Opleiding

Visagie (Gevorderden)

Heb je de basisopleiding Visagie afgerond en wil je graag je skills uitbreiden en verder professionaliseren? Dan is deze specialisatiecursus voor jou dé ideale keuze!

Tijdens deze cursus voor gevorderden ga je dieper in op de technieken die je nodig hebt voor een succesvolle carrière als make-up artist. Zo leer je de populaire Smokey Eyes-techniek voor feestjes en events. Vervolgens bouw je hier tijdens de opleiding op verder tot je in staat bent om een verbluffende catwalk of photo make-up te creëren. Met je perfecte creaties kan je dan ook een professioneel portfolio opbouwen waarmee je je werk kan tonen.

Dankzij deze opleiding leer je alles om het te maken in de bruisende wereld van beauty, fashion, glamour en magazines.

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

290.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Visagie (Gevorderden) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Tijdens de lessen leer je alles wat je moet weten om jezelf te specialiseren tot een expert in make-up en visagie. In het overzicht met de startdata van de opleiding Visagie (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Wil je extra praktijkervaring opdoen in de bruisende beautywereld vooraleer je examen aflegt? Ga dan op zoek naar een toffe stageplaats bij een zelfstandig make-upartiest of in een beautysalon. Hoor rond bij vrienden en kennissen en vind dé stageplek die je zoekt. Tijdens een stage doe je concrete werkervaring op. Dat staat mooi op je cv en in je portfolio. Je werkt ook aan je professioneel netwerk en introduceert jezelf in de opwindende beautysector. Een toffe uitdaging én een goed begin voor een bloeiende carrière als visagist / MUA!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele MUA`s die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun make-up! In de beautywereld ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert.

Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met kwalitatief eigen materiaal. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, dit bepaal je zélf. Er bestaan al pakketten vanaf 115 euro op Schoonheidshandel die perfect aansluiten bij je opleiding. Samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft.

Materiaal van goede kwaliteit is essentieel om de lessen goed te kunnen volgen, een goed examen af te leggen en uit te groeien tot een expert in jouw vak. Dat is tenslotte waar het om gaat. Een eigen pakket is bovendien goedkoper dan wat je op sommige andere scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten), en waar je thuis dus niet mee kan verder oefenen. Eigen materiaal hoef je niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Je oefent er zowel mee tijdens de les, thuis als op stages. Enkel zo bereid je je ook optimaal voor om te slagen op het examen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw pakket ook om nadien meteen aan de slag te gaan als make-up artist bij je eigen klanten. Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als MUA snel terugverdient!

Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze specialisatieopleiding bedraagt 290.00 euro. Dit bedrag omvat het prachtig geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van ervaren docenten met jarenlange ervaring in de beauty sector, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.


PROGRAMMA

 • Leer perfecte Smokey Eyes schminken
 • Creeër stijlvole red lips bij elke vrouw
 • Verbluffende catwalk en photo make-up ontwerpen
 • Hoe houd je rekening met belichting tijdens shoots?
 • Professionele high-definition make-uptechnieken
 • Make-up voor mannen en brildragers
 • Make-upstijlen voor de rijpere huid
 • Creatieve facecharts ontwerpen
 • Moodboards voor shoots ontwerpen
 • Een professionele portfolio uitbouwen
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Imponeer je klanten met professioneel aangebrachte Smokey Eyes en catwalk-, photo- en high-definition make-up
 • Opdrachten perfect uitvoeren voor media, fashion, magazines, kranten, televisie,....
 • Je cliënten prachtig verzorgd, vol zelfvertrouwen, klassevol en sexy door het leven laten gaan
 • Een bruisend portfolio creëren waarmee je elke opdracht binnenhaalt
 • Je kan je eerste klanten vinden en weet hoe je ze steeds verrast met jouw kunsten

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Zelfstandig/freelance make-upartiest
 • Schoonheidsspecialist in een wellnesscentrum (Specialisatie Visagie)
 • Visagist in een beautyshop
 • Make-up achter de schermen bij televisie, media, magazines, events...
 • Geef workshops of biedt je diensten aan via deeleconomiesties
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Visagie (Gevorderden) waarmee je onmiddelijk aan de slag kan als werknemer in deze boeiende en bruisende sector. Wanneer je als zelfstandig make-up artist of visagist in hoofd- of bijberoep wilt starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Onze opleiding bereidt je in sneltempo voor op het examen van de overheid. Vanaf september 2018 kan je dit diploma ook gewoon bij ons helen.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Visagie (Gevorderden)Din09/10/201806/11/2018Antwerpen18u00 - 22u00
Visagie (Gevorderden)Woe10/10/201807/11/2018Brussel18u00 - 22u00
Visagie (Gevorderden)Don11/10/201815/11/2018Hasselt18u00 - 22u00
Visagie (Gevorderden)Maa22/10/201819/11/2018Gent09u00 - 13u00
Visagie (Gevorderden)Zon11/11/201816/12/2018Brussel10u00 - 14u00
Visagie (Gevorderden)Maa12/11/201810/12/2018Brugge18u00 - 22u00
Visagie (Gevorderden)Don15/11/201813/12/2018Gent18u00 - 22u00
Visagie (Gevorderden)Zat17/11/201815/12/2018Antwerpen14u00 - 18u00
Visagie (Gevorderden)Maa19/11/201817/12/2018Hasselt09u00 - 13u00
Visagie (Gevorderden)Zat15/12/201826/01/2019Gent14u00 - 18u00
Visagie (Gevorderden)Maa17/12/201828/01/2019Antwerpen09u00 - 13u00
Visagie (Gevorderden)Don20/12/201831/01/2019Antwerpen18u00 - 22u00
Visagie (Gevorderden)Zon13/01/201910/02/2019Hasselt10u00 - 14u00

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Visagie (Gevorderden)?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Visagie (Gevorderden) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Visagie (Gevorderden) waarvoor ik me heb ingeschreven?
Visagie (Gevorderden) waarvoor ik me heb ingeschreven? Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Visagie (Gevorderden). Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?
Voor deze opleiding veronderstellen we dat je de basiskennis van make-up en visagie al onder de knie hebt. Deze cursus bouwt voort op deze technieken.
Moet ik modellen meebrengen?
Ja, voor deze opleiding breng je een model mee naar de les.
Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Visagie (Gevorderden). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Visagie (Gevorderden)?

Tijdens de eerste les breng je naast schrijfgerief ook al je praktijkbenodigdheden mee. Zonder materiaal kan je tijdens deze praktijkgerichte lessen NIET oefenen.

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Eigen materiaal aankopen heeft bovendien heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Daarnaast is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag in je eigen salon!

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Fraukje Van De Wiele
Na het volgen van de opleiding Visagie aan De Schoonheidsschool, trok docente Fraukje Van de Wiele naar Amerika om zich te verdiepen in retro make-up en haarstijlen. “In Los Angeles en Las Vegas heb ik van specialisten geleerd hoe ik kapsels uit de jaren ’30, ’40 en ’50 kan creëren”, herinnert ze zich.
 
In haar eigen zaak, Frances Folies, meet Fraukje haar klanten als make-up artist en hairstylist een volledige vintage glamour look aan. “Ik doe alles zelf: de make-up, het haar, de kledij én de props”, vertelt ze trots. Op onze Gentse campus geeft deze pin-up girl extraordinaire de opleiding Allround Visagie.
Onze Docenten

Onze Docenten

Sarah De Rycke
Nadat ze als visagiste al voor de kapperszaak 'De Cliént' en voor parfumerieën Ici Paris XL en Parfuma had gewerkt, nam Sarah's carrière met een boost toe nadat ze in 2012 een eigen zaak opstartte: L’Oréal, Dag Allemaal, Uitgeverij Lannoo, The Online Nut Company,… wisten haar al te strikken als freelance make-up artist en hairstylist, vooraleer ze bij De Schoonheidsschool ook haar passie als docente Visagie kon aanspreken. Naast een zwak voor fashion en make-up, heeft Sarah ook een duidelijke voorkeur voor… wenkbrauwen. Haar motto: ‘Eyebrows are the frame of the face.’ En dat zal je in haar lessen geweten hebben!
Onze Docenten

Onze Docenten

Melissa Pöpsel
Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”
Onze Docenten

Onze Docenten

Càtia Valentim Pinto
Catia Valentim Pinto is al jaar en dag gepassioneerd door beauty, visagie en hairstyling, met een oma die self-made kapster was en nooit buitenging zonder haar favoriete lipstick, heeft ze dit met de pap-lepel meegekregen dus kon het haast niet anders! Haar vak heeft ze geleerd van een van de beste visagistes in het vak, waarna de bal meteen aan rollen ging voor Catia en ze vetrokken was in de beauty wereld. Sinds 2012 heeft ze haar eigen zaak, Beauty-Licious, die inmiddels is uitgegroeid tot een vaste waarde in de bruidsbranche. “Dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken, is een droom die uitkwam. Iedere dag blije gezichten zien, dames mooi maken voor hun grote dag, met complimenten als ‘Ik heb me in jaren niet meer zo mooi gevoeld’ dáár doe ik het voor! Het is dan ook deze passie die ik doodgraag met mijn studenten deel, wat iedere dag mogen doen wat je graag doet, dat is onbetaalbaar!”
Onze Docenten

Onze Docenten

Lisa Deraedemaeker
Lisa Deraedemaeker, is een reeds 10 jaar gepassioneerd aan de slag als make-up artist, kleur-en stijlconsulente, schoonheidsspecialiste, kapper en fotografe.
 
Ze deed heel wat ervaring op bij grote merken en productiehuizen zoals: Mac cosmetics, Armani, Helena Rubenstein, Kryolan, Sanké, Vitaya, VTM, Caviaar, De mensen, 
Studio 100, VRT,…
 
Met haar persoonlijke en creatieve aanpak ondersteunt ze continu haar leerlingen. Ze vindt het belangrijk dat de studenten steeds blijven groeien en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om hun eigen stijl te ontwikkelen.
Onze Docenten

Onze Docenten

Nina Stevens

Hi, ik ben Nina en al meer dan 10 jaar ben ik iedere dag gepassioneerd bezig met make-up en beauty.

Van bruidjes tot internationale Fashionweeks...de voldoening die deze job mij geeft is keer op keer een magisch gevoel.

Na al die jaren voel ik nog steeds de liefdeskriebels voor mijn vak en geef ik deze passie en kennis heel graag door.

Onze Docenten

Onze Docenten

Elke Stroykens
Elke Stroykens werkt reeds 10 jaar in het vak.
Ze werkt vast als make-up artiste en sales advisor bij het merk Kryolan en is daarnaast in bijberoep als make-up artiste/styliste bij haar eigen bedrijf MesS make-up & styling by Elke Stroykens.
Ze is gepassioneerd in alles wat met make-up en fashion te maken heeft en is op dat vlak van alle markten thuis. Styling, hairstyling, beautymake-up, special effects, airbrush,...
Ze deelt met veel plezier en enthousiasme al haar beautygeheimen met jullie tijdens de lessen!
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS