cpHomeBreadcrumb / Grafische Vormgeving /Grafisch Vormgever Allround

Grafisch Vormgever Allround

 • Diploma
 • cpGroupCourseType
 • 20 cpLessons cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • Centrum voor Avondonderwijs
 • cpEducationTypeProfessional
1195.00

Grafisch vormgever, cpProfessionWithFuture

Zin om je carrière zowel letterlijk als figuurlijk te designen? Je leert in de opleiding grafisch vormgever werken met online tools en zo de wensen van je klanten om te zetten in een fris idee of een origineel concept, altijd met aandacht voor de doelstelling van het ontwerp. De combinatie van jouw inzicht, creativiteit en technische kennis zijn het recept voor succes!

In deze uitermate praktische cursus leer je werken met Illustrator, InDesign en Photoshop. Je leert hoe je tekst en beelden opmaakt en bewerkt, afhankelijk van het medium waarin het moet verschijnen. En hoe je inspiratie haalt uit dagdagelijkse dingen. Met praktijkvoorbeelden ontwerp je drukklare advertenties voor tijdschriften, reclamefolders,...

cpWouldYou
 • geld verdienen met jouw creatief en artistiek talent
 • leren werken met Illustrator, InDesign en Photoshop
 • aantrekkelijke affiches, flyers, visitekaartjes, magazines en uitnodigingen leren ontwerpen
 • weten hoe je altijd de beste designs aflevert, helemaal volgens de regels van de kunst
 • jouw eigen baas worden door te starten als zelfstandig grafisch vormgever
Grafisch Vormgever Allround
 • Diploma
 • cpGroupCourseType
 • 20 cpLessons cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • cpEducationTypeProfessional
 • 1195.00
cpProgram Grafisch Vormgever Allround
Illustrator
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Illustrator

Reclamecampagnes, billboards, online advertising... de wereld van grafisch ontwerp en computercreativiteit staat niet stil, dus waarom zou jij dat wel doen? Alles wat een visueel effect op je heeft, ontstaat vanuit Illustrator. Het is dan ook onmisbaar in je arsenaal om je talent voor ontwerp in de kijker te zetten. In deze praktijkgerichte opleiding krijg je begeleiding van een grafisch vormgever met tonnen ervaring in het vak.

Specialiseer je in het creëren van adembenemende illustraties voor zowel print als druk waarmee je perfecte kwaliteit behoudt op elke schaal, maak krachtige logo’s en ingenieuze 3D-modellen om bedrijven in de kijker te zetten en leef je uit, zowel off- als online en professioneel of privé om de wereld te betoveren met je projecten. Met de opleiding Illustrator maak je het allemaal waar!

cpShowMoreButton
Photoshop
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Photoshop

Denk jij in beelden en wil je graag starten als grafisch vormgever? Dan is een uitgebreide kennis van Photoshop onmisbaar. Ook wie af en toe een brochure, folder of ander commercieel drukwerk ontwerpt, heeft baat bij deze opleiding. Van een uitgebreide catalogus voor een gigantische winkelketen tot een affiche voor de jaarlijkse voorstelling van je toneelvereniging; na deze cursus weet je hoe je het aanpakt!

Een ervaren grafisch ontwerper leert je de kneepjes van het vak en laat je in praktijkgerichte lessen alle functies van Photoshop ontdekken. Zo ben je binnen de kortste keren zelf in staat om je klanten te verrassen met een professioneel resultaat. Je leert de juiste typografie en stijlen hanteren en afbeeldingen en andere grafische elementen optimaliseren. Rode ogen wegtoveren, een blauw shirt groen maken, een achtergrond compleet doen verdwijnen... Jij kan het allemaal!

cpShowMoreButton
InDesign
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: InDesign

Kunstenaars, grafisch vormgevers en designers zweren bij dit veelzijdige opmaakprogramma omwille van de veelzijdigheid. Afbeeldingen uit Photoshop, illustraties uit Illustrator, teksten en tabellen uit Word, pdf´s,... alle elementen worden hier verzameld voor het technische eindresultaat en het genereren van een drukklare pdf. Onmisbaar als professioneel graficus dus.

InDesign wordt dagdagelijks door magazines, uitgeverijen, e-publishers (e-books), web- en screendesigners, publishing agencies... gebruikt om hun werk in verschillende documenttypes consistent samen te voegen. Verdiep je in dit programma om je ontwerpen naar een hoger niveau te tillen en een afgewerkt resultaat af te leveren.

Een ervaren grafisch vormgever leert je in deze praktijkgerichte lessen hoe je een leuk idee uitwerkt tot een geniaal ontwerp.

cpShowMoreButton
Creatief Ontwerpen
5 cpLessons

cpObligatoryChildCapital: Creatief Ontwerpen

Heb je kennis van InDesign, Illustrator en Photoshop? Wil je op een concrete en creatieve manier aan de slag gaan met deze tools? Dan is deze opleiding iets voor jou! Bedrijven zijn steeds op zoek naar creatieve werknemers die hun merk en communicatie in een modern en stijlvol jasje steken. Voor jou een uitdaging waar je met goesting aan werkt!

Tijdens de lessen ga je dieper in op de theoretische kennis van design- en druktechnieken. Je zet ze ook praktisch om. Met de tips en tricks die je eerder leerde, ga je nu aan de slag om een creatief ontwerp uit te werken dat je aan je werkgever kan voorstellen. Nadien ga je je werk ook printen zodat je het eindresultaat echt in handen hebt!

Toon wat je kan met deze creatieve cursus voor echte ontwerpers!

cpShowMoreButton
Grafisch vormgever allround cursus
cpSkillsAndSkills
 • Jij maakt elke klant blij met inspirerende, creatieve en gedetailleerde concepten.
 • Jij kent de tools van Photoshop, InDesign en Illustrator als je broekzak.
 • Een banner, affiche, geboortekaartje of uitnodiging? Jij kan het allemaal!
Grafisch vormgever allround cursus
cpFutureOpportunities
 • Grafisch vormgever in een reclamebureau
 • Freelance designer voor een interieurbureau
 • Ontwerper van logo´s en affiches

cpStartingDatesGroupCourse Grafisch Vormgever Allround

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
Grafisch Vormgever AllroundTuesday17-01-202320-06-2023Bruxelles / Brussel18:30 - 21:30subscribe-card
Grafisch Vormgever AllroundWednesday18-01-202321-06-2023Hasselt18:30 - 21:30subscribe-card
Grafisch Vormgever AllroundWednesday18-01-202321-06-2023Sint-Niklaas18:30 - 21:30subscribe-card
Grafisch Vormgever AllroundSaturday28-01-202315-07-2023Antwerpen10:00 - 13:00subscribe-card
Grafisch Vormgever AllroundSaturday02-09-202310-02-2024Brugge10:00 - 13:00subscribe-card
Grafisch Vormgever AllroundSaturday02-09-202327-01-2024Gent10:00 - 13:00subscribe-card
Grafisch Vormgever AllroundSaturday02-09-202310-02-2024Hasselt10:00 - 13:00subscribe-card
Grafisch Vormgever AllroundSaturday02-09-202310-02-2024Bruxelles / Brussel10:00 - 13:00subscribe-card
Grafisch Vormgever AllroundTuesday05-09-202306-02-2024Westerlo18:30 - 21:30subscribe-card
Grafisch Vormgever AllroundWednesday06-09-202321-02-2024Antwerpen18:30 - 21:30subscribe-card

cpPracticalInfo

De opleiding Grafisch Vormgever Allround bestaat uit meerdere modules van in totaal 20 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je leert eerst werken met de 3 belangrijkste grafische programma´s: Illustrator, Photoshop en InDesign. Wanneer je deze onder de knie hebt, start je met het creatief ontwerpen van allerlei media. In het overzicht met de startdata van de opleiding Grafisch Vormgever Allround vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Tijdens de lessen leer je de programma's kennen met behulp van praktische oefeningen. Je krijgt een handboek als naslagwerk; de docent is niet verplicht dit boek letterlijk te volgen. Het doel van elke les is om creatief te experimenteren met verschillende functionaliteiten, ideeën uit te wisselen met medestudenten,... Per module krijg je huistaken mee die je tegen de volgende les afwerkt. Deze opleiding vraagt dus de nodige inzet.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 1195.00 euro. Een goede investering voor een toekomst in deze creatieve sector. Dit bedrag omvat een geïllustreerd cursusboek per module, de professionele begeleiding van een bekwaam grafisch vormgever, het gebruik van de lokalen en het examen.

Grafisch Vormgever Allround
 • Diploma
 • cpGroupCourseType
 • 20 cpLessons cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • 1195.00

cpStartNewCarreer Grafisch Vormgever Allround. cpChooseQualityEducationWith Centrum voor Avondonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Grafisch Vormgever Allround

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

testimonial-picture
LENE

Ik volgde gisteren de eerste les Illustrator. Het enthousiasme van de lesgever zindert nog steeds na. Fantastisch! 

testimonial-picture
RITCHIE

Ik volgde de cursus 'grafisch vormgever' in 20 lessen (4 modules) die me enorm zijn bevallen. Paul die les geeft in Aalst was een docent die zijn kennis deelde met passie. Dit zowel tijdens de les alsook buiten de les. Waarmee ik bedoel dat hij steeds paraat stond om mails te beantwoorden (binnen de 24u) en gaf enorm veel feedback op uitgevoerde opdrachten.
Dit was voor mij:
1 Motiverend om van zo'n persoon les te krijgen.
2 Dit maakte me enthousiast om nog meer cursussen via het CVA te volgen.

testimonial-picture
LAILA

De cursus indesign van Ronny Opbrouck is zonder woorden de beste die ik ooit gehad heb! Ronny is een super leraar, gepassioneerd en legt alles goed uit.

cpLiTestimonials

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0