cpHomeBreadcrumb / Gezondheidszorg & Welzijn /Voedings- en Kruidenspecialist

Voedings- en Kruidenspecialist

 • cpCertificationDiploma
 • cpVirtualCourseType
 • 26 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • Centrum Voor Avondonderwijs
874.00

Voedingstherapeut, cpProfessionWithFuture

Bovenaan het lijstje met goede voornemens staat bij velen 'gezonder leven' of 'beter op mijn voeding letten'. Opvallend: maar weinig mensen slagen erin om dit vol te houden. Gelukkig kan jij hen daarbij helpen!

Tijdens deze opleiding leer je welke invloed goede en slechte voeding op je lichaam heeft en welke planten en kruiden een gunstig effect hebben. Je ontdekt met welke recepten je een lichaam kan zuiveren en je kan aroma's inzetten om kwaaltjes en klachten tegen te gaan. Je verdiept je in de Chinese voedingsleer en leert alles over essentiële voedingsstoffen.

Met een voedingsschema op maat van je klant help jij hen hun goede voornemens waar te maken!

cpWouldYouCaps
 • je vliegensvlug thuis maken in de wereld van kruiden, aroma's en plantextracten
 • mensen verlossen van allerlei lastige kwaaltjes
 • een expert worden in de Chinese voedingsleer
 • aan de slag gaan als aromatherapeut of voedingsconsulent
Voedings- en Kruidenspecialist
 • cpCertificationDiploma
 • cpVirtualCourseType
 • 26 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • 874.00

cpVirtualClasses
cpVirtualWhatItMeansOne
cpVirtualWhatItMeansTwo

cpVirtualWhatItMeansText
cpProgram Voedings- en Kruidenspecialist
Herborist
10 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Herborist

Al eeuwenlang is de natuur een bron van heilzame middelen en producten. Het is vooral de laatste jaren dat mensen teruggrijpen naar natuurlijke geneesmiddelen die rechtstreeks afkomstig zijn van kruiden en planten.

Tijdens deze opleiding maak je uitgebreid kennis met de genezende kracht van allerlei flora. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke planten je gebruikt bij verschillende klachten. Uiteraard krijgt ook het veilig omgaan met kruiden voldoende aandacht.

Je leert zélf kruidenproducten maken. Je ontdekt alles over de verschillende basisproducten zoals etherische oliën en hydrolaten. Je maakt kennis met actieve bestanddelen van het kruid en hun geneeskrachtige werking. Zo geef jij je klanten binnenkort gepast advies!

cpShowMoreButton
Voedingstherapeut
5 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Voedingstherapeut

Ben jij graag en intensief bezig met voeding? Wil jij ontdekken hoe een correct voedingspatroon leidt naar een fit en gezond lichaam? Dan is deze opleiding Voedingstherapeut de kers op jouw worteltaart!

Er is niets dat we zo regelmatig doen als eten. Alles wat we binnenwerken heeft een groot effect op ons lichaam. Een juist voedingspatroon is dan ook essentieel. Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen hebben niet enkel invloed op ons lichaam, maar ook op ons mentale welzijn. Dankzij deze groepslessen kom je te weten hoe je klachten als spijsverteringsproblemen, hartproblemen, stress, vermoeidheid ... voorkomt en bestrijdt.

Jij zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam, zowel bij jezelf als bij je klanten!

cpShowMoreButton
Detox: Sappen en Ontgiftingskuren
2 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Detox: Sappen en Ontgiftingskuren

Stress, slecht weer of een overdadig bourgondisch weekend. Er zijn tal van factoren die ervoor zorgen dat we minder goed in ons vel gaan zitten. Wil jij graag weten hoe je jezelf en je klanten een energierijke boost geeft? Verrijk dan je kennis met deze praktijkgerichte opleiding!

Al eeuwenlang wordt er uit spirituele en gezondheidsredenen gevast of gekuurd. Tijdens deze cursus deelt je vakbekwame docent je alle geheimen mee over helende sapjes, energievoedende groenten en fruit en detoxkuren. Je leert stapsgewijs hoe je het lichaam van klanten kan zuiveren en wat de gewenste gezondheidseffecten zijn. Daarnaast krijg je ook heel wat heerlijke, ontgiftende recepten om mee aan de slag te gaan!

cpShowMoreButton
Chinese Voedingsleer
1 cpLessonsPer 7 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Chinese Voedingsleer

Ben jij geïnteresseerd in Chinese voeding en haar invloed op een hoger energiepeil? Schrijf je dan nu in voor onze opleiding Chinese Voedingsleer en ontdek alles over deze eeuwenoude leer vol voedingswijsheden.

Tijdens deze opleiding krijg je een goede kijk op de invloed van de traditionele Chinese geneeskunde op voeding. Hierbij draait het niet zozeer om gewichtsverlies, maar wel om een vitaler en gezond gevoel. Je ontdekt hoe Chinese kruiden gebruikt worden bij therapeutische voeding en hoe je een Ying en Yang dieet opzet. Je gaat praktijkgericht aan de slag en maakt zelf gezonde recepten. Dit alles volgens de 5-elementenleer en met Chinese ingrediënten.

Zo breng je dankzij de juiste voeding het lichaam van je klanten weer in balans!

cpShowMoreButton
Aromatherapie
8 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Aromatherapie

Ben je gefascineerd door natuurlijke en plantaardige geneeskunde? Wil je zelf aroma's leren maken om dagelijkse kwaaltjes zoals hoofdpijn of rusteloosheid te verlichten? Dan is aromatherapie zeker iets voor jou!

Planten bevatten namelijk belangrijke genezende eigenschappen die erg in trek zijn bij onder andere verzorgings- en schoonheidsinstituten. Door middel van distillatie kan je de werkzame stoffen gebruiken in tal van etherische oliën. Daarom leer je tijdens de lessen niet alleen de samenstellingen en werkingen van deze natuurlijke middeltjes, maar krijg je ze daarna ook mee naar huis!

Zo kan jij zelf ook mee genieten van de kracht van de natuur.

cpShowMoreButton
Voedings- en Kruidenspecialist avondschool
cpSkillsAndSkills
 • Je kan kruiden- en aromatische producten maken zoals zalfjes en crèmes
 • Jij kan zelf een detoxkuur opstellen en weet hoe je verschillende sapjes maakt
 • Je weet hoe je een aangepast en persoonlijk voedingstraject uitwerkt
Volwassenenonderwijs Voedings- en Kruidenspecialist
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig voedingstherapeut of gezondheidscoach
 • Aromatherapeut bij een wellnesscentrum of natuurvoedingswinkel
 • Herborist
 • Uitbater van een natuurvoedingszaak

cpStartingDatesGroupCourse Voedings- en Kruidenspecialist

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
cpTeachers Voedings- en Kruidenspecialist

cpPracticalInfo

De opleiding Voedings- en Kruidenspecialist bestaat uit 26 interactieve online lessen. Elke les duurt 3 uur en wordt live gedoceerd. Enkel voor de module Chinese Voedingsleer volg je één keer een lesdag van 7 uur. Via eCampus heb je toegang tot ons online leslokaal. Je volgt de lessen dus digitaal waar je maar wilt. Je hebt de keuze om je camera aan te zetten zodat je medestudenten je kunnen zien of niet. In het overzicht met de startdata van de opleiding Voedings- en Kruidenspecialist vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Je betaalt voor de online opleiding Voedings- en Kruidenspecialist 874.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, en het gebruik van de video-app.

Voedings- en Kruidenspecialist
 • cpCertificationDiploma
 • cpVirtualCourseType
 • 26 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • 874.00

cpStartNewCarreer Voedings- en Kruidenspecialist. cpChooseQualityEducationWith Centrum Voor Avondonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Voedings- en Kruidenspecialist

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpVirtualUSP1
cpVirtualUSP2
cpVirtualUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

testimonial-picture
cpT1Name

cpT1Testimonial

testimonial-picture
cpT2Name

cpT2Testimonial

testimonial-picture
cpT3Name

cpT3Testimonial