Opleiding

Sportmasseur

De vraag naar sportmassages neemt jaarlijks toe. Professionele atleten genieten al langer van sportmassages, maar ook hobbysporters hebben de voordelen van ontspannende massages ontdekt. Een gerichte massage helpt immers om beter te recupereren en om blessures te voorkomen en te genezen. Ontdek de kneepjes van het vak met deze praktijkgerichte opleiding!

Tijdens de thuiscursus leer je de menselijke anatomie van dichtbij kennen. Je ontdekt ook hoe je vastzittende spieren losmaakt en letsels verlicht. Je bestudeert allerlei massagetechnieken en leert tapes en bandages aanleggen. Zo zorg jij voor een massagebehandeling op maat.

Ga als sportmasseur aan de slag in een sportclub of fitnesscentrum. Daar help jij klanten naar absolute topprestaties!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

249.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
 
Centrum Voor Afstandsonderwijs, Ondernemersschool (Kamer Van Koophandelnummer 59720131), tel ++32/3.292.33.30 info@centrumvoorafstandsonderwijs.be

LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een ervaren topdocent. Je staat er nooit alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het diploma Sportmasseur.


Stage

De massagetechnieken uit de opleiding Sportmasseur krijg je pas echt in de vingers door ze in de praktijk te oefenen. Volg daarom een stage bij een massagesalon, sportclub of gezondheidscentrum. Daar sprokkel je relevante werkervaring, gebruik je de leerstof actief, én bouw je een professioneel netwerk uit. Dat komt in de toekomst van pas om als Sportmasseur aan de slag te gaan. Mensen met een uitgebreid netwerk vinden namelijk sneller werk!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Je ontvangt lesmateriaal in een praktische opbergmap. De leerstof is speciaal ontwikkeld door een gepassioneerd sportmasseur die al decennia een eigen praktijk runt. De theoretische leerstof is verrijkt met oefeningen. Als je die oefeningen samen met je persoonlijke docent doorloopt, weet je perfect hoe het examen eruit zal zien. Je hoeft voor deze cursus geen extra boeken aan te schaffen.

Voor deze opleiding Sportmasseur heb je wel de mogelijkheid om extra oefenmateriaal aan te kopen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket massageproducten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Zo heb je meteen alles in huis om van je thuisstudie Sportmasseur een succes te maken. Bovendien geniet je van een uitzonderlijk groothandelstarief. Dat is een slimme investering: na je opleiding ga je met datzelfde materiaal meteen aan de slag!


Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Sportmasseur maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een topdocent met jarenlange ervaring, toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een geslaagde thuisstudie Sportmasseur!


PROGRAMMA

 • De menselijke anatomie
 • De verschillende massagetechnieken
 • De R.I.C.E.-regel van de sportmasseur
 • Behandeling van sportletsels
 • De spiercontractie
 • Het belang van training en voeding
 • Tapes en bandages
 • De sportmasseur als begeleider
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Verschillende massagetechnieken met verstand van zaken toepassen
 • Specifieke sportletsels adequaat behandelen
 • Tapes en bandages vakkundig gebruiken

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Medewerker in een sportclub of fitnesscentrum
 • Sportmasseur bij een sportclub of fitnesscentrum
 • Zelfstandig Sportmasseur

EXAMEN EN DIPLOMA

Na het studeren van de cursus leg je het examen Sportmasseur af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd. Per post ontvang je het diploma Sportmasseur. Hiermee kan je meteen solliciteren voor je droombaan als Sportmasseur. Wil je liever als zelfstandige een eigen zaak starten? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie.

GOED NIEUWS: Vanaf september 2018 leg je het examen Bedrijfsbeheer gewoon op onze school af.

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Sportmasseur. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt lesmateriaal in een praktische opbergmap. De leerstof is speciaal ontwikkeld door een gepassioneerd sportmasseur die al decennia een eigen praktijk runt. De theoretische leerstof is verrijkt met oefeningen. Als je die oefeningen samen met je persoonlijke docent doorloopt, weet je perfect hoe het examen eruit zal zien. Je hoeft voor deze cursus geen extra boeken aan te schaffen.

Voor deze opleiding {$course.CourseName} heb je wel de mogelijkheid om extra oefenmateriaal aan te kopen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket massageproducten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Zo heb je meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken. Bovendien geniet je van een uitzonderlijk groothandelstarief. Dat is een slimme investering: na je opleiding ga je met datzelfde materiaal meteen aan de slag!

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Sportmasseur af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Sportmasseur. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
Martin Janssens

Onze Docenten

Martin Janssens
“Recent heb ik de 40ste verjaardag van mijn zelfstandige praktijk gevierd”, zo vertelt Martin Janssens fier aan ons. Hij is onze docent Sportmassage en kent werkelijk alle (massage)knepen van het vak.
 
“Het grootste deel van mijn professionele bezigheid bestond uit de behandeling van sportletsels via massages, manuele technieken en oefentherapie. Het doorgeven van de opgedane ervaringen aan geïnteresseerde studenten biedt mij enorm veel voldoening.” Dankzij Martin slaag je er alvast in om de blessuretijd zo kort mogelijk te houden!
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd  aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS