Voor jezelf beginnen? Zet jouw eerste stap!

Denk jij net als duizenden andere mensen om ook voor jezelf te beginnen? Velen dromen van een andere baan als zelfstandig ondernemer. Soms omdat men ontevreden is over een huidige baan, werkzoekende is of van een passie een droombaan wil maken. Anderen willen de vrijheid van het ondernemerschap, financieel onafhankelijk worden of zien een unieke kans voorbij komen. Het zelfstandig ondernemerschap kan parttime of fulltime worden beoefend. Wil jij ook onafhankelijk worden, jouw passie omzetten naar het ondernemerschap en een collega-ondernemer worden? Dat is eerlijk gezegd een stuk makkelijker dan de meeste mensen denken. Maak nu die stap en begin een erkende opleiding bij De Ondernemersschool!

 

Geen middenstandsdiploma nodig!

Vanaf 2001 is het in Nederland niet meer verplicht het middenstandsdiploma te behalen om zich via de Kamer van Koophandel te mogen vestigen. Daarnaast worden er ook geen eisen meer gesteld aan de Algemene Ondernemersvaardigheden (AOV) en de kredietwaardigheid. Je hebt hier geen vestigingsvergunning meer voor nodig. Een eigen bedrijf beginnen is dus een stuk gemakkelijker geworden!

Er zijn veel verschillende manieren om een eigen onderneming te starten. Een goede voorbereiding is het halve werk en weet welke stappen je moet nemen om te beginnen en je droom waar te maken. Het belangrijkste daarbij is om te ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn en welke beroepsopleiding tot zelfstandig ondernemer bij jou past.