Opleiding

Schoonheidsspecialist

Ben jij iemand die graag natuurlijke schoonheid accentueert? Leg je anderen graag in de watten? Of droom je al lang van een baan in een beautysalon of wellnesscentrum? Met deze opleiding maak je die droom waar!

Deze cursus leert je hoe je klanten laat stralen, van top tot teen! De opleiding behandelt lichaams- en gelaatsverzorging, manicure, pedicure en make-up. Omdat jouw klanten ook van de behandeling zelf willen genieten, ontdek je diverse massagetechnieken. Zo bied je klanten een totaalpakket aan. Pure verwennerij!

Zo word jij de geknipte persoon om aan de slag te gaan als medewerker in een schoonheidssalon of een gezondheidscentrum. Start je liever als zelfstandig deskundige? Ook daar bereidt deze opleiding je tot in de puntjes op voor!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

499.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
 
Centrum Voor Afstandsonderwijs, Ondernemersschool (Kamer Van Koophandelnummer 59720131), tel ++32/3.292.33.30 info@centrumvoorafstandsonderwijs.be

LESSENVERLOOP

Heb je je ingeschreven? Dan kan je meteen van start gaan! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Jij kiest zelf waar en wanneer je studeert. Die totale vrijheid is enkel mogelijk met een thuisstudie! Je krijgt bovendien een jaar online begeleiding van een docent die al decennia lang haar eigen schoonheidszaak uitbaat. De docent beantwoordt al je vragen en geeft handige feedback. Zo sta jij er nooit alleen voor! Heb je alles leerstof onder de knie? Leg dan examen af op één van onze examenlocaties.


Stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een beautyspecialiste, wellnesscentrum of schoonheidssalon in jouw buurt, vraag naar een leuke stageplaats en leer alle kneepjes van het vak. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als Schoonheidsspecialist.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Je ontvangt losbladig lesmateriaal in een praktische opbergmap. Jouw docent, een ervaren beauty-expert, stelde deze leerstof samen. In de cursusmap vind je ook opdrachten en oefeningen. Wanneer je deze oefeningen samen met je persoonlijke docent doorloopt, heb je een prima beeld van het examen. Je hoeft voor deze opleiding dus geen extra boeken aan te kopen. De Schoonheidsschool biedt je wel de kans schoonheidspakketten aan te kopen aan een voordelig groothandelstarief, meer info vind je hieronder.

Hoe herken je professionele beautyspecialistes die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun schoonheidsproducten! In de beautysector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert. Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met professioneel eigen materiaal. Er bestaan al pakketten vanaf 149,99 euro op Schoonheidshandel. De perfecte aansluiting bij je opleiding. De pakketten zijn samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft. Materiaal van goede kwaliteit is dan ook essentieel.

Belangrijk is ook dat je tijdens het examen over het juiste materiaal beschikt om te slagen. Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw studentenpakket ook om nadien aan de slag te gaan als schoonheidsspecialiste tijdens je eigen opdrachten! Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als professioneel schoonheidsspecialist snel terugverdient!


Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Schoonheidsspecialist maar 499.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek met foto´s en tekeningen, een jaar lang praktijkgerichte begeleiding van een topdocent met een liefde voor beauty, toegang tot extra interactief lesmateriaal via ons online leerplatform, én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Al deze voordelen garanderen een succesvolle thuisstudie Schoonheidsspecialist!


PROGRAMMA

 • Gezichtsmaskers en lichaamspakkingen
 • Epilatie en lichaamsontharing
 • Alles over voeten, handen en nagels
 • Alles over make-up
 • Correcties en onvolmaaktheden
 • Diverse massagetechnieken
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Individuele behandelplannen op maat opstellen en perfect uitvoeren
 • Voor elke klant de juiste en meest geschikte producten uitkiezen
 • Professionele gelaats- en lichaamsbehandelingen geven
 • Je klanten stralend en vol zelfvertrouwen door het leven laten gaan

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Medewerker van een nagelstylist, make-upartiest, massagetherapeut of voetreflexoloog
 • Werknemer in een wellnesscentrum of schoonheidssalon
 • Zelfstandig Schoonheidsspecialist

EXAMEN EN DIPLOMA

Na het studeren van de cursus leg je het examen Schoonheidsspecialist af op één van onze examenlocaties. Heb je een score van 60% of hoger? Bravo, je bent geslaagd! Per post ontvang je het diploma Schoonheidsspecialist. Dat is een waardevolle aanvulling op je CV en dé sleutel voor een succesvolle sollicitatie. Zo ligt je droombaan als Schoonheidsspecialist binnen handbereik. Wil je liever als zelfstandige een eigen zaak starten? Wil je je eigen carrière vorm geven? Dan heb je als zelfstandige ook een attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt een tweede examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

 

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Schoonheidsspecialist. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt losbladig lesmateriaal in een praktische opbergmap. Jouw docent, een ervaren beauty-expert, stelde deze leerstof samen. In de cursusmap vind je ook opdrachten en oefeningen. Wanneer je deze oefeningen samen met je persoonlijke docent doorloopt, heb je een prima beeld van het examen. Je hoeft voor deze opleiding dus geen extra boeken aan te kopen. De Schoonheidsschool biedt je wel de kans schoonheidspakketten aan te kopen aan een voordelig groothandelstarief, meer info vind je hieronder.

Hoe herken je professionele beautyspecialistes die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun schoonheidsproducten! In de beautysector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert. Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met professioneel eigen materiaal. Er bestaan al pakketten vanaf 149,99 euro op Schoonheidshandel. De perfecte aansluiting bij je opleiding. De pakketten zijn samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft. Materiaal van goede kwaliteit is dan ook essentieel.

Belangrijk is ook dat je tijdens het examen over het juiste materiaal beschikt om te slagen. Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw studentenpakket ook om nadien aan de slag te gaan als schoonheidsspecialiste tijdens je eigen opdrachten! Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als professioneel schoonheidsspecialist snel terugverdient!

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Schoonheidsspecialist af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je diploma Schoonheidsspecialist en kan dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
Wat verandert er vanaf 1/1/2018 aangaande het vestigingsattest?
Vanaf 1/1/2018 is het niet meer nodig om nog examen af te leggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een vestigingsattest te behalen. Dit is dus een groot voordeel; het diploma aan onze school is dan voldoende om zowel als werknemer als zelfstandige aan de slag te gaan. Als zelfstandige moet je tot september 2018 nog wel beschikken over een attest Bedrijfsbeheer.
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd  aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS