Opleiding

Thaise Massage

Wil je mensen helpen relaxen? Hen aan de hand van een deskundige massage weer fris en monter krijgen? De spieren kneden tot het laatste restje spanning verdwenen is? Dan is Thaise Massage voor jou dé ideale opleiding!

Een Thaise massage verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop waardoor je klanten de energie door hun lichaam voelen stromen. Tijdens deze cursus leer je de beste technieken voor een geslaagde massage. Je beweegt het lichaam in diverse yogaposities. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming met als doel het lichaam te harmoniseren en blokkades los te maken.

Ga aan de slag met deze eeuwenoude techniek en help anderen energievoller door de dag gaan.

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

200.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

Je opleiding Thaise Massage bestaat uit 5 lessen die elk 3 uur duren. Tijdens deze lessen leer je via een hands-on-aanpak alle technieken voor een goede Thaise massage. Je lessen gaan steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Thaise Massage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Heb je zin om extra praktijkervaring op te doen tijdens je opleiding? Loop dan stage in een echt massagesalon! Zo leer je met klanten omgaan en kom je te weten hoe een echte zaak draait. Een stage is zo een handig opstapje naar een prachtige carrière als masseur (specialisatie Thaise massage).

Jij bepaalt zelf de periode en duur van je stage. Wanneer je een leuke stageplaats hebt gevonden, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige stagedocumenten aan. Vul deze documenten samen met je stagegever in en bezorg ze terug aan ons. Daarna kan je meteen aan de slag, en dat voor maximaal 300 stage-uren. Je beëindigt de stage voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Voor deze opleiding breng je schrijfgerief, notitieboekje en twee grote handdoeken mee. Daarnaast draag je best ook comfortabele kledij om de verschillende houdingen tijdens een massage in te oefenen.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor je opleiding bedraagt 200.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een massagetherapeut met een jarenlange ervaring, het gebruik van onze mooie lokalen en het examen op het einde van je cursus.


PROGRAMMA

 • Wat is de filosofie achter de Thaise Massage?
 • Je spiritualiteit aanscherpen
 • Hoe maak ik energie vrij bij mijn cliënten?
 • De massagetechnieken bij verschillende lichaamsdelen
 • Je lichaamsgewicht behendig gebruiken bij de massage
 • Het belang van goed stretchen
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Gepaste massagetechnieken en correcte beheersen
 • Blokkades losmaken en het lichaam van je cliënt harmoniseren
 • Kwaaltjes zoals vermoeidheid, rug- en nekklachten en stijve spieren verlichten
 • Klanten stressloos en ontspannen naar huis laten gaan
 • Je weet hoe je als zelfstandig masseur aan de slag kan

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Masseur in massagesalon (Specialisatie Thaise Massage)
 • Massagetherapeut in wellnesscentrum (Specialisatie Thaise Massage)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Thaise Massage)
 • Bied je diensten aan via deeleconomiesites
 • Workshops Thaise Massage geven
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Thaise Massage. Hiermee kan je onmiddellijk als werknemer aan de slag. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook het attest Bedrijfsbeheer in handen hebben. Onze opleiding bereidt je hier perfect op voor. Vanaf september 2018 kan je dit examen ook gewoon bij onze school afleggen.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Thaise MassageZat20/10/201824/11/2018Antwerpen14u00 - 17u00
Thaise MassageVrij02/11/201830/11/2018Gent18u30 - 21u30
Thaise MassageDon06/12/201817/01/2019Hasselt18u30 - 21u30

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Thaise Massage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Thaise Massage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Thaise Massage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Thaise Massage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Je examen vindt de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als werknemer. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bedrijfsbeheer bij ons.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Thaise Massage?

Voor deze opleiding breng je de volgende zaken mee naar de les:

 • schrijfgerief en notitieboekje
 • 2 grote handdoeken
 • comfortabele kledij
Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Onze Docenten

Onze Docenten

Steven Huyge
Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereist om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 
Onze Docenten

Onze Docenten

Ellen Vanhove

Ik ben Ellen Vanhove,
Na ruim 16 jaar ervaring leerde ik de helende kracht van ‘’ aanraken‘’ en de non verbale lichaamstaal tijdens de massage goed begrijpen en beheersen.

Ik startte mijn opleiding als kinesist maar ik zocht naar een meer energetische holistische benadering . Ik studeerde Ayurveda en bleef mij steeds bijscholen in technieken die deze benadering aan vulden.

Ik was ben een ondernemend iemand en tegelijkertijd ben ik hoog gevoelige ziel, een niet  altijd zo eenvoudige mix..

Ik baatte succesvol 16 jaar een ayurvedisch kuurcentrum uit in het hartje van Gent en in Limburg en ik reisde de wereld rond om kuurreizen te organiseren en opleidingen te geven in bedrijven. FROM PAIN TO PURPOSE....

Ik leefde  enkel voor mijn job....ik werd 4 jaar terug gedwongen door een flinke burn-out en gezondheidsproblemen..wat eerst een marteling leek, is vandaag een zegening. ....Ik werd terug geroepen tot de essentie....en het anders te doen....

Vandaag werk ik leef ik en verdien ik veel meer geld dan toen ik de benen van onder mijn ....liep.

Ik ben dankbaar voor mijn opgebouwde ervaring maar wat ik vandaag doorgeef aan ondernemers is een gebalanceerde kennis en levenswijsheid..die ik mocht leren tijdens mijn werk en levenservaring....

Ik ben dankbaar dat ik vandaag oog in oog kan staan met '' startende'' ondernemers, mensen om jullie te coachen naar een beroep....maar ook naar een kwalitatiever leven. Ik geef les ,privé coaching  in bedrijven en online coaching . Het is zalig om de kennis doorgeven en ook de fouten die ik gemaakt heb door te geven...zodat jullie deze niet hoeven te maken....

Onze Docenten

Onze Docenten

Annaïck Van De Pol
Annaick van de Pol reeds 16 in het vak van massage, trotse eigenaar van het therapeutisch massagesalon In Harmonie, freelance masseur voor verschillende bedrijven en sauna's en ontwerpster van de cursussen Tachyonmassage en slaapmassage. 
 
Ik had 2 passies in het leven, dingen aan mensen aanleren en masseren, daarom is doceren op de schoonheidsschool ook een droomjob voor me. Een goede massage heeft de volgende ingrediënten : kennis van techniek & een aangename werkhouding. Net hierdoor heb ik in elke cursus oog voor kennis, uitvoering, tempo en zelfverzekerdheid.
 
Werken is je passie beleven. 
Onze Docenten

Onze Docenten

Katrien Deraedt
Docent Katrien Deraedt behaalde een bachelor in de Ergotherapie en volgde daarna meerdere massage opleidingen aan De Schoonheidsschool. Gebeten door de massagemicrobe, trok ze verder naar de Old Medicine School Shivakomparpaj in Thailand om daar alles over aromatherapie, de Zweedse massage, relaxerende oliemassage en de Thaise yoga- en voetmassage te leren.
 
“Mijn massagecarrière startte hier vijf jaar geleden”, vertelt ze. “Zelf ooit docent worden, was toen al een droom.” Een droom die uitkwam, zo blijkt. Als docente Massagetherapie begeleidt Katrien studenten vandaag op de plek waar het voor haar allemaal begon. Met haar ervaring en kennis opgedaan aan de bron van de ontspanning is zij dé referentie voor jouw relaxerende technieken!
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS