Opleiding

Visagie (Allround) - MUA

Is make-up jouw passie? Laat je graag mensen stralen? Dan is de thuiscursus Visagie echt je ding. Heel wat mensen zijn namelijk op zoek naar een creatieve en bekwame Visagiste! Ze zijn op zoek naar jou!

Visagie vraagt om een heel persoonlijke aanpak. Elk gezicht is anders. Iedereen heeft andere wensen. Dankzij deze opleiding weet jij perfect hoe je elk type gezicht een unieke en sublieme look geeft. Klanten komen keer op keer terug voor de fantastische uitstraling en het zelfvertrouwen dat jij hen biedt!

Tijdens de opleiding leer je alle moderne en klassieke make-up technieken kennen. Je leert sterke punten accentueren en minpuntjes vlot maskeren. Zo ben je helemaal klaar om de beauty- en fashionsector in een flits te veroveren!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

299.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
 
Centrum Voor Afstandsonderwijs, Ondernemersschool (Kamer Van Koophandelnummer 59720131), tel ++32/3.292.33.30 info@centrumvoorafstandsonderwijs.be

LESSENVERLOOP

Je bent ingeschreven? Dan kan je van start gaan! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie doen we direct op de post. Die vind je thuis snel in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuiscursus studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een ervaren topdocent met een passie voor make-up, beauty en fashion. Je staat er nooit alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Na een succesvol examen ontvang je het diploma Visagie (Allround) - MUA.


Stage

Pas de kennis die je tijdens de opleiding Visagie (Allround) - MUA verzamelt zeker eens toe in de praktijk! Oefen bijvoorbeeld op vrienden en familie. Volg ook een leuke stage bij een beautysalon of een schoonheidscentrum. Daar pas je de leerstof echt toe, leer je make-up professionals kennen, én doe je handige ervaring op. Een perfect opstapje om later zelf aan de slag te gaan als Visagiste.

Bepaal de periode, plek en duur van de stage zelf. Een toffe stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dan kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles afrondt voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een prachtige carrière als Visagiste. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een praktische opbergmap. Zelf dien je geen extra boeken aan te schaffen. De leerstof is aangevuld met opdrachten en oefeningen. Die geven perfect weer hoe het examen eruitziet. De oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Voor deze opleiding Visagie (Allround) - MUA heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket make-up producten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Zo heb je ook meteen alles in huis om van je thuisstudie Visagie (Allround) - MUA een waar succes te maken. Ook na je opleiding komt dat materiaal handig van pas!


Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Visagie (Allround) - MUA maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek vol handige informatie, een jaar lang professionele begeleiding van een topdocent met tonnen ervaring in de beautysector, toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Zo geniet je van een optimale ondersteuning tijdens je opleiding tot Visagiste.


PROGRAMMA

 • Het reinigen van het gelaat
 • Beschrijving van alle materialen en producten
 • Het aanbrengen van basismake-up
 • Kleur en stijl, licht en schaduw
 • Correcties en onvolmaaktheden
 • Alle onderdelen van het gelaat stijlvol accentueren
 • Make-up voor elk huidtype, elke gelegenheid en elke stijl
 • Starten als zelfstandig Visagiste
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Zowel jezelf als anderen doen stralen dankzij professioneel aangebrachte make-up
 • Imponeren met schitterende bruidsmake-up, showmake-up, retromake-up, en nog zo veel meer
 • Deskundig face charts maken en een prikkelend portfolio opbouwen

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Medewerker bij een schoonheidscentrum
 • Visagiste bij een theatergezelschap of filmstudio
 • Verkoopster in een make-upstudio
 • Zelfstandig Visagiste

EXAMEN EN DIPLOMA

Wanneer je de cursus volledig ingestudeerd hebt, leg je het examen Visagie (Allround) - MUA af op één van onze examenlocaties. Je slaagt als je minstens 60% scoort. Per post krijg je dan het diploma Visagie (Allround) - MUA. Dat staat mooi op je cv en is handig tijdens het solliciteren voor je droombaan als Visagiste. Wil je liever als zelfstandige een eigen zaak opstarten? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Visagie (Allround) - MUA. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een praktische opbergmap. Zelf dien je geen extra boeken aan te schaffen. De leerstof is aangevuld met opdrachten en oefeningen. Die geven perfect weer hoe het examen eruitziet. De oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Voor deze opleiding {$course.CourseName} heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket make-up producten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Zo heb je ook meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een waar succes te maken. Ook na je opleiding komt dat materiaal handig van pas!

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Visagie (Allround) - MUA af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Visagie (Allround) - MUA. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd  aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS