda Foubert
Mijn naam is Linda Foubert. Als kleuterleidster leerde ik de basispsychologie goed te implementeren. Mijn collega's zorgden ervoor dat ik nog een ander talent ontwikkelde: de kunst om een degelijke massage te geven.  
In 1989 won ik een cursus voetreflexologie. Hieruit vloeide mijn interesse voor aromatherapie die als ondersteuning van de voetreflexologie nog betere resultaten opleverde. Ik heb aromatherapie opleidingen gevolgd in België, Nederland en in Frankrijk. In Frankrijk heb ik stagegelopen en ook geleerd om etherische oliën te distilleren. 
Hierna heb ik massage opleidingen en massagecursussen gevolgd om in 2006 mijn eigen massagepraktijk op te starten. In mijn praktijk heb ik een aanbod van 18 verschillende massages. 
Vanaf 2011 ben ik docente geworden in de Schoonheidsschool. Hier doceer ik de cursus massagetherapeut, hotstone, kruidenstempel en basismassage. 
 
Nog een leuk weetje: In 2014 was ik de massagetherapeute in 'Ook getest op mensen'. 
Onze Docenten

Onze Docenten

Conny Vannevel
Ik ben Conny Vannevel en ben sinds 2009 professioneel actief als gezondheidstherapeut. 'Felt Sense' is de naam van mijn praktijk. Het vergt moed om door je eigen emotionele landschap te wandelen en dicht bij je gevoel te komen.
Ik help mensen graag op weg om stap voor stap minder in hun hoofd en meer in hun lichaam te komen.
Door massages, bachbloesems en andere therapieën gaan we samen op zoek naar de kracht die diep in jou aanwezig is. "Er zit meer wijsheid in je lichaam dan in je meest diepgaande filosofische gedachten" (Nietzsche).
Onze Docenten

Onze Docenten

Katrien Deraedt
Docent Katrien Deraedt behaalde een bachelor in de Ergotherapie en volgde daarna meerdere massage opleidingen aan De Schoonheidsschool. Gebeten door de massagemicrobe, trok ze verder naar de Old Medicine School Shivakomparpaj in Thailand om daar alles over aromatherapie, de Zweedse massage, relaxerende oliemassage en de Thaise yoga- en voetmassage te leren.
 
“Mijn massagecarrière startte hier vijf jaar geleden”, vertelt ze. “Zelf ooit docent worden, was toen al een droom.” Een droom die uitkwam, zo blijkt. Als docente Massagetherapie begeleidt Katrien studenten vandaag op de plek waar het voor haar allemaal begon. Met haar ervaring en kennis opgedaan aan de bron van de ontspanning is zij dé referentie voor jouw relaxerende technieken!
Danielle De Craene

Onze Docenten

Danielle De Craene
Ik ben Danielle De Craene en ben afgestudeerd in 1969 als kinesitherapeute.
Sindsdien steeds met mijn vak bezig geweest tot op heden .
Ik heb steeds een privé kinepraktijk gehad en sinds 1980 leerkracht in de school Denise Grésiac te Berchem in de vakken lichaamsverzorging en toegepaste biologie ( anatomie en biometrie)
Sinds 2008 ben ik gepensioneerd en stak mijn passie om dingen aan te leren en te masseren de kop op.
Zodoende geef ik nu sinds 2012 de cursussen massagetherapeut en manuele lymfedrainage aan de schoonheidsschool te Antwerpen.
Tijdens mijn lessen geef ik me volledig en verwacht dat ook van mijn leerlingen .
Goede afspraken maken goede vrienden en hoop jullie te ontmoeten in een van de volgende cursussen , met veel overtuiging en enthousiasme..
Martin Janssens

Onze Docenten

Martin Janssens
“Recent heb ik de 40ste verjaardag van mijn zelfstandige praktijk gevierd”, zo vertelt Martin Janssens fier aan ons. Hij is onze docent Sportmassage en kent werkelijk alle (massage)knepen van het vak.
 
“Het grootste deel van mijn professionele bezigheid bestond uit de behandeling van sportletsels via massages, manuele technieken en oefentherapie. Het doorgeven van de opgedane ervaringen aan geïnteresseerde studenten biedt mij enorm veel voldoening.” Dankzij Martin slaag je er alvast in om de blessuretijd zo kort mogelijk te houden!
Onze Docenten

Onze Docenten

Heidi Elzen

Heidi Elzen is reeds langer dan 15 jaar actief aan de slag in haar holistische gezondheidspraktijk Terra Divina.  Als naturopate stemt zij tal van natuurlijke remedies en behandelmethodes individueel af op de persoon, rekening houdend dat lichaam en geest zeer sterk met elkaar verbonden zijn, en uitwisselen.   Door talrijke bijscholingen, in binnen- en buitenland, heeft ze toegang tot een lijst aan mogelijkheden. Kom bij Heidi je kennis vergroten over voetreflexmassage, diverse lichaamsmassages, energetische (aura- en chakra-)healing, kinesiologie, bloesem- en aromatherapie, vitaliteitscoaching.

Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Devos
Ellen Devos, sinds 2016 gediplomeerd kinesiste, specialiseerde zich enkele jaren geleden in animaties als kindergrime, bodypainting en ballonplooien. Wat even later begon als éénmalige uitleg groeide via mond-tot-mondreclame uit tot meerdere workshops en cursussen. Intussen richtte Ellen haar eigen bedrijf Bodypaint by Ellen op. Ze is voltijds aan het werk als kinesiste én is bodypainter in bijberoep. “Een drukke combinatie,” zegt ze, “maar zeker de moeite waard!”
 
“Kennis en vaardigheden aanleren aan andere enthousiastelingen is de leukste job ter wereld”, stelt de creatieve kinesitherapeute. En bij die enthousiastelingen horen natuurlijk ook de studenten die de cursus Bodypainting en Kindergrime volgen aan De Schoonheidsschool!
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS