Sportberoepen zijn populairder dan ooit!

15/06/2021 Robert de Bruijn

De behoefte aan groepslessen wordt steeds groter. Bovendien is het aanbod erg gevarieerd en voor bijna elke leeftijd toegankelijk. Lees hier waarom je vandaag nog moet beginnen in de sportwereld!

Behoefte aan contact
Je kunt sporten gerust een levensbehoefte noemen. Het is vaak een van de goede voornemens die je maakt in het nieuwe jaar. Maar wist je dat de behoefte aan contact ook een levensbehoefte is? Regelmatig contact met vrienden en familie geeft minder kans op eenzaamheid. Ongeveer 85 procent heeft minstens wekelijks contact met een vriend of goede kennis.

De essentie van sociaal contact is ook belangrijk in sport. Voorheen lag de nadruk meer op individueel trainen. Juist nu hebben mensen meer behoefte gekregen aan persoonlijk contact en aandacht. Dat vertaalt zich in de vorm van groepslessen of een-op-een training.

Trainen in de buitenlucht
Tegenwoordig zien we overal kleine sportklasjes ontstaan. In het park of gewoon midden in de stad. Dat heeft een reden! De sportscholen en clubs zijn langere tijd dicht geweest. Mede daardoor ontstonden er nieuwe ideeën over gezamenlijk sporten. Veel groepslessen lenen zich hier heel goed voor. Denk aan HIIT (High-intensity interval training), bootcamp en boksen.

Daarnaast is buiten trainen goed voor onze mentale gezondheid. De natuur doet toch iets met je. Een frisse wind langs je heen of zonnetje op je hoofd? Dat vermindert spanning en verhoogt de aanmaak van vitamine D. Combineer je dat met een mooi uitzicht, dan kan je training helemaal niet meer stuk!

Meer vraag naar coaches
Wat betekenen deze ontwikkelingen concreet voor sportberoepen? Allereerst stijgt de vraag naar sport- en bewegingscoaches en personal trainers. Mensen willen na een periode van minder beweging weer terug naar hun ‘oude’ niveau, maar dan wel op een verantwoorde manier. In kleine groepjes trainen (of met een personal trainer) geeft bovendien meer motivatie, plezier en wilskracht.

Daarnaast is omgaan met stress- en angst een belangrijk thema binnen sport, maar ook in het algemeen. Mensen die weinig stress ervaren kunnen beter omgaan met tegenslagen. Ze presteren daardoor beter. Jij kunt daar actief een steentje aan bijdragen. Ga bijvoorbeeld aan de slag als yoga docent!

Start nu jouw droomopleiding

Droom je al langer van een succesvolle carrière als sportcoach of conditietrainer? Grijp dan nu je kans! Een sportberoep geeft namelijk veel vrijheid. Start bijvoorbeeld als zzp’er en begin een eigen sportschool of praktijk. De mogelijkheden zijn eindeloos! En zeg nu zelf: wat geeft er meer voldoening dan mensen helpen met hun sportieve doelen?


relatedBlogs

Bakken is gezond! En wel om deze redenen

Een sixpack voor iedereen: buikspieroefeningen op jouw maat

Alles wat je moet weten over Sportmasseur wordenpreviousLabel

6 vragen om jouw ideale studiemethode te bepalen

nextLabel

Dit zijn de trouwtrends voor 2022

relatedCourses


Fitnessinstructeur

Volg je Fitness passie! Start als coach na je opleiding via Centrum voor Afstandsonderwijs

Kinderyoga Instructeur

In de cursus kinderyoga instructeur maak je kennis met kindvriendelijke yogaposes.

Sportmasseur

Start vandaag met de thuisstudie Sportmasseur en maak werk van je passie!

Sportcoach

In de opleiding sportcoach leer je alles over het fysiek & mentaal begeleiden van sporters

Sportmanager

In de cursus Sportmanager kom je alles te weten over het besturen van een sportclub.

courseMaterial


BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

BodyTrading Personal Coach Set

790.50

buyMaterial

studyCategories


Sport

Coaching

blogTags


SportberoepenSportcoachSportopleidingenYogaPersonal trainerBuiten sportenBootcampThuisstudiesCoachesSportlessenGroepslessen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0