Opleiding

Vacussage - Cupping Massage

Wil je graag leren hoe je op een professionele manier een heerlijke Cupping Massage kan geven? Dan is deze cursus exact waar jij naar op zoek bent!

Vacussage of Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die vooral gebruikt wordt om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar de huidoppervlakte te trekken. En dat met behulp van vacuüm gemaakte cups. Daardoor zal de huid beter gaan ademen, ontstaat er een sterkere doorbloeding én wordt de stofwisseling bevorderd. Daarnaast werkt de techniek ook subliem tegen cellulitis.

Benieuwd hoe je deze Oosterse massagetechniek zelf kan gebruiken om schouder-, rug- en nekklachten en spierspanningen zichtbaar te doen verminderen? Schrijf je dan in voor deze unieke cursus!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 1 lessen

Attest

150.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De cursusdag van de opleiding Vacussage - Cupping Massage duurt 7 uur. In het overzicht met de startdata van de opleiding Vacussage - Cupping Massage vind je de lesdagen terug.


Stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te volgen. Alle praktijkkennis die je nodig hebt, vergaar je tijdens deze leerrijke en intensieve cursusdag. Zo kan je meteen aan de slag gaan. Wil je toch wat ervaring opdoen? Bied jouw kennis van cupping massage dan aan via populaire deeleconomiesites. Zo vind je alvast je eerste klanten!


Benodigdheden

Tijdens deze opleidingsdag breng je enkele zaken mee: een lunchpakket, twee grote handdoeken, één theelichtje met houder en één waterglas.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze opleidingsdag bedraagt 150.00 euro. In ruil voor dit bedrag krijg je de professionele begeleiding van een super gemotiveerde docent met jarenlange ervaring en het gebruik van onze speciaal ingerichte leslokalen.


PROGRAMMA

 • Geschiedenis van Cupping
 • Wanneer pas je deze unieke techniek toe?
 • Welke lichaamsdelen kan je met deze massage behandelen?
 • Tegen welke kwaaltjes helpt een cuppingmassage?
 • Hoe geef je een heerlijk ontspannende cuppingmassage?
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Verschillende kwaaltjes verlichten/verhelpen aan de hand van een vacussagemassage
 • Een professionele cuppingmassage geven? Jij draait er je hand niet voor om
 • Je cliënten volledig relaxt en zonder pijn door het leven laten gaan
 • Je eerste klanten voor jouw professionele cuppingmassage vinden? Geen probleem!

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Masseur in een massagesalon (Specialisatie Cupping)
 • Massagetherapeut in een wellnesscentrum (Specialisatie Cupping)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Cupping)
 • Zelfstandig masseur (Specialisatie Cupping)
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van de opleiding ontvang je per post een deelnameattest. Dit is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer met je nieuwe cupping massage skills. Wanneer je als zelfstandig masseur in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je naast het vestigingsattest Masseur ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Onze opleiding bereidt je in sneltempo voor op dit examen bij de centrale examencommissie. Vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij ons halen.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Vacussage - Cupping MassageZat30/06/201830/06/2018Hasselt10u00 - 17u00
Vacussage - Cupping MassageZat07/07/201807/07/2018Gent10u00 - 17u00
Vacussage - Cupping MassageZat18/08/201818/08/2018Antwerpen10u00 - 17u00
Vacussage - Cupping MassageZon10/02/201910/02/2019Hasselt10u00 - 17u00

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Vacussage - Cupping Massage?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Vacussage - Cupping Massage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Vacussage - Cupping Massage waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Vacussage - Cupping Massage. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wordt er gewerkt met natte of droge cups?
We werken tijdens deze opleiding met droge cups. We tonen de verschillende cups en hun werking.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Tijdens deze dagopleiding zal je docent je permanent evalueren. Nadien ontvang je een attest dat we je opsturen via de post. Zo kan je starten met je nieuwe specialisatie als vaccusage- en cuppingmasseur. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bedrijfsbeheer bij ons. Deze bereiden je perfect voor op het examen dat je moet afleggen.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Vacussage - Cupping Massage?

Tijdens deze praktijkgerichte dagopleiding breng je de volgende zaken mee voor tijdens de les:

 • lunchpakket
 • twee grote handdoeken
 • één twee theelichtjes met houder
 • één twee waterglazen (liefst verschillend van vorm)
 • één gemakkelijke kledij
Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS