Opleiding

Aannemer

Een algemeen aannemer realiseert bouwwerken van de eerste schets tot de laatste tegel. Hij werkt nauw samen met de architecten en draagt de eindverantwoordelijkheid voor het bouwwerk.

Tijdens deze thuiscursus bouw je alle administratieve en theoretische kennis over die je in het aannemerschap nodig hebt. Zo stoom je jezelf klaar om je vestigingsattest bij de Centrale Examencommissie te behalen. Dit heb je nodig, samen met je attest Bedrijfsbeheer en een vestigingsattest van een andere activiteit uit de bouwsector, om je ondernemingsnummer aan te vragen.

Wil jij een aannemer zijn waar mensen op kunnen bouwen? Met onze thuiscursus ben jij klaar om het te maken in deze sector!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Attest

449.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.


LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een topvakman die jou praktische oefeningen, uitgebreide feedback en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!


Stage

Wil je voor het officiële examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga eens langs bij een aannemer of een bouwbedrijf in je buurt, toon je skills en vraag naar stagemogelijkheden. Zo simpel is het! Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de bouwsector. Dat is handig voor later, want een stage is zo het perfecte opstapje naar een mooie carrière als aannemer.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Je ontvangt je speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft dus geen extra boeken aan te schaffen. Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door. Zo heb je meteen alles in huis om van je thuisstudie Aannemer een succes te maken.


Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Aannemer maar 449.00 euro. Hiervoor krijg je een cursusboek met praktische illustraties, één jaar professionele begeleiding van een ervaren docent en beproefd projectleider én toegang tot het online studentenplatform voor extra lesmateriaal en artikels over de bouwsector! Je hebt ook 5 jaar tijd om examen af te leggen op één van onze examenlocaties. Alle fundamenten voor een grondige vorming tot professioneel aannemer!


PROGRAMMA

 • Jezelf registreren als aannemer
 • De rechten en plichten van de onderaannemer
 • Aansprakelijkheid van de aannemer
 • De noodzakelijke verzekeringen
 • Het aannemingscontract
 • De stedenbouwkundige vergunning
 • Uitvoeringsplannen en bestekken
 • De procedures
 • Veiligheidsreglementeringen
 • Kwalificatiebeleid en certificatie
 • Milieureglementeringen- en vergunningen
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

SKILLS

 • Gunnen en uitvoeren van overheidsopdrachten
 • Ruwbouwactiviteiten (grondwerken, funderingen,...)
 • De afwerking (stukadoorwerken, dekvloeren,...)
 • Dakwerken (platte daken, hellende daken,...)
 • Eindafwerking (Schilderwerken, behangwerken,...)
 • Technische installaties (Centrale verwarming, sanitair,....)

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Zelfstandig aannemer
 • Medewerker in de bouwsector
 • Metser
 • Schilder
 • Stukadoor
 • Loodgieter
 • ...

EXAMEN EN DIPLOMA

Na het instuderen van je cursus leg je het examen Aannemer af op één van onze examenlocaties. Scoor je 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post je getuigschrift Aannemer. Hiermee solliciteer je meteen om bij een aannemer aan de slag te gaan. Wil je als zelfstandige aannemer starten? Dan heb je eerst een vestigingsattest Algemeen Aannemer nodig. Deze thuiscursus is daarom speciaal ontworpen om je voor te bereiden op het examen bij de Centrale Examencommissie. Daarnaast heb je ook een vestigingsattest van een beroepsactiviteit uit de bouwsector en het attest Bedrijfsbeheer nodig. Voor die laatste kan je bij ons een opleiding volgen om daarna het examen bij de Centrale Examencommissie af te leggen. Met deze drie attesten heb je alles in huis om als zelfstandig aannemer te starten!

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Aannemer. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt je speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft dus geen extra boeken aan te schaffen. Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door. Zo heb je meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Aannemer af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je getuigschrift Aannemer en kan dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige starten, dan vormt deze opleiding de perfecte voorbereiding op het examen bij de Centrale Examencommissie. Daarnaast heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS