Opleiding

OPLEIDING

Visagie (Vervolmaking)

Wil jij...

 1. leren hoe je een authentieke retrolook of een scherpe catwalklook creëert
 2. nieuwe klanten aantrekken door je te specialiseren in donkere en Aziatische huidtypes
 3. de nieuwste trends en technieken uit de beautywereld aan jouw aanbod toevoegen
 4. de concurrentie aftroeven door een absolute topvisagist te worden
 5. zelf een beautysalon openen

Visagist, een beroep met toekomst!

Heb je de basis- en specialiseringscursus Visagie achter de rug en wil je jouw skills nu écht verfijnen? Dan is deze vervolmakingsopleiding onder leiding van topvisagisten ideaal voor jou!

Nu je de meest gebruikte technieken in de vingers hebt, ga je je tijdens deze opleiding toespitsen op gespecialiseerde make-up. Zo kom je alles over kleur- en schaduwspel en hippe retrotechnieken te weten. Daarnaast leer je artistieke make-up ontwerpen en schenk je aandacht aan donkere en Aziatische huidtypes. Bovendien maakt een professioneel fotograaf ook foto's van je creaties. Zo bouw je al een stevige portfolio uit.

Met ook nog een kijk in het leven van een zelfstandig visagist ben je helemaal klaar om te starten in deze boeiende wereld!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  4 lesuren

  649.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Visagie (Vervolmaking)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen13/11/201815/01/201918u00 - 22u00Din
Gent17/12/201818/02/201909u00 - 13u00Maa
Gent03/02/201924/03/201914u00 - 18u00Zon
Antwerpen04/02/201925/03/201909u00 - 13u00Maa
Hasselt17/02/201907/04/201910u00 - 14u00Zon
Hasselt21/02/201911/04/201918u00 - 22u00Don
Brugge25/03/201920/05/201918u00 - 22u00Maa
Gent02/04/201921/05/201918u00 - 22u00Din
Gent27/04/201915/06/201909u00 - 13u00Zat
Antwerpen29/04/201924/06/201918u00 - 22u00Maa
Brussel30/04/201904/06/201918u00 - 22u00Din
Hasselt28/05/201916/07/201918u00 - 22u00Din
Antwerpen01/06/201922/06/201910u00 - 14u00Zat

PROGRAMMA

MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig of freelance Make-up Artist bij media, film, events,...
 • Professioneel visagist in een beautysalon Hairstylist (Specialisatie Visagie)
 • Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent (Specialisatie Visagie)
 • Geef workshops of bied je diensten aan via populaire deeleconomiesites ...

Vaardigheden en skills

 • Een natural look, feest- of thema make-up creëren? Voor elke gelegenheid zorg jij voor de perfecte look!
 • Toekomstige projecten uitdenken en bepalen of deze commerciëel aantrekkelijk zijn? Jij weet wat jouw carrière nodig heeft
 • Welk soort model er ook voor je staat, jij laat al je cliënten mooi verzorgd, stijlvol en sexy door het leven gaan
 • Je weet hoe je als zelfstandig MUA aan de slag kan gaan en wat jouw skills waard zijn
 • Klanten vinden? Hen verbazen met je creativiteit? Voor jou is het een passie die je echt kan waarmaken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Ontdek het dynamische kleur- en schaduwspel
 • Hoe ontwerp je make-up voor zwart-witfoto´s
 • Spontane en creatieve catwalk make-up
 • Hippe retrotechnieken uit de jaren 50, 60,...
 • Donkere en Aziatische huidtypes
 • Hoe start je als zelfstandige visagiste?
 • Tips om je eerste klanten te vinden
 • Welke prijzen kan je vragen voor je werk?

MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

Onze docenten

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Càtia Valentim Pinto

Catia Valentim Pinto is al jaar en dag gepassioneerd door beauty, visagie en hairstyling. Met een oma die self-made kapster was en nooit buitenging zonder haar favoriete lipstick, heeft ze dit met de pap-lepel meegekregen. Het kon dus haast niet anders!
 
Haar vak heeft ze geleerd van een van de beste visagistes in het vak, waarna de bal meteen aan rollen ging en Catia vetrokken was in de beauty wereld. Sinds 2012 heeft ze haar eigen zaak, Beauty-Licious, die inmiddels is uitgegroeid tot een vaste waarde in de bruidsbranche. “Dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken, is een droom die uitkwam. Iedere dag blije gezichten zien, dames mooi maken voor hun grote dag, met complimenten als ‘Ik heb me in jaren niet meer zo mooi gevoeld’, dáár doe ik het voor! Het is dan ook deze passie die ik doodgraag met mijn studenten deel, wat iedere dag mogen doen wat je graag doet, dat is onbetaalbaar!”

Lisa Deraedemaeker

Lisa Deraedemaeker, is een reeds 10 jaar gepassioneerd aan de slag als make-up artist, kleur-en stijlconsulente, schoonheidsspecialiste, kapper en fotografe.
Ze deed heel wat ervaring op bij grote merken en klinkende productiehuizen zoals: Mac cosmetics, Armani, Helena Rubenstein, Kryolan, Sanké, Vitaya, VTM, Caviaar, De mensen, Studio 100, VRT…
 
Met haar persoonlijke en creatieve aanpak ondersteunt ze haar leerlingen continu. Ze vindt het belangrijk dat de studenten steeds blijven groeien en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om hun eigen stijl te ontwikkelen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om weten over deze cursus Visagie (Vervolmaking)

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Visagie (Vervolmaking)?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Visagie (Vervolmaking) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Visagie (Vervolmaking) waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Visagie (Vervolmaking). Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?
Er wordt verondersteld dat je de basiskennis en specialisatiecursus al onder de knie hebt.
Moet ik modellen meebrengen?
Ja, voor deze opleiding breng je een model mee naar de les.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Nadat je je stages hebt afgerond, leg je bij ons examen af. Dit tijdens de laatste dag van je opleiding. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als werknemer bij een beautysalon of achter de schermen van mode- en beautyevents. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bedrijfsbeheer bij ons.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Visagie (Vervolmaking)?

Voor deze opleiding stelde de school in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen. Dit materiaal heb je nodig voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. Zonder materiaal kan je namelijk niet oefenen. Je kan je pakket kopen via Schoonheidshandel. Je geniet er alvast van een heel scherp groothandelstarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker voor de eerste les hebt. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

In de les heb je daarnaast ook volgende dingen nodig:

 • een badhanddoek
 • kleenex of keukenrol
 • watjes en wattenstaafjes
 • make-upremover
 • hydraterende dagcrème
 • penselen
 • ontsmettingsalcohol of penseelreiniger
Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Visagie (Vervolmaking) bestaat uit 8 lessen die elk 4 uur duren. Tijdens deze lesmomenten bekijk je wekelijks een specifieke make-uptechniek waar je je dan verder in gaat verdiepen. Zo specialiseer je je tot een échte make-upartiest die van alle markten thuis is. Je les gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Visagie (Vervolmaking) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van mascara tot concealer. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te behandelen. Het is een topinvestering in jouw toekomstig beautysalon!

Verder breng je ook een badhanddoek, keukenrol, watjes, wattenstaafjes, make-upremover, hydraterende dagcrème, ontsmettingsalcohol en penselen mee. Daar ga je vanaf dag één mee aan de slag! Voor enkele lessen heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Praktijkervaring en stage

Praktijkervaring is voor een Visagist enorm belangrijk. Wanneer je deze opleiding volgt, ben je dan ook verplicht om stage te lopen. Voordat je examen aflegt, voer je als make-upartiest drie verschillende stageopdrachten uit. Zoek zelf een stageplaats door rond te horen bij vrienden, familie of hippe beautysalons in jouw buurt. Of maak een keuze uit onze stagekalender. Jouw docent informeert je tijdens de lessen over de inhoud van de opdrachten. Jij maakt op het einde van de lessenreeks dan een eindwerk op basis van je stages.

Met stages doe je snel waardevolle werkervaring op. Dat staat mooi op je cv en in je portfolio. Je werkt ook aan je professioneel netwerk en introduceert jezelf in de levendige beautysector. Een toffe uitdaging én een goed begin voor een opwindende carrière als Visagist!

Examen en diploma

Na het voltooien van je stages leg je op het einde van je opleiding een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Visagie (Vervolmaking) waarmee je als gespecialiseerd make-upartiest aan de slag kan in de wereld van beauty, fashion, glamour en magazines. Wanneer je als zelfstandig visagist in hoofd- of bijberoep wil starten, is het nuttig om ook de gratis opleiding Starterslab te volgen via onze school.

MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 649.00 euro. Een mooie investering voor een bruisende carrière in deze sector. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van docenten met jarenlange ervaring in de beautysector, het gebruik van onze speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

Studietrajecten

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Visagie (Allround) - MUA bespaar je maar liefst € 128. Een echte aanrader dus!

visagie, visagist, visagist, MUA, make-up, schminken, schmink, allround visagie, opleiding, cursus, groepslessen, leren, lessen, avondopleiding, avondlessen, avondschool, avondcursus, diploma, workshop, schoonheidsschool, training

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Visagie (Allround) - MUA

visagie, visagist, visagist, MUA, make-up, schminken, schmink, allround visagie, opleiding, cursus, groepslessen, leren, lessen, avondopleiding, avondlessen, avondschool, avondcursus, diploma, workshop, schoonheidsschool, training

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig make-up artist/visagist
 • Schoonheidsspecialist in beautycentrum
 • MUA bij media, films, events, magazines...
 • Bied je make-upkunsten aan via populaire deeleconomiesites

Info over deze allround opleiding

Ben je gek op make-up en droom je ervan klanten, vrienden of modellen tot in de puntjes op te maken? Wil je starten als professioneel make-upartiest en een bruisende carrière uitbouwen? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Allround Visagie de uitdaging die jij zoekt!

Dankzij ons team van professionele visagisten kom je alles te weten over highlighting, foundation, face charts en zo veel meer. Op korte tijd evolueer je van basisniveau naar een eersteklas make-up artist. Je leert hoe je de beste make-upstijl kiest en een prachtig portfolio aanlegt waarmee je de ene opdracht na de andere binnenhaalt.

Maak je droom waar en kies voor een boeiende toekomst!

Programma

Module 1: Visagie (Basis)
Module 2: Visagie (Gevorderden)
Module 3: Visagie (Vervolmaking)
Word Visagist

  Diploma

  Groepsles

  1195.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS