Opleiding

Voetreflexoloog (Basis)

Onze voeten krijgen heel wat te verduren. Op een gewone dag zetten we duizenden stappen. Ook tijdens een natuurwandeling of een sporttraining ervaren onze voeten een enorme druk. Dat heeft een impact op heel ons lichaam. Gezonde en verzorgde voeten zijn dan ook van onschatbare waarde.

Heb je interesse in alternatieve en complementaire behandelingsmethoden? Wil je leren hoe je iemand verwent met een heerlijk ontspannende voetmassage? Dan is deze thuiscursus voetreflexologie zeker iets voor jou!

Tijdens deze opleiding leer je de voet van binnen en van buiten kennen. Aan de hand van verschillende drukpunten ontdek je relaxerende massagetechnieken. Je leert een volledige massagesessie op te bouwen. Zo verhelp je allerhande kwaaltjes!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

249.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
 
Centrum Voor Afstandsonderwijs, Ondernemersschool (Kamer Van Koophandelnummer 59720131), tel ++32/3.292.33.30 info@centrumvoorafstandsonderwijs.be

LESSENVERLOOP

Heb je je ingeschreven en wil je meteen beginnen studeren? Dat kan! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Deze ontvang je dus snel thuis. Jij beslist vervolgens wanneer en waar je net studeert. Je geeft je leerproces flexibel vorm. Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een topdocent: een gediplomeerd podologe met een hart voor voetverzorging. Zo sta je er nooit alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma Voetreflexoloog (Basis).


Stage

Wil je snel bijleren en jouw kennis uit de opleiding Voetreflexoloog (Basis) praktisch omzetten? Volg dan een boeiende stage bij een schoonheidscentrum of een massagesalon. Daar verzamel je relevante ervaringen, pas je de leerstof echt toe, en bouw je een professioneel netwerk uit. Dat komt later zeker van pas! Het bereidt je perfect voor op een droombaan als Voetreflexoloog.

Je bepaalt de periode, plek en duur van de stage zelf. Heb je de ideale stageplek gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst een aantal praktische afspraken vast. Daarna kan je meteen aan de slag. Je beëindigt je stage voor het afleggen van het examen. In totaal loop je maximaal 300 uur stage.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Voetreflexoloog. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Voor deze opleiding krijg je een geïllustreerde cursus in een praktische opbergmap én een ondersteunende dvd. Al het lesmateriaal wordt speciaal samengesteld door een gediplomeerd podologe. Zo heb je vanaf dag één alles bij de hand om je opleiding vlot te starten! Je dient dus zelf geen extra boeken aan te kopen. De cursusmap bevat naast leerstof ook oefeningen en taken. Die bereiden je perfect voor op het examen. Je docent verbetert je oefeningen en geeft je nuttige feedback. Zo leer je voortdurend bij!


Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Voetreflexoloog (Basis) maar 249.00 euro. Hiervoor ontvang je allereerst een geïllustreerd cursusboek met duidelijke tekeningen, oefeningen en voorbeelden. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een gediplomeerd podologe. Je krijgt ten slotte ook toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime periode van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Met dit pakket geniet je op elk moment van volledige ondersteuning tijdens je thuisstudie!


PROGRAMMA

 • Wat is reflexologie?
 • De voet onder de loep
 • De relatie van de voeten met de rest van het lichaam
 • De verschillende massagetechnieken: toveren met je handen
 • Opbouw van een professionele massagesessie
 • Starten als zelfstandige in de voetreflexologie
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • De structuur van de voet en de basis van voetreflexologie kent geen geheimen meer voor je
 • Een ontspannende en verlichtende massagesessie opbouwen? Jij weet perfect hoe je dit aanpakt!
 • Je klanten puur verwennen zodat ze helemaal zen zijn

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Medewerker in een massagesalon
 • Voetreflexoloog in een gezondheidscentrum
 • Zelfstandig Voetreflexoloog

EXAMEN EN DIPLOMA

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent nu de trotse eigenaar van het diploma Voetreflexoloog (Basis). Dat diploma bezorgen we je via de post. Hiermee solliciteer je meteen voor je droombaan als Voetreflexoloog. Wil je als zelfstandig Voetreflexoloog je eigen zaak starten? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school). Eenmaal je ook dit attest op zak hebt, ligt een carrière als zelfstandig Voetreflexoloog binnen handbereik.

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Voetreflexoloog (Basis). De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Voor deze opleiding krijg je een geïllustreerde cursus in een praktische opbergmap én een ondersteunende dvd. Al het lesmateriaal wordt speciaal samengesteld door een gediplomeerd podologe. Zo heb je vanaf dag één alles bij de hand om je opleiding vlot te starten! Je dient dus zelf geen extra boeken aan te kopen. De cursusmap bevat naast leerstof ook oefeningen en taken. Die bereiden je perfect voor op het examen. Je docent verbetert je oefeningen en geeft je nuttige feedback. Zo leer je voortdurend bij!

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Voetreflexoloog (Basis) af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Voetreflexoloog (Basis). Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd  aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS