Soorten examens


Theoretisch en/of praktisch examen

Je examen bestaat uit een theoretisch en/of praktisch gedeelte en gaat bij groepslessen en Virtual Classes meestal de laatste les door. Bij een thuisstudie maak je best een afspraak om je examen in te plannen.

Schriftelijk en/of mondeling examen

Je examen bestaat uit een schriftelijk en/of mondeling gedeelte.

Fysiek examen

Je examen gaat fysiek door tijdens de laatste les of op een van onze examenlocaties.

Online examen

In plaats van fysiek tijdens de les of op een van onze examenlocaties, gaat jouw examen online door via eCampus.

Eindwerk

In plaats van een examen vraagt de docent je een eindwerk voor te bereiden.

/

Bij bijvoorbeeld een dagopleiding is het mogelijk dat je een deelnamecertificaat ontvangt zonder examen af te leggen.

Examencommissie

Volg je een cursus als voorbereiding op de examencommissie van een bevoegde overheid, bijvoorbeeld om je diploma Secundair Onderwijs te behalen? Dan leg je het examen af bij die instelling en is dat examenreglement van toepassing.

Behaal jouw examen


Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om examen af te leggen. Raadpleeg de cursuspagina van jouw opleiding om te ontdekken waar, hoe en wanneer dit doorgaat. Je docent staat altijd klaar om meer informatie te geven over het examen.

Examen afleggen op een van de examenlocaties

{$website_var.EXAM}

Wanneer slaag je?

De vereisten om te slagen voor jouw examen staan vermeld op de cursuspagina van jouw opleiding. Na je examen duurt het gemiddeld drie weken tot de docent je examen verbeterd heeft en de resultaten bekend zijn. Zodra we jouw resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op jouw studentenprofiel!

Geslaagd? Proficiat!

We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Zo ga jij meteen aan de slag met al jouw nieuwe kennis en vaardigheden!

Onvoldoende?

Herbekijk de onderdelen die iets minder goed gingen en plan na 30 dagen kosteloos een herexamen in! Lees ons examenreglement voor meer informatie.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0