Opleiding

Shiatsu Massage

Wil jij leren hoe je een professionele shiatsu Massage geeft? Dan is deze hands-on opleiding exact waar jij naar op zoek bent!

Shiatsu optimaliseert door middel van drukpuntmassages de energiehuishouding om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen of te verzachten. Tijdens de lessen leer je om je vingers en handpalmen te gebruiken om zachte druk uit te oefenen op cruciale punten en meridianen in het lichaam om zo de energiebalans te herstellen.

De Shiatsu-methode is onder meer heilzaam bij rugpijn en zware hoofdpijn, verlaagde weerstand, spijsverteringsproblemen en concentratiestoornissen. Je activeert de bloedsomloop en laat het lichaam beter functioneren. Zo gaan je klanten stress- en pijnvrij, gelukkig en zen door het leven!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

210.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Shiatsu Massage bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Deze cursus is heel praktijkgericht, je steekt dus vooral zélf de handen uit de mouwen! Na een eerste inleiding in de wereld van Shiatsu, leer je zelf alle kneepjes van het massagevak. In het overzicht met de startdata van de opleiding Shiatsu Massage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een wellnesscentrum of massagesalon in jouw buurt, vraag naar een toffe stageplaats en leer alle kneepjes van het vak. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als masseur (specialisatie shiatsu).

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Voor deze lessenreeks dien je schrijfgerief, 2 grote handdoeken (strandlakens) en sokken mee te nemen. Je draagt best comfortabele kledij waarin je vlot kan bewegen.


Lesgeld

Jouw inschrijvingsgeld voor de opleiding Shiatsu Massage bedraagt 210.00 euro. Dit bedrag omvat het praktische en geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren shiatsu masseur, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Wat is de oorsprong van de Shiatsu Massage?
 • Wat is de filosofie achter Shiatsu?
 • Meridianen en drukpunten
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Massagetechnieken
 • Behandeling rug, schouders, nek en hoofd
 • Zelfstandig als shiatsu masseur aan de slag gaan
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • De Shiatsu-technieken? Jij kan ze op een professionele manier uitvoeren
 • Meridianen en drukpunten zo kunnen manipuleren dat de energie weer vrij kan stromen en de energiebalans hersteld wordt
 • Je cliënten stress- en pijnvrij, gelukkig en volledig zen door het leven kunnen laten gaan
 • Jij stelt mensen op hun gemak en weet hoe je omgaat met klanten
 • Jij weet hoe je aan de slag kan gaan als zelfstandig shiatsu masseur

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Massagetherapeut (Specialisatie Shiatsu)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Shiatsu)
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Shiatsu)
 • Gezondheidsconsulent (Specialisatie Shiatsu)
 • Meester Masseur (Specialisatie Shiatsu)

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je diploma Shiatsu Massage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Shiatsu MassageDon06/09/201804/10/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Shiatsu MassageWoe24/10/201821/11/2018Hasselt18u30 - 21u30
Shiatsu MassageDon25/10/201829/11/2018Gent18u30 - 21u30
Shiatsu MassageDon14/02/201914/03/2019Gent18u30 - 21u30

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Shiatsu Massage. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien je diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Shiatsu Massage?

Voor de lessen dien je 2 grote handdoeken (strandlakens), sokken en schrijfgerief mee te nemen. Je draagt best gemakkelijke kledij waarin je vlot kan bewegen (geen jeansbroek of rokjes).

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Shiatsu Massage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Shiatsu Massage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Shiatsu Massage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Shiatsu Massage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Onze Docenten

Onze Docenten

Steven Huyge
Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereist om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS