Opleiding

Voetreflexoloog (Gevorderden)

Is voetreflexologie jouw ding? Volgde je onze basisopleiding al? Dan is deze diepgravende vervolgopleiding zeker iets voor jou. De cursus verdiept, verbreedt en tilt je skills naar een hoger niveau. Dat maakt van jou een totaalexpert!

Voetreflexologie werkt niet alleen ontspannend. Voetmassages stimuleren ook de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door de reflexzones op de voet te behandelen herstel je de energiedoorstroming van het lichaam. Je stimuleert ook de genezingskracht van het lichaam. Dat versterkt op zijn beurt het immuunsysteem. Zo is alles weer mooi in balans!

Deze vervolgopleiding is allesomvattend: zowel fysieke, psychologische en energetische aspecten van de voetmassage komen aan bod. Je leert het allemaal in deze cursus!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

249.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
 
Centrum Voor Afstandsonderwijs, Ondernemersschool (Kamer Van Koophandelnummer 59720131), tel ++32/3.292.33.30 info@centrumvoorafstandsonderwijs.be

LESSENVERLOOP

Na je inschrijving ligt de weg meteen voor je open. De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina én op het online leerplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij je thuis in de bus. Vanaf dan heb je absolute vrijheid: je studeert waar en wanneer het past. Gedurende een jaar ontvang je online begeleiding door een gediplomeerd en gespecialiseerd podologe. Je staat er dus nooit alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Dan ben je de trotse eigenaar van een diploma Voetreflexoloog (Gevorderden).


Stage

Heb je al wat basiskennis in de voetreflexologie, maar breid je je praktische kennis graag verder uit? Dan is een stage bij een massagesalon of een gezondheidscentrum zeker iets voor jou! Via een stage test je je kennis in het werkveld, leer je gepassioneerde professionals kennen, én doe je zelf nuttige ervaring op. Handig voor later, want zo neemt de kans om aan de slag te gaan als Voetreflexoloog enorm toe.

Kies de periode, plek en duur van de stage zelf. Heb je een leuke stageplek gevonden? Dan maken wij een stagecontract voor jou in orde. Daarna loop je maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor het examen. Zo heb je zeker en vast voldoende theoretische én praktische kennis in je mars om het examen succesvol af te leggen.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Voetreflexoloog. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische opbergmap. De leerstof is aangevuld met duidelijke tekeningen om je een beter beeld te geven van de theorie. Je dient geen extra boeken aan te kopen. In de cursus vind je bovendien interessante en uitdagende opdrachten terug. Die maken mooi duidelijk hoe het examen eruitziet. Deze opdrachten neem je samen met je persoonlijke docent door. Zo heb je alles bij de hand om van je thuisstudie Voetreflexoloog (Gevorderden) een waar succes te maken.


Lesgeld

Voor deze vervolgopleiding Voetreflexoloog (Gevorderden) betaal je maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een gediplomeerd podologe, toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Met deze voordelen op zak is succes gegarandeerd!


PROGRAMMA

 • Je toekomstmogelijkheden als Voetreflexoloog
 • De werking van voetreflexologie
 • Je professionele sessie verder uitbouwen
 • Anamnese, inspectie en palpatie
 • Een professioneel werkplan opstellen
 • Gevorderde technieken toepassen
 • Bepaalde ziektebeelden verlichten
 • Starten als zelfstandig Voetreflexoloog
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

SKILLS

 • Een werkplan opstellen op basis van een vraaggesprek, een voetinspectie en een palpatie? Jij weet van aanpakken!
 • Met verstand van zaken gevarieerde symptomen herkennen en kwaaltjes verlichten
 • Je eigen praktijk uitbouwen

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Assistent van een podoloog
 • Medewerker in een massagesalon of gezondheidscentrum
 • Zelfstandig Voetreflexoloog

EXAMEN EN DIPLOMA

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ligt je score boven 60%? Dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Voetreflexoloog (Gevorderden). Hiermee solliciteer je meteen voor je droombaan als Voetreflexoloog. Wil je als zelfstandig Voetreflexoloog je eigen zaak starten? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Voetreflexoloog (Gevorderden). De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische opbergmap. De leerstof is aangevuld met duidelijke tekeningen om je een beter beeld te geven van de theorie. Je dient geen extra boeken aan te kopen. In de cursus vind je bovendien interessante en uitdagende opdrachten terug. Die maken mooi duidelijk hoe het examen eruitziet. Deze opdrachten neem je samen met je persoonlijke docent door. Zo heb je alles bij de hand om van je thuisstudie {$course.CourseName} een waar succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Voetreflexoloog (Gevorderden) af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Voetreflexoloog (Gevorderden). Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd  aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS