Modevormgever Allround, maak van je passie je beroep

Ben jij modebewust en draag je liefst je eigen, unieke stijl? Sta jij bekend als een trendsetter die steeds in originele en gedurfde outfits de deur uitstapt? Dan ben jij de nieuwe topdesigner waar de modewereld op wacht! Deze opleiding daagt jouw creatief vermogen uit en vormt je stapsgewijs om tot allround modeontwerper en fashiongoeroe!

Tijdens deze cursus leer je hoe je een kledinglijn ontwerpt, van idee tot afgewerkt kledingstuk. Je besteedt aandacht aan patroonontwerp, naaitechnieken en retoucheren. Ten slotte kies je voor een specialisatie in bruidskledij of lingerieontwerp. Zo beschik jij over alle skills om uit te groeien tot de Versace of Coco Chanel van jouw generatie. Hip, klassiek, trendy of chique? Jij hebt het allemaal in de vingers!

Mode is geen noodzaak, maar een kunstvorm die ons helpt om onszelf uit te drukken.

onbekend
cpWouldYou
 • zelf kleding leren ontwerpen, uittekenen, maken en retoucheren
 • alles leren over patronen, maten, stoffen, naaitechnieken en nog zo veel meer
 • kledingstukken afleveren die passen als gegoten
 • jouw creativiteit en passie voor fashion vertalen in een job
 • studeren waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo
Modevormgever Allround
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1690

cpProgram Modevormgever Allround

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundHomeModalBody

Kleermaker - Naaitechnieken
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Kleermaker - Naaitechnieken

Wil je succesvol starten als kleermaker? En zelf je eigen kledij ontwerpen? Dan is deze thuiscursus kleermaker alles wat je zoekt! Kleermaker is een van de leukste beroepen die er bestaan. Het is gevarieerd en je krijgt er al je creativiteit in kwijt. Bovendien is het een mooie bron van inkomsten.

Je start met de basistechnieken zoals het aanpassen van patronen, het knippen van stoffen en het driegen van kledingstukken. Daarna leer je werken met de naai- en overlockmachine, waarmee je je eigen jurken, broeken en rokken creëert. Je leert ook pasfouten herkennen, zodat je kledij perfect aansluit bij verschillende lichaamsvormen.

Deze thuiscursus is het begin van een mooie toekomst als kledingontwerper!

allroundModuleSavings

readMore
Modeontwerper
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Modeontwerper

Ben jij gefascineerd door fashiontrends? Neem jij je hoed af voor haute couture? Dan heb je vast en zeker alles in je mars om je eigen kledinglijn te ontwerpen! Deze opleiding leert je hoe je zelf mode maakt die helemaal hot is. Zo schittert jouw persoonlijke stijl misschien ooit op een catwalk in Parijs of Milaan!

Tijdens de cursus leer je eerst modeschetsen van allerlei soorten kledingstukken maken. Vervolgens leer je ontwerpen modelleren, pasfouten aanpassen en creaties finaliseren. Je ontdekt ook hoe je klanten deskundig advies geeft over kleding en accessoires. Til je artistieke en creatieve vaardigheden naar een hoger niveau! Zo groei je uit tot een befaamd fashiondesigner die anderen inspireert en verwondert!

allroundModuleSavings

readMore
Patroonontwerper
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Patroonontwerper

Vind je het soms een hele opgave om kleding naar jouw smaak te vinden? Wil jij graag je eigen kledij uittekenen en creëren? Dan is dit een opleiding op jouw maat! Voortaan bepaal je in alle vrijheid hoe je gekleed gaat!

Met deze thuiscursus leer je nauwkeurig maten opnemen en creatieve patronen uittekenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast ontdek je hoe je ritsen inzet en de heupomtrek corrigeert. Op die manier lever je altijd precisiewerk. Je zorgt keer op keer voor een uniek ontwerp. Jouw verbluffende creaties schitteren bij elke gelegenheid!

Als je al kleermaker of naaister bent, is deze opleiding ideaal om je technieken aan te scherpen. Ook als je simpelweg graag creatief met kleding bezig bent, is de cursus een absolute must!

allroundModuleSavings

readMore
Patroonontwerper Gevorderden
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Patroonontwerper Gevorderden

Zelfontworpen kleding is eindeloos gevarieerd. Iedereen die al eens kledingstukken gecreëerd heeft of patronen uitgetekend heeft, weet dat creativiteit grenzeloos is. Een flinke dosis artistieke creativiteit is voor een professioneel patroonontwerper natuurlijk niet voldoende. Je moet ook geavanceerde en minutieuze technieken in de vingers hebben. Die gevorderde technieken leer je in deze cursus!

Je leert hoe je de meest gedetailleerde patronen ontwerpt en aanpast aan de nieuwste modetrends. Pofmouwen, wikkelblouses of deelnaden? Jij krijgt alle technieken in de vingers.

Schrijf je nu in en maak van jouw kledingstukken keer op keer echte pareltjes die de catwalk waardig zijn!

allroundModuleSavings

readMore
Retoucheren
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Retoucheren

Op maat gemaakte kledij zit altijd perfect. Dankzij de thuisstudie Retoucheren ben jij zelf in staat om perfect passende kledij te maken!

Deze cursus leert je hoe je in sneltempo elk kledingstuk perfect op maat maakt. Je herstelt vlot die defecte rits in je jas en zorgt ervoor dat je lievelingsbroek blijft aansluiten. Jij koopt in de kledingwinkel wat je wil. Thuis zorg jij er dan wel voor dat het kledingstuk zich aan jouw wensen aanpast. Handig voor iedereen in de fashionsector of voor wie gewoonweg graag met naald en draad werkt!

allroundModuleSavings

readMore
Ontwerper Bruidskledij
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Ontwerper Bruidskledij

Passie voor bruidsmode? Terecht! Het is zowat de meest uitdagende modebranche! Elke bruid droomt namelijk van een fabuleuze entrée in de perfecte jurk. Getalenteerde bruidsdesigners bouwen gegarandeerd een topcarrière uit! Sta jij te popelen om mensen te laten stralen op de gelukkigste dag van hun leven?

In deze speciaal ontworpen thuiscursus bestudeer je de speciale technieken om stijlvolle, verfijnde en modieuze bruidskledij te ontwerpen. Je verkent de huidige trends in jurken, onderrokken en lingerie, je maakt professionele figuuranalyses en kiest de perfecte stof voor jouw cliënt.

Alles om jou tot een world class bruidsdesigner te ontplooien die de meest indrukwekkende en stylish ontwerpen uit de mouw schudt!

allroundModuleSavings

readMore
Ontwerper Lingerie
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Ontwerper Lingerie

Lingerie ontwerpen is een unieke ambacht! Het is delicaat en gespecialiseerd handwerk dat enorm veel voldoening geeft. Zelfontworpen lingerie is jou en jouw klanten letterlijk op het lijf geschreven! Het is ongeëvenaard qua originaliteit en comfort. Deze opleiding leert je alle kneepjes van het vak en tovert je om tot een professioneel lingerieontwerpster!

Tijdens deze opleiding leer je eerst de nodige materialen, stoffen en naaldsoorten kennen. Je leert stap voor stap bh's en slipjes maken. Ook zwemoutfits, strings, nachtkledij en korsetten komen aan bod.

Na deze cursus ben jij perfect in staat om aantrekkelijke en comfortabele lingerie te ontwerpen. Zo laat je zowel jezelf als andere vrouwen schitteren!

allroundModuleSavings

readMore
Allround Mode - Ontwerp en Creatie thuisstudie
cpSkillsAndSkills
 • Stijlvolle collecties en patronen ontwerpen voor verschillende lichaamsvormen en modestijlen
 • Een persoonlijk portfolio samenstellen dat je publiek omverblaast
 • Stikken, naaien en retoucheren alsof het je het al jaren doet
Allround Mode - Ontwerp en Creatie thuisstudie
cpFutureOpportunities
 • Medewerker in een modehuis of kledingzaak
 • Retoucheur in een verstelwinkel
 • Zelfstandig modeontwerper of stijlconsulent
cpTeachers Modevormgever Allround

cpPracticalInfo

cpStudyProgress

Na je inschrijving ga je meteen aan de slag. De digitale cursus staat direct op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou in de brievenbus. Tijdens je opleiding geniet je van absolute flexibiliteit: je studeert waar en wanneer je maar wil. Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd mode-expert. Zo sta je er nooit alleen voor! Wanneer je slaagt voor jouw opleiding, versturen wij jou het diploma.

cpFinancialInfo

Modevormgever Allround
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1690

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€450 cpOnSubscribe
€343.80 partPayStep
€343.80 partPayStep
€343.80 partPayStep
€343.80 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Modevormgever Allround

cpWhyChooseCompany Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Shana
Shana

Toen ik alle leerstof had gestudeerd, zat ik net in een heel drukke periode op het werk. Toch wou ik snel mijn examen afleggen voor ik alles weer vergat. Het secretariaat heeft me toen heel goed geholpen om een handig examenmoment in te plannen! Dat deed ik uiteindelijk op een vrije voormiddag. Na de middag kon ik weer gewoon aan het werk.

Elise
Elise

Alle info die je nodig hebt staat in één cursus. Dat is handig want je moet niet met allerhande boeken liggen sleuren.

Larissa
Larissa

Ik werk al een tijdje als verkoopster in een hippe lingeriewinkel. We hebben heel delicate en verfijnde setjes. Binnenkort starten we met een eigen hersteldienst. Ik zou graag mijn steentje bijdragen en daarom startte ik deze cursus. Super boeiend!

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-