Opleiding

Voetreflexoloog (Gevorderden)

Heb je de basisopleiding Voetreflexologie succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen in dit vak? Of heb je al ervaring en wil je je skills uitbreiden? Dan is deze cursus exact waar jij naar op zoek bent!

Tijdens deze specialisatie ga je jouw kennis over de verschillende vormen en standen van de tenen uitbreiden zodat je jouw cliënten nog beter kan behandelen en advies geven. Op basis van de stand en de vorm van elke teen zal je de karaktereigenschappen en kwaaltjes van een persoon kunnen bepalen. Als tenenlezer houdt je de ander een spiegel voor. Dit kan bij je klanten de aanzet geven om dingen in hun leven te veranderen.

Klaar om je verder in deze unieke methode te verdiepen? Schrijf je dan in voor deze boeiende opleiding!

PRAKTISCHE INFO

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

290.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Daarnaast is zij ook erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie vzw die zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
 
De Schoonheidsschool vzw, Frankrijklei 127 2000 Antwerpen – ondernemingsnummer: 892.908.160 – registratienummer DV.O200500 e-mail: info@schoonheidsschool.com - T: +32 (3) 292.33.33

LESSENVERLOOP

De opleiding Voetreflexoloog (Gevorderden) bestaat uit 5 lessen die elk 3 uur duren. Tijdens deze lessen ga je je verder verdiepen in de gespecialiseerde kennis van Voetreflexoloog (Gevorderden). Jouw les gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Voetreflexoloog (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Wil jij je vaardigheden verfijnen op de werkvloer voor je examen aflegt? Ga dan aan de slag als stagiair in een wellnesscentrum of een beautysalon. Via een stage doe je extra praktijkervaring op, leer je hoe je klanten op hun gemak stelt en hen als herboren terug naar huis stuurt. Het is ook een waardevolle aanvulling op jouw cv. Een stage is zo een handig opstapje naar een mooie carrière als voetreflexoloog (specialisatie tenen lezen)!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Hoe herken je professionele masseurs die klaar zijn voor de markt? Aan de kwaliteit van hun massageproducten! In de wellness-sector ben je pas écht succesvol als je professioneel én hygiënisch werk aflevert.

Daarom kiezen jouw medecursisten op De Schoonheidsschool ervoor om te werken met kwalitatief eigen materiaal. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, dit bepaal je zélf. Er bestaan al pakketten vanaf 124,99 euro opSchoonheidshandel die perfect aansluiten bij je opleiding. Samengesteld door je docent zodat je zeker bent dat je het juiste materiaal aanschaft.

Materiaal van goede kwaliteit is essentieel om de lessen goed te kunnen volgen, een goed examen af te leggen en uit te groeien tot een expert in jouw vak. Dat is tenslotte waar het om gaat. Een eigen pakket is bovendien goedkoper dan wat je op sommige andere scholen betaalt om de producten enkel ter plaatse te mogen gebruiken (de zogenaamde "verbruiksvergoedingen" die niet meer zijn dan verborgen kosten), en waar je thuis dus niet mee kan verder oefenen. Eigen materiaal hoef je niet te delen met andere cursisten, wat veel praktischer en hygiënischer is. Je oefent er zowel mee tijdens de les, thuis als op stages. Enkel zo bereid je je ook optimaal voor om te slagen op het examen.

Ben je écht ambitieus? Dan gebruik jij jouw pakket ook om nadien meteen aan de slag te gaan als voetreflexoloog bij je eigen klanten. Beschouw het als een basisinvestering in jouw toekomst die je als professioneel voetreflexoloog snel terugverdient!

Tijdens deze cursus heb je de volgende materialen nodig: drie badhanddoeken, massageolie, witte kledij, schort en slippers. Het cursusboek ontvang je tijdens je eerste les.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 290.00 euro. Hiervoor krijg je het lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren voetreflexoloog, het gebruik van onze speciaal uitgeruste lokalen en het examen op het einde van je opleiding.


PROGRAMMA

 • Hoe stel je een goede diagnose van de voet?
 • Op welke manier zijn de zones van de voet ingedeeld
 • Welke verschijnselen kom je tegen op de voet
 • Hoe herken je de verschillende vormen en standen van de tenen?
 • Overzicht van de verschillende lichaamsfuncties
 • Hoe kan je professioneel Tenen Lezen?
 • Hoe leg je jouw bevindingen op een goede manier uit aan klanten?
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Je kan op een professionele manier de tenen van je klanten lezen
 • Je kan je behandeling aanpassen aan de behoeftes van je klant
 • Je kan je klanten een heerlijke en onvergetelijke voetervaring bezorgen

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Gezondheidstherapeut bij een wellnessscentrum (Specialisatie Voetreflexologie)
 • Zelfstandig voetreflexoloog
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Voetreflexologie)
 • Massagetherapeut (Specialisatie Voetreflexologie)
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Voetreflexoloog (Gevorderden). Hiermee ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als voetreflexoloog. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer van de Centrale Examencommissie. Onze spoedopleiding bereidt je in sneltempo voor op dit examen.

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Voetreflexoloog (Gevorderden)Woe13/06/201811/07/2018Hasselt18u30 - 21u30

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Voetreflexoloog (Gevorderden)?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Voetreflexoloog (Gevorderden) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Voetreflexoloog (Gevorderden) waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Voetreflexoloog (Gevorderden). Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?
Bij de start van deze opleiding veronderstellen we dat je de basiskennis van de Voetreflexologie al onder de knie hebt.
Moet ik modellen meebrengen?
Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Je examen vindt de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als werknemer. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bedrijfsbeheer bij ons.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Voetreflexoloog (Gevorderden)?

Voor deze opleiding heb je de volgende materialen nodig:

 • drie badhanddoeken
 • massageolie
 • witte kledij, schort en slippers
Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Onze Docenten

Onze Docenten

Nancy Lamont
“Mensen motiveren en leiden naar een gezonde en gelukkige levensstijl is mijn passie”, vertelt docente Nancy Lamont. Nancy is gezondheidsexpert en voetreflexoloog. “Ik hou van mijn job en zit nog steeds vol ideeën”, glundert ze.
 
Nancy begeleidt haar klanten al dertig jaar met hart en ziel in haar praktijk in Antwerpen en West-Vlaanderen. “Mijn taak als coach?Niet oordelen, luisteren en onvoorwaardelijk in een persoon geloven!”, zegt ze resoluut.
 
Geloven doet ze ook in de studenten die bij haar de opleiding Voetreflexologie aan De Schoonheidsschool volgen.
Onze Docenten

Onze Docenten

Ingrid De Coninck
Ingrid De Coninck studeerde aan de Schoonheidsschool en heeft sinds 2009 haar eigen voedings-gezondheidspraktijk Equilibrium-advies. Daar combineert ze voedingsadviezen, voet-en handreflexologie en Bachbloesems en geeft over die thema's ook lezingen, workshops en cursussen.  "Ik ben gepassioneerd door de complementaire en natuurlijke gezondheidszorg, mensen helpen, adviseren en geef mijn kennis ook heel graag door. Ik geef dus met veel plezier en enthousiasme les aan toekomstige collega's of geïnteresseerden. Want hoe meer mensen gezond en gelukkig door het leven kunnen gaan hoe beter...."
 
Sabine  Van Laarhoven

Onze Docenten

Sabine Van Laarhoven
Mijn naam is Sabine Van Laarhoven. Na een rijke loopbaan van 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige en verantwoordelijke buitenschoolse kinderopvang ben ik  in 2007 heel bewust de richting ingeslagen van het  zelfstandig ondernemerschap.  Ik heb me omgeschoold tot massagetherapeute en voetreflexologe omdat ik mezelf en andere mensen de kans wil geven om te ontspannen en tot rust te komen in deze veeleisende maatschappij. Mijn kerndoelgroep bestaat uit zwangere vrouwen, baby's en kinderen maar in principe kan iedereen bij mij terecht in mijn gezellige praktijk Azura te Hemiksem.
Sinds enkele jaren vond ik de tijd rijp om mijn kennis en ervaring door te geven. Ik put dan ook enorm veel voldoening uit het lesgeven, massages-voetreflexologie-anatomie, aan de enthousiaste cursisten aan de Schoonheidsschool.
Onze Docenten

Onze Docenten

Jurgen Bex
Jurgen Bex heeft in 2008 na het afstuderen als gezondheidstherapeut een welzijns- & coaching centrum geopend in Lummen.
Hij heeft zich meer verdiept in voetrelfexologie en de psychosomatische betekenis achter een fysieke klacht.
Om de mensen nog beter te begeleiden tijdens zijn coachings is hij gestart met het produceren van zijn eigen bachbloesems. Zeg maar: de bachbloesem voor de nieuwe generatie. Hiernaast specialiseert hij zich in het begeleiden van ouders en hun kind. Hij geniet ervan om mensen weer op het juiste spoor te brengen.
Onze Docenten

Onze Docenten

Heidi Elzen

Heidi Elzen is reeds langer dan 15 jaar actief aan de slag in haar holistische gezondheidspraktijk Terra Divina.  Als naturopate stemt zij tal van natuurlijke remedies en behandelmethodes individueel af op de persoon, rekening houdend dat lichaam en geest zeer sterk met elkaar verbonden zijn, en uitwisselen.   Door talrijke bijscholingen, in binnen- en buitenland, heeft ze toegang tot een lijst aan mogelijkheden. Kom bij Heidi je kennis vergroten over voetreflexmassage, diverse lichaamsmassages, energetische (aura- en chakra-)healing, kinesiologie, bloesem- en aromatherapie, vitaliteitscoaching.

SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS