Opleiding

Voetreflexoloog (Basis)

Met alternatieve behandelingsmethodes kan je het lichaam in balans brengen door blokkades in de energiebanen te doen verdwijnen. Dit doe je door het toepassen van voetreflexolgie. Een eeuwenoude techniek die nog steeds haar vruchten afwerpt.

Dankzij onze praktijkgerichte opleiding leer je hoe je via reflexpunten in de voetzool klachten kan verlichten. Je leert welke punten in verbinding staan met organen en hoe je de massagetechnieken toepast bij diverse kwaaltjes. Deze skills krijg je onder de knie dankzij de gedreven begeleiding van ervaren docenten die hun kennis met jou delen. Zo zorg je voor ontspanning, een vlotte energiedoorstroming en verbeterd slaappatroon

Klaar om met deze technieken te leren? Schrijf je dan in voor deze cursus.

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 8 lessen

Diploma

330.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Voetreflexoloog (Basis) bestaat uit 8 lessen die elke 3 uur duren. Tijdens deze lessen leer je alle kennis om een succesvolle sessie te kunnen uitvoeren. Zo laat je je klanten ontstrest en gelukkiger door het leven gaan. Je les gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Voetreflexoloog (Basis) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Wil je je nieuwe skills verfijnen op de werkvloer voor je examen aflegt? Ga dan aan de slag als stagiair in een wellnesscentrum of een beautysalon. Via een stage doe je extra praktijkervaring op, leer je hoe je klanten op hun gemak stelt en hen als herboren terug naar huis stuurt. Het is ook een waardevolle aanvulling op jouw cv. Een stage is zo een handig opstapje naar een mooie carrière als voetreflexoloog !

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele masseurs die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun massageproducten! In de wellness-sector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert.

Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met kwalitatief eigen materiaal. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, dit bepaal je zélf. Er bestaan al pakketten vanaf 124,99 euro opSchoonheidshandel die perfect aansluiten bij je opleiding. Samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft.

Materiaal van goede kwaliteit is essentieel om de lessen goed te kunnen volgen, een goed examen af te leggen en uit te groeien tot een expert in jouw vak. Dat is tenslotte waar het om gaat. Een eigen pakket is bovendien goedkoper dan wat je op sommige andere scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten), en waar je thuis dus niet mee kan verder oefenen. Eigen materiaal hoef je niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Je oefent er zowel mee tijdens de les, thuis als op stages. Enkel zo bereid je je ook optimaal voor om te slagen op het examen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw pakket ook om nadien meteen aan de slag te gaan als voetreflexoloog bij je eigen klanten. Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als professioneel voetreflexoloog snel terugverdient!

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw opleiding bedraagt 330.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek vol handige en uitgebreide illustraties, de professionele begeleiding van ervaren docenten, het gebruik van onze speciaal uitgeruste lokalen en het examen op het einde van je opleiding.


PROGRAMMA

 • De geschiedenis en evolutie van voetreflexologie
 • De anatomie van de voeten en het menselijk lichaam
 • Welke reflexpunten staan in verbinding met organen en lichaamsdelen
 • Hoe werken de energiestromen van de voet?
 • Dé beste technieken voor een intense reflexmassage
 • Met welke grepen harmoniseer je het lichaam?
 • Hoe bouw je een professionele massagesessie op?
 • Organen energetisch stimuleren en behandelen
 • Het immuunstysteem van je cliënten versterken
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Behandelingen perfect afstemmen op de kwaaltjes van je cliënten
 • Energieblokkades opheffen en de energiebanen volledig vrijmaken
 • Je cliënten met minder pijn en volledig in balans door het leven laten gaan
 • Een professionele aanpak tijdens je sessies hanteren
 • Je eerste klanten vinden om je eigen zaak succesvol uit te bouwen

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Zelfstandig voetreflexoloog
 • Gezondheidstherapeut in een wellnesscentrum (Specialisatie Voetreflexologie)
 • Alternatief Therapeut in een gezondheidscentrum (Specialisatie Voetreflexologie)
 • Bied je diensten aan via populaire deeleconomiesites
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Voetreflexoloog (Basis) waarmee je onmiddellijk inzetbaar bent als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer van de Centrale Examencommissie. Onze opleiding bereidt je hier perfect en in sneltempo op voor.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Voetreflexoloog (Basis)Din25/09/201813/11/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Voetreflexoloog (Basis)Don27/09/201815/11/2018Hasselt18u30 - 21u30
Voetreflexoloog (Basis)Maa01/10/201819/11/2018Gent18u30 - 21u30
Voetreflexoloog (Basis)Woe23/01/201920/03/2019Brugge18u30 - 21u30
Voetreflexoloog (Basis)Woe30/01/201920/03/2019Gent18u30 - 21u30
Voetreflexoloog (Basis)Din12/02/201902/04/2019Hasselt18u30 - 21u30
Voetreflexoloog (Basis)Zat30/03/201901/06/2019Antwerpen09u00 - 12u00
Voetreflexoloog (Basis)Maa02/09/201921/10/2019Gent18u30 - 21u30

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Voetreflexoloog (Basis)?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Voetreflexoloog (Basis) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Voetreflexoloog (Basis) waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Voetreflexoloog (Basis). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Voetreflexoloog (Basis). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Voetreflexoloog (Basis)?

Voor deze opleiding heb je nodig:

 • Pen & papier
 • Drie badhanddoeken
 • Massage-olie
 • Slippers
 • Propere voeten

Voor jouw opleiding Voetreflexologie heb je de mogelijkheid materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis. Zo bereid je je perfect voor op het examen. De school stelde in samenwerking met je docent een pakket schoonheidsproducten op maat samen: dit kan je kopen via Schoonheidshandel. Je geniet er alvast van een heel scherp (groothandels)tarief. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt. Na je opleiding ga je met datzelfde materiaal ook meteen aan de slag in je eigen salon!

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Nancy Lamont
“Mensen motiveren en leiden naar een gezonde en gelukkige levensstijl is mijn passie”, vertelt docente Nancy Lamont. Nancy is gezondheidsexpert en voetreflexoloog. “Ik hou van mijn job en zit nog steeds vol ideeën”, glundert ze.
 
Nancy begeleidt haar klanten al dertig jaar met hart en ziel in haar praktijk in Antwerpen en West-Vlaanderen. “Mijn taak als coach?Niet oordelen, luisteren en onvoorwaardelijk in een persoon geloven!”, zegt ze resoluut.
 
Geloven doet ze ook in de studenten die bij haar de opleiding Voetreflexologie aan De Schoonheidsschool volgen.
Onze Docenten

Onze Docenten

Ingrid De Coninck
Ingrid De Coninck studeerde aan de Schoonheidsschool en heeft sinds 2009 haar eigen voedings-gezondheidspraktijk Equilibrium-advies. Daar combineert ze voedingsadviezen, voet-en handreflexologie en Bachbloesems en geeft over die thema's ook lezingen, workshops en cursussen.  "Ik ben gepassioneerd door de complementaire en natuurlijke gezondheidszorg, mensen helpen, adviseren en geef mijn kennis ook heel graag door. Ik geef dus met veel plezier en enthousiasme les aan toekomstige collega's of geïnteresseerden. Want hoe meer mensen gezond en gelukkig door het leven kunnen gaan hoe beter...."
 
Onze Docenten

Onze Docenten

Melanie Eloy
Docente Melanie Eloy volgde een tijdje geleden zelf nog les aan De Schoonheidsschool. “Na mijn opleiding begon ik in bijberoep als voetreflextherapeute. Ik volgde nieuwe cursussen en bleef groeien, zo kwam ik uiteindelijk op een punt waarop ik mijn zelfstandige activiteiten voltijds kon uitoefenen.”
 
Melanie volgde uiteenlopende cursussen, waaronder Voetreflexologie, Gelnagels en Hotstone massage. “In deze branche ben je verplicht om alle trends op de voet te volgen. Door verschillende soorten therapie aan te bieden kan ik voor mijn klanten het verschil maken”, zegt ze.
 
Intussen doceert Melanie de cursussen Handreflexologie, Pedicure en Massagetherapie aan onze school. “Lesgeven is een passie geworden”, geeft Melanie toe. “Het doorgeven van mijn ervaring en het zien groeien van mijn cursisten is goud waard!”
Sabine  Van Laarhoven

Onze Docenten

Sabine Van Laarhoven
Mijn naam is Sabine Van Laarhoven. Na een rijke loopbaan van 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige en verantwoordelijke buitenschoolse kinderopvang ben ik  in 2007 heel bewust de richting ingeslagen van het  zelfstandig ondernemerschap.  Ik heb me omgeschoold tot massagetherapeute en voetreflexologe omdat ik mezelf en andere mensen de kans wil geven om te ontspannen en tot rust te komen in deze veeleisende maatschappij. Mijn kerndoelgroep bestaat uit zwangere vrouwen, baby's en kinderen maar in principe kan iedereen bij mij terecht in mijn gezellige praktijk Azura te Hemiksem.
Sinds enkele jaren vond ik de tijd rijp om mijn kennis en ervaring door te geven. Ik put dan ook enorm veel voldoening uit het lesgeven, massages-voetreflexologie-anatomie, aan de enthousiaste cursisten aan de Schoonheidsschool.
Onze Docenten

Onze Docenten

Fabienne Motmans
Ik werk freelance als administratiekantoor voor middelgrote en kleine bedrijven. Ik heb een ruime ervaring bij diverse bedrijven en afdelingen in secretariaat, administratie, medisch secretariaat, coaching …
Daarnaast heb ik een eigen praktijk medisch pedicure en voetreflexologie. Ik ben een erkende reflexoloog door het overkoepelend orgaan Bevo, dat toezicht houdt op het feit of de erkende leden een degelijke opleiding volgden en zich tijdig blijven bijscholen. Ik heb mij bijgeschoold bij Hanne Marquardt, de grondlegger van de reflexologie in Europa. Dit was een zeer unieke ervaring om te mogen leren van deze bijzondere 85 jarige vrouw.
 
Ik vind het super leuk, om cursisten in te wijden in de administratieve bedrijfswereld als administratief bediende, medisch secretaresse, assistant manager, telefoniste-receptioniste … alsook de pedicure en reflexologie wereld
 
 
Onze Docenten

Onze Docenten

Jurgen Bex
Jurgen Bex heeft in 2008 na het afstuderen als gezondheidstherapeut een welzijns- & coaching centrum geopend in Lummen.
Hij heeft zich meer verdiept in voetrelfexologie en de psychosomatische betekenis achter een fysieke klacht.
Om de mensen nog beter te begeleiden tijdens zijn coachings is hij gestart met het produceren van zijn eigen bachbloesems. Zeg maar: de bachbloesem voor de nieuwe generatie. Hiernaast specialiseert hij zich in het begeleiden van ouders en hun kind. Hij geniet ervan om mensen weer op het juiste spoor te brengen.
Onze Docenten

Onze Docenten

Heidi Elzen

Heidi Elzen is reeds langer dan 15 jaar actief aan de slag in haar holistische gezondheidspraktijk Terra Divina.  Als naturopate stemt zij tal van natuurlijke remedies en behandelmethodes individueel af op de persoon, rekening houdend dat lichaam en geest zeer sterk met elkaar verbonden zijn, en uitwisselen.   Door talrijke bijscholingen, in binnen- en buitenland, heeft ze toegang tot een lijst aan mogelijkheden. Kom bij Heidi je kennis vergroten over voetreflexmassage, diverse lichaamsmassages, energetische (aura- en chakra-)healing, kinesiologie, bloesem- en aromatherapie, vitaliteitscoaching.

SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS