Opleiding

Triggerpointmassage

Ben jij masseur of volgde je al een vorige opleiding massage? Wil jij klanten met chronische pijn of andere ongemakken helpen? Dan leg je dankzij deze opleiding Triggerpointmassage alvast de vinger op de pijnlijke plek!

Jouw docent toont je in 5 dynamische lessen hoe je op zoek gaat naar de oorzaak van klachten. Triggerpoints zijn kleine contracties van spieren. Ze veroorzaken felle pijnstoten die zich soms op een andere plek in het lichaam kunnen uiten. Zowel pezen, hechtingspunten als gewrichten kunnen hieronder lijden. Je leert de triggerpoints op te sporen en te verhelpen dankzij specifieke massagetechnieken. Daarnaast leer je ook pijnanalyses maken en spanningen te verlichten.

Een must-do opleiding voor elke masseur waarmee je klanten tevreden zullen terugkomen!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

249.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Triggerpointmassage bestaat uit 5 les. De les duurt 3 uren. In het overzicht met de startdata van de opleiding Triggerpointmassage vind je de lesdagen terug.


Stage

Extra praktijkervaring doe je op via een stage. Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een massagesalon bij jouw in de buurt, toon je talent en vraag naar leuke stagemogelijkheden. Zo pas je de leerstof actief toe en ontdek je hoe het er op de werkvloer echt aan toe gaat. Een stage is zo een optimaal opstapje naar een mooie carrière als Masseur.

Jij bepaalt zelf de periode en duur van je stage. Als je een leerrijke stageplek hebt gevonden, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Daarna steek je meteen de handen uit de mouwen! Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 stage-uren niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt, dus voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele masseurs die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun massageproducten! In de wellness-sector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert.

Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met kwalitatief eigen materiaal. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, dit bepaal je zélf. Er bestaan al pakketten vanaf 124,99 euro opSchoonheidshandel die perfect aansluiten bij je opleiding. Samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft.

Materiaal van goede kwaliteit is essentieel om de lessen goed te kunnen volgen, een goed examen af te leggen en uit te groeien tot een expert in jouw vak. Dat is tenslotte waar het om gaat. Een eigen pakket is bovendien goedkoper dan wat je op sommige andere scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten), en waar je thuis dus niet mee kan verder oefenen. Eigen materiaal hoef je niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Je oefent er zowel mee tijdens de les, thuis als op stages. Enkel zo bereid je je ook optimaal voor om te slagen op het examen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw pakket ook om nadien meteen aan de slag te gaan als masseur bij je eigen klanten. Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als professioneel masseur snel terugverdient!

Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 249.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.


PROGRAMMA

 • Wat zijn triggerpoints en hoe ontstaan ze?
 • Pijnanalyses opstellen
 • Triggerpoints opsporen
 • De juiste massagetechnieken inzetten
 • Myofasciale therapie
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Jij weet wat Triggerpoints zijn en hoe je ze kan lokaliseren
 • Jij past de juiste massagetechnieken toe om de triggerpoints weg te werken
 • Jij maakt correcte pijnanalyses
 • Jij laat je klanten ontspannen en pijnvrij huiswaarts keren

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Masseur (specialisatie Triggerpointmassage)

EXAMEN EN DIPLOMA

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
TriggerpointmassageMaa03/09/201801/10/2018Antwerpen18u30 - 21u30
TriggerpointmassageMaa17/09/201822/10/2018Gent18u30 - 21u30
TriggerpointmassageDon18/10/201822/11/2018Hasselt18u30 - 21u30

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Welk materiaal neem ik mee naar de les?

Voor deze lessen heb je de volgende benodigdheden nodig nodig

 • Pen & papier
 • Massageolie
 • Vier grote badhanddoeken (bij voorkeur donker van kleur)
 • Badjas
 • Eén wit hoeslaken voor één persoon
 • Massage-outfit (witte schort, wit T-shirt met korte mouwen of topje, katoenen losse broek)

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. In samenwerking met je docent stelden we een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.

Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS