Digital Nomad: De droom van Gen Z

02/06/2022 Thomas Verlinden

Up-to-date blijven met de digitalisering van de maatschappij is één ding, maar deze in jouw voordeel gebruiken om financiële en geografische onafhankelijkheid te bereiken... That's the dream! Om een kijkje te bieden in de levensstijl van een digital nomad, laten we een van onze afgestudeerden aan het woord. In zijn fascinerende verhaal vertelt hij hoe je succesvol wordt...

en dat overal ter wereld!

Hallo! Stel jezelf eerst maar even voor en vertel ons wat je doet voor de kost?

Hi, ik ben Genji en ik reis de wereld door als marketing consultant. Vandaag de dag is het essentieel om mee te evolueren met de digitale wereld. En hoe meer je erin thuis raakt, hoe beter je je werk integreert. Dat merk ik als digital nomad maar al te goed.

Wat trekt je zo aan tot die digitale omgeving?

Iemand als ik, die van reizen houdt, ondervindt enkel voordelen. Ik word wakker in Parijs en dineer in Berlijn. -lacht- Ik voel me vrij. Dat is het. En daarom heb ik vertrouwen in jullie aanpak. Ik volg les waar ik wil en mijn cursus neem ik overal met me mee.

Digital Nomad

Zijn expertise

Welke diploma's heb je al behaald?

-lacht- Ik heb er veel en wil er meer. Het eerste dat ik behaalde, was voor Grafische vormgeving. Ik heb trouwens nog steeds contact met mijn docent. We bellen elkaar regelmatig op om ideeën uit te wisselen. Ik sta bij hem in het krijt, want hij heeft basically mijn carrière gelanceerd.

Daarnaast behaalde ik mijn diploma voor: Copywriting, SEO - Scoren in Google, Bedrijfscoach, Digitale Marketing Allround, Barista en Front End Developer!

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Momenteel verblijf ik in Cabo. Mijn dagen bestaan dus grotendeels uit overdag naar het strand gaan en 's avonds content schrijven voor mijn klanten. Op die manier krijg ik een kleurtje en ben ik klaar met mijn werk voor we naar de club gaan. Ik doe gemiddeld tussen 5 tot 10 jobs per dag. Tussendoor maak ik visuals. Ik hou van mijn leven.

Digital Nomad

Advies voor werkgevers

Is er iets dat je aan werkgevers wil meegeven?

Hou er rekening mee dat Gen Z anders denkt. Ze hebben een duidelijke visie wat betreft werk. Vaak willen ze wel werken in een vaste onderneming, maar op een flexibele manier, met veel ruimte voor meer verantwoordelijkheden en outside-the-box-denken.Voorzie zeker een manier om de job digitaal uit te oefenen. Alles moet vooruit gaan. Vandaar zijn jullie praktijkgerichte opleidingen zo populair. Ze zorgen ervoor dat je meteen aan de slag gaat!

Raad je onze onderwijsinstelling aan aan je vrienden?

Double yes! Jullie cursussen maken mijn leven elke dag beter. Ik zie de wereld, omdat ik werk van waar ik wil. Ik heb tijd voor vrienden en familie, omdat mijn schema flexibel is. En om de paar maanden voeg ik nieuwe vaardigheden toe aan mijn cv. Thanks, guys!


relatedBlogs

Oud-studente Ingrid wint eerste prijs bij schrijfwedstrijd

Britts zoektocht naar een bewuster leven

CVA, het perfecte opstapje naar een mooie toekomst!previousLabel

Na het vasten je normale eetpatroon weer oppakken

nextLabel

Het opleidingstraject van Wim: ‘het onderwijs heeft mij altijd al gefascineerd’

relatedCourses


Grafisch Vormgever Allround

Behaal een waardevol diploma Grafisch Vormgever onder leiding van échte vakexperts.

SEO - Scoren in Google

Kies nu voor de praktijkgerichte cursus SEO - Scoren in Google!

Front End Developer ICT

In deze cursus leer je hoe je een online webshop op je eigen webpagina kan integreren.

Digitale Marketing - Allround

Droom jij van een succesvolle carrière als Digital Marketeer?

Grafisch Vormgever

In de opleiding grafisch vormgever maak je kennis met onmisbare grafische programma's.

studyCategories


Administratie & Onthaal

Schoonheidszorgen

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


Digital nomadAfstandVrijheidCursussenAvondonderwijsAfstandsonderwijsReizenPlezierMarketingCopywritingGrafische vormgevingSEOGoogleDevelopment

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0