Opleiding

OPLEIDING

Aardrijkskunde (Basis)

Wil jij...

 1. op een flexibele en snelle manier aardrijkskundige basiskennis opdoen
 2. meer leren over verstedelijking, het heelal, GPS, het weer en nog zo veel meer
 3. jouw geheugen opfrissen om mee te kunnen praten met vrienden, collega’s of familieleden
 4. je kinderen helpen bij het maken van hun huiswerk
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Geograaf, een beroep met toekomst!

Wil je weten hoe een vulkaan werkt? Weet je niet zeker wat de ozonlaag net is? Vraag je je af wat alle lijntjes en lettertjes op de weerkaart betekenen? Deze thuisstudie Aardrijkskunde (Basis) biedt een antwoord op al jouw vragen! Was aardrijkskunde misschien jouw lievelingsvak op school? Ook dan is dit de cursus die je zoekt!

Geniet van deze toegankelijke en leerrijke cursus en (her)ontdek stapsgewijs alle verschillende aspecten van aardrijkskunde. Je maakt kennis met gletsjers, planeten, moessongebieden en nog zo veel meer! Termen als globalisering, duurzaamheid, winderosie en platentektoniek? Jij weet al snel perfect waarover je spreekt.

Krijg je er al zin in? Schrijf je dan nu in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

aardrijkskunde

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis van aardrijkskunde komt iedereen van pas in het dagelijkse leven
 • Voorbereiding op je carrière als steward/stewardesse
 • Voorbereiding op een carrière als reisleider/reisagent

Vaardigheden en skills

 • Je plaats bepalen op aarde
 • Jij begrijpt het weerbericht tot in de fijne details
 • Je weet waar onze aarde stopt en waar de ruimte begint
 • Jij vertelt gepassioneerd over vulkanen, gletsjers en de platentektoniek
 • Je weet wat duurzaamheid inhoudt en waarom het zo belangrijk is
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De maatschappelijke rol van aardrijkskunde
 • Plaatsbepaling op aarde: kaarten en GPS
 • Stadspatronen, verstedelijking en grootsteden
 • Ruimtelijke planning
 • Waarneming, structuur en ontstaan van het heelal én van ons zonnestelsel
 • De bewegingen van de aarde
 • Alles over het weer en het klimaat: van de atmosfeer tot klimatogrammen
 • Opbouw en afbraak van de aarde
 • Demografie en migratie
 • Globalisering en de wereldeconomie
 • Alles over duurzaamheid

aardrijkskunde

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Aardrijkskunde (Basis)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Of je nu gewoon iets bij wil leren, je geheugen wil opfrissen of je kinderen wil helpen met hun huiswerk, met deze thuisstudie kom jij aan je trekken. Je doet aardrijkskundige basiskennis op en bent in staat om mee te praten over het klimaat, het heelal, globalisering, duurzaamheid,... Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. De cursus maakt jou stap voor stap wegwijs in begrijpelijke taal.
Is de thuisstudie puur theoretisch?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je aardrijkskundige kennis te testen. Die oefeningen stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback.
Kan ik me ook verdiepen in andere wetenschapsvakken?
Natuurlijk! We hebben verschillende wetenschapscursussen in ons aanbod. Kies de cursus die bij je past en leer de wondere wereld waarin we leven nog beter kennen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vervolgens geef je je eigen leerproces vorm: jij kiest waar en wanneer je studeert. Dat is absolute vrijheid! Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een gemotiveerd topdocent. Die helpt je met handige tips en nuttige feedback. Je staat er dus niet alleen voor! Als je de leerstof onder de knie hebt, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma Aardrijkskunde (Basis)!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige opbergmap. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Jouw persoonlijke docent, een aardrijkskundeleerkracht die de wereld op zijn duimpje kent, stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om je kennis te testen. Overloop die oefeningen zeker eens samen met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

Praktijkervaring en stage

Voor deze thuisopleiding is een stage niet van toepassing. Wil je al tijdens het studeren aan de slag met de leerstof uit de cursus Aardrijkskunde (Basis)? Bezoek dan eens een natuurkundig museum of kijk een boeiende documentaire over het heelal, onze aarde of het klimaat. Dat is zowel leerrijk als ontspannend!

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Aardrijkskunde (Basis). Dit diploma vormt ongetwijfeld het begin van een levenslange fascinatie voor je omgeving, de planeet waarop je woont en het heelal waarin je rondzweeft. Een prachtige ontdekkingstocht die nooit eindigt!

aardrijkskunde

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Aardrijkskunde (Basis) maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een gedetailleerd cursusboek met kaartjes, foto´s en oefeningen. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een echte expert in aardrijkskunde. Je krijgt bovendien vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles om jou snel wegwijs te maken in de wondere wereld van de aardrijkskunde!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
aardrijkskunde
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Aardrijkskunde (Basis)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS