Opleiding

Natuurlijke Cosmetica

Dagelijks verzorgen we onze huid met allerlei producten. Wat doen die producten eigenlijk met onze huid? Die vraag is zeker relevant. Verzorgingsproducten zitten namelijk vol chemische ingrediënten die vaak irriterend werken. Bovendien zijn ze vrij milieuonvriendelijk en erg duur. Gelukkig is er een gezond alternatief: natuurlijke cosmetica. Deze cursus leert je er alles over!

Alle aspecten van natuurlijke make-up komen tijdens deze opleiding aan bod. Je leert hoe je natuurlijke cosmetica produceert, aanbrengt en verwijdert. Je bestudeert ook verschillende huidtypes. Gedaan met allergische reacties en irritaties! Jij weet na de opleiding perfect hoe je jezelf en je klanten op natuurlijke wijze maquilleert, zonder aan uitstraling en flair in te boeten!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

199.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
 
Centrum Voor Afstandsonderwijs, Ondernemersschool (Kamer Van Koophandelnummer 59720131), tel ++32/3.292.33.30 info@centrumvoorafstandsonderwijs.be

LESSENVERLOOP

Wil je meteen na je inschrijving van start gaan? Dat kan! De digitale cursus staat direct op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Daarnaast krijg je een jaar lang professionele begeleiding door een persoonlijk docent. Die docent heeft alle ervaring en knowhow om jouw leerproces te ondersteunen. Verder geef je je eigen studieproces vorm: jij kiest waar en wanneer je studeert! Dat is het unieke voordeel van een thuisstudie. Heb je de leerstof volledig doorgenomen? Leg dan examen af op één van onze verschillende examenlocaties!


Stage

Test je theoretische kennis uit de opleiding Natuurlijke Cosmetica zeker ook eens in de praktijk. Volg bijvoorbeeld een stage bij een beautysalon, schoonheidsspecialiste of cosmeticazaak. Zo doe je relevante werkervaring op en leer je professionals uit het werkveld kennen. Na je studie spreek je dat netwerk aan om snel een job te vinden als Schoonheidsspecialist.

Je geeft de stage op jouw manier vorm. De periode, duur en stageplek kies je helemaal zelf. De praktische afspraken met je stagegever leg je vast in een stagecontract. Vraag dat contract aan bij je opleidingsconsulent. In totaal loop je maximaal 300 uur stage. De stage eindigt voor je het examen aflegt. Zo heb je zeker voldoende bagage om je thuisstudie succesvol af te ronden.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Jouw persoonlijke docent, een specialiste met een hart voor natuurlijke producten, stelde voor jou een uitgebreid cursuspakket samen. Dit pakket zit in een handige cursusmap en bevat losbladig lesmateriaal met theorie, verklarende tabellen, oefeningen én recepten. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Dat geeft je een goed beeld van het examen. Je hoeft voor deze opleiding geen extra boeken aan te kopen. Het cursuspakket biedt je alle informatie die je nodig hebt!


Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Natuurlijke Cosmetica maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je een gespecialiseerd cursusboek met een waaier aan recepten, levenslange toegang tot ons interactief studentenplatform, én een jaar lang online begeleiding van een echte kenner op het vlak van natuurlijke cosmetica. Je geniet ook van de mogelijkheid om binnen een ruime periode van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties. Zo studeer jij steeds op eigen tempo!


PROGRAMMA

 • Opbouw van de huid
 • Verschillende huidtypes en huidverandering
 • Drie pijlers van de natuurlijke cosmetica
 • Plantaardige oliën, etherische oliën en hydrolaten
 • Cosmetische producten: van gels en crèmes tot masker en lotions
 • Recepten
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Verzorging van het gelaat volgens huidtype? Jij weet perfect hoe je dit aanpakt!
 • Etherische en plantaardige oliën, hydrolaten en cosmetische producten vakkundig gebruiken
 • Zelf verschillende soorten natuurlijke make-up produceren

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Verkoper in een cosmeticazaak
 • Medewerker in een beautysalon
 • Zelfstandig cosmeticaconsulent, schoonheidsspecialist of aromatherapeut

EXAMEN EN DIPLOMA

Je legt binnen een periode van 5 jaar examen af op één van onze examenlocaties. Ligt je score boven 60%? Bravo, je bent geslaagd en ontvangt het diploma Natuurlijke Cosmetica! Dat is niet alleen een mooie aanvulling op je CV, maar ook een enorme hulp tijdens het solliciteren. Zo ligt een droomcarrière als Schoonheidsspecialist binnen handbereik. Bouw je liever als zelfstandige een eigen cosmeticazaak of adviesbureau uit? Dan heb je ook een attest Bedrijfsbeheer nodig. Hiervoor volg je onze opleiding en leg je examen af bij de Centrale Examencommissie (Vanaf september 2018 kan dit ook op onze school).

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Natuurlijke Cosmetica. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Jouw persoonlijke docent, een specialiste met een hart voor natuurlijke producten, stelde voor jou een uitgebreid cursuspakket samen. Dit pakket zit in een handige cursusmap en bevat losbladig lesmateriaal met theorie, verklarende tabellen, oefeningen én recepten. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Dat geeft je een goed beeld van het examen. Je hoeft voor deze opleiding geen extra boeken aan te kopen. Het cursuspakket biedt je alle informatie die je nodig hebt!

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Natuurlijke Cosmetica af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Natuurlijke Cosmetica. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd  aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS