Opleiding

Visagie (Basis)

Ben jij gek op make-up en wil je jezelf of anderen op een prachtige manier leren opmaken? Ambieer je op termijn een fonkelende carrière in deze creatieve wereld? Dan is onze basisopleiding Visagie de ervaring waar jij naar op zoek bent!

Vanaf de eerste les leer je hoe je een prachtige make-up kan aanbrengen met foundation, poeder en crème. Je besteedt samen met je ervaren docenten aandacht aan kleurenleer en productkennis. Stap voor stap leer je hoe je per huidtype een specifieke gelaatsverzorging kan uitvoeren. Je ontdekt hoe je kleine foutjes camoufleert en de vorm van lippen, wimpers en wenkbrauwen corrigeert.

Na deze cursus kan je de perfecte dag-, avond- en feestmake-up aanbrengen bij jezelf en anderen. Succes gegarandeerd!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

290.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

Jouw opleiding Visagie (Basis) bestaat uit 5 lessen waarin je alle basiskennis voor een mooi uitgevoerde make-upbehandeling leert. Elke les duurt 4 uur en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Visagie (Basis) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Wil je extra praktijkervaring opdoen in de bruisende beautywereld vooraleer je examen aflegt? Ga dan op zoek naar een toffe stageplaats bij een zelfstandig make-upartiest, in een beautysalon of achter de schermen van mode-events en fotoshoots. Hoor rond bij vrienden en kennissen en vind dé stageplek die je zoekt. Tijdens een stage doe je concrete werkervaring op. Dat staat mooi op je cv en in je portfolio. Je werkt ook aan je professioneel netwerk en introduceert jezelf in de levendige beautysector. Een toffe uitdaging én een goed begin voor een opwindende carrière als visagist!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele MUA´s die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun make-up! In de beautywereld ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert.

Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met kwalitatief eigen materiaal. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, dit bepaal je zélf. Er bestaan al pakketten vanaf 115 euro op Schoonheidshandel die perfect aansluiten bij je opleiding. Samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft.

Materiaal van goede kwaliteit is essentieel om de lessen goed te kunnen volgen, een goed examen af te leggen en uit te groeien tot een expert in jouw vak. Dat is tenslotte waar het om gaat. Een eigen pakket is bovendien goedkoper dan wat je op sommige andere scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten), en waar je thuis dus niet mee kan verder oefenen. Eigen materiaal hoef je niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Je oefent er zowel mee tijdens de les, thuis als op stages. Enkel zo bereid je je ook optimaal voor om te slagen op het examen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw pakket ook om nadien meteen aan de slag te gaan als make-up artist bij je eigen klanten. Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als MUA snel terugverdient!

Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 290.00 euro. Hiervoor krijg je het prachtig geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van ons ervaren docententeam, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.


PROGRAMMA

 • Hét belang van hygiëne
 • Een uitgebreide product- en materiaalkennis
 • Gelaatsverzoring voor een perfecte make-upbeurt
 • Kleurenleer voor een stralende look
 • Hoe corrigeer je ogen, lippen en wenkbrauwen
 • Leer werken met verschillende schoonheidsproducten
 • Creeër make-up voor verschillende gelegenheden
 • Make-up voor de professionele zakenvrouw of stralende bruid
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Jij kan zowel jezelf als anderen doen stralen met een prachtige en een professioneel aangebrachte make-up
 • Het juiste penseel en het meest geschikte poeder kiezen: jij werkt met een waaier aan make-upproducten en -materialen
 • Je weet dat iedere gezichts-, oog- en lipvorm anders is en hoe je ze op de juiste manier aanpakt
 • Werken met highlight/shadow, het creëren van perfecte wenkbrauwen en prachtige lippen,... Jij kan het allemaal!
 • Jij laat iedereen zich mooi voelen dankzij jouw prachtige make-up

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Make-up artist
 • Zelfstandig/Freelance visagist
 • Biedt je diensten aan via platforms voor deeleconomie
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Visagie (Basis) waarmee je in dienstverband aan de slag kan als make-upartiest. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Visagie (Basis)Din04/09/201802/10/2018Antwerpen18u00 - 22u00
Visagie (Basis)Woe05/09/201803/10/2018Brussel18u00 - 22u00
Visagie (Basis)Don06/09/201804/10/2018Hasselt18u00 - 22u00
Visagie (Basis)Maa17/09/201815/10/2018Gent09u00 - 13u00
Visagie (Basis)Don04/10/201808/11/2018Gent18u00 - 22u00
Visagie (Basis)Zon07/10/201804/11/2018Brussel10u00 - 14u00
Visagie (Basis)Maa08/10/201812/11/2018Hasselt09u00 - 13u00
Visagie (Basis)Maa08/10/201805/11/2018Brugge18u00 - 22u00
Visagie (Basis)Zat13/10/201810/11/2018Antwerpen14u00 - 18u00
Visagie (Basis)Zat03/11/201808/12/2018Gent14u00 - 18u00
Visagie (Basis)Maa12/11/201810/12/2018Antwerpen09u00 - 13u00
Visagie (Basis)Don15/11/201813/12/2018Antwerpen18u00 - 22u00
Visagie (Basis)Zon18/11/201816/12/2018Hasselt10u00 - 14u00

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Basis visagie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma kan je aan de slag als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Basis visagie?

Vanaf de eerste les begin je al met praktijkoefeningen. Daarom vragen we je ook om vanaf de eerste les al je materialen mee te nemen.

Voor jouw opleiding Visagie (Basis) heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen: dit kan je kopen via schoonheidshandel.com. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon!

Breng naast je pakket ook de volgende zaken mee:

 • Handdoek
 • Kleenex
 • Watjes
 • Oorstokjes
 • Démaquillant
 • Hydraterende dagcrème
 • Penselen cleanser
 • Foto´s bruidsmake-up/jurk
 • Wit bovenstuk (indien foto)
Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Wanneer start de volgende opleiding Visagie (Basis)?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Visagie (Basis) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Visagie (Basis) waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Visagie (Basis). Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Ja, voor deze opleiding moet je voor sommige lessen een model meebrengen. Je docent zal je hier meer over vertellen bij aanvang van de cursus.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Visagie (Basis)?

Vanaf de eerste les begin je al met praktijkoefeningen. Daarom vragen we je ook om vanaf de eerste les al je materialen mee te nemen.

Voor jouw opleiding Visagie (Basis) heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen: dit kan je kopen via schoonheidshandel.com. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon!

Breng naast je pakket ook de volgende zaken mee:

 • Handdoek
 • Kleenex
 • Watjes
 • Oorstokjes
 • Démaquillant
 • Hydraterende dagcrème
 • Penselen cleanser
 • Foto´s bruidsmake-up/jurk
 • Wit bovenstuk (indien foto)
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Fraukje Van De Wiele
Na het volgen van de opleiding Visagie aan De Schoonheidsschool, trok docente Fraukje Van de Wiele naar Amerika om zich te verdiepen in retro make-up en haarstijlen. “In Los Angeles en Las Vegas heb ik van specialisten geleerd hoe ik kapsels uit de jaren ’30, ’40 en ’50 kan creëren”, herinnert ze zich.
 
In haar eigen zaak, Frances Folies, meet Fraukje haar klanten als make-up artist en hairstylist een volledige vintage glamour look aan. “Ik doe alles zelf: de make-up, het haar, de kledij én de props”, vertelt ze trots. Op onze Gentse campus geeft deze pin-up girl extraordinaire de opleiding Allround Visagie.
Onze Docenten

Onze Docenten

Sarah De Rycke
Nadat ze als visagiste al voor de kapperszaak 'De Cliént' en voor parfumerieën Ici Paris XL en Parfuma had gewerkt, nam Sarah's carrière met een boost toe nadat ze in 2012 een eigen zaak opstartte: L’Oréal, Dag Allemaal, Uitgeverij Lannoo, The Online Nut Company,… wisten haar al te strikken als freelance make-up artist en hairstylist, vooraleer ze bij De Schoonheidsschool ook haar passie als docente Visagie kon aanspreken. Naast een zwak voor fashion en make-up, heeft Sarah ook een duidelijke voorkeur voor… wenkbrauwen. Haar motto: ‘Eyebrows are the frame of the face.’ En dat zal je in haar lessen geweten hebben!
Onze Docenten

Onze Docenten

Melissa Pöpsel
Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”
Onze Docenten

Onze Docenten

Càtia Valentim Pinto
Catia Valentim Pinto is al jaar en dag gepassioneerd door beauty, visagie en hairstyling, met een oma die self-made kapster was en nooit buitenging zonder haar favoriete lipstick, heeft ze dit met de pap-lepel meegekregen dus kon het haast niet anders! Haar vak heeft ze geleerd van een van de beste visagistes in het vak, waarna de bal meteen aan rollen ging voor Catia en ze vetrokken was in de beauty wereld. Sinds 2012 heeft ze haar eigen zaak, Beauty-Licious, die inmiddels is uitgegroeid tot een vaste waarde in de bruidsbranche. “Dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken, is een droom die uitkwam. Iedere dag blije gezichten zien, dames mooi maken voor hun grote dag, met complimenten als ‘Ik heb me in jaren niet meer zo mooi gevoeld’ dáár doe ik het voor! Het is dan ook deze passie die ik doodgraag met mijn studenten deel, wat iedere dag mogen doen wat je graag doet, dat is onbetaalbaar!”
Onze Docenten

Onze Docenten

Lisa Deraedemaeker
Lisa Deraedemaeker, is een reeds 10 jaar gepassioneerd aan de slag als make-up artist, kleur-en stijlconsulente, schoonheidsspecialiste, kapper en fotografe.
 
Ze deed heel wat ervaring op bij grote merken en productiehuizen zoals: Mac cosmetics, Armani, Helena Rubenstein, Kryolan, Sanké, Vitaya, VTM, Caviaar, De mensen, 
Studio 100, VRT,…
 
Met haar persoonlijke en creatieve aanpak ondersteunt ze continu haar leerlingen. Ze vindt het belangrijk dat de studenten steeds blijven groeien en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om hun eigen stijl te ontwikkelen.
Onze Docenten

Onze Docenten

Nina Stevens

Hi, ik ben Nina en al meer dan 10 jaar ben ik iedere dag gepassioneerd bezig met make-up en beauty.

Van bruidjes tot internationale Fashionweeks...de voldoening die deze job mij geeft is keer op keer een magisch gevoel.

Na al die jaren voel ik nog steeds de liefdeskriebels voor mijn vak en geef ik deze passie en kennis heel graag door.

Onze Docenten

Onze Docenten

Elke Stroykens
Elke Stroykens werkt reeds 10 jaar in het vak.
Ze werkt vast als make-up artiste en sales advisor bij het merk Kryolan en is daarnaast in bijberoep als make-up artiste/styliste bij haar eigen bedrijf MesS make-up & styling by Elke Stroykens.
Ze is gepassioneerd in alles wat met make-up en fashion te maken heeft en is op dat vlak van alle markten thuis. Styling, hairstyling, beautymake-up, special effects, airbrush,...
Ze deelt met veel plezier en enthousiasme al haar beautygeheimen met jullie tijdens de lessen!
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS