Opleiding

OPLEIDING

Accountmanager

Wil jij...

 1. jouw mensenkennis en verkooptalent loslaten op de markt
 2. leren hoe je nieuwe klanten binnenhaalt, omzetcijfers doet stijgen en meer winst maakt
 3. weten hoe je een uitgebreid netwerk uitbouwt én onderhoudt
 4. zelfs de meest veeleisende klant overtuigen om met jou in zee te gaan
 5. meer verdienen door op te klimmen tot accountmanager

Accountmanager, een beroep met toekomst!

Ben je resultaatgericht en stressbestendig? Dan ben jij een geknipte accountmanager! Een contract tussen bedrijf en klant is meer dan een handtekening op papier. Als Accountmanager vorm jij de schakel tussen de twee en ga je op zoek naar de beste win-winsituatie voor je onderneming en haar cliënten. Een fantastische job met veel uitdagingen!

Onder leiding van een ervaren verkoper gaan we in de cursus dieper in op de verschillende fases van een overtuigend verkoopgesprek. Maar deze opleiding gaat ook een stuk verder. Je leert niet alleen hoe je een opdracht binnenhaalt maar ook hoe je klanten tevreden houdt en op welke manieren je reclame kan gebruiken.

Op korte tijd leer je alles om meteen als Accountmanager aan de slag te gaan!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  3 lesuren

  419.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Accountmanager

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent09/01/201927/02/201918u30 - 21u30Woe
Hasselt29/04/201924/06/201918u30 - 21u30Maa
Antwerpen02/09/201921/10/201918u30 - 21u30Maa
Gent03/09/201922/10/201918u30 - 21u30Din
Hasselt05/09/201924/10/201918u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

accountmanager, accountmanagement, verkoper, sales manager, vertegenwoordiger, verkooptechnieken, verkoop, sales, commerciële vaardigheden, acquisitie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Accountmanager of vertegenwoordiger in een buitendienst
 • Interne salesmedewerker of salesadviseur
 • Werknemer op de marketingafdeling
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Nieuwe klanten vinden en je klantenbestand snel doen groeien. Voor jou is het een passie.
 • Een succesvol verkoopgesprek voeren? Jij weet wat je moet zeggen om die ene klant binnen te halen!
 • Je doet meer dan alleen verkopen. Relaties met je klanten onderhouden is even belangrijk.
 • Een promotie op maat voorstellen, een vraag beantwoorden,... Je klanten horen graag van je!
 • Hoe start je als zelfstandig Accountmanager? Je kent alle praktische maatregelen van het vak.
 • Naast klanten voor bedrijven vind je er ook voor jezelf. Je weet welke commerciële aanpak het beste werkt.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat zijn de kenmerken van een ideale verkoper?
 • De vijf fasen van elk verkoopgesprek
 • Een professionele offerte opmaken
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Omgaan met klachten en conflicten
 • Een netwerk uitbouwen en onderhouden
 • Promoties en reclametechnieken
 • Verkopen aan professionele inkopers
 • Professioneel vergaderen, telefoneren en presenteren
 • Het belang van lichaamstaal, mimiek en gepaste kleding

accountmanager, accountmanagement, verkoper, sales manager, vertegenwoordiger, verkooptechnieken, verkoop, sales, commerciële vaardigheden, acquisitie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Accountmanager

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Steeds meer mensen zijn op zoek naar een job met menselijk contact en sociale interactie. Door de focus op klantenbinding, verkoopgesprekken en customer care is deze opleiding perfect voor wie graag nauw samenwerkt met klanten. Farmer of hunter? Eén grote account of tientallen kleinere klanten? Op kantoor of on the road? Na deze professionele opleiding heb jij uitzicht op gevarieerde jobmogelijkheden in heel wat sectoren.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren verkoper, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte sales skills bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe. Jij leert door te doen. Steek je handen dus maar uit je mouwen!
Hoe start ik als zelfstandig Accountmanager?
Dat kom je te weten in de laatste lessen van deze opleiding! Jouw docent is namelijk een succesvol zelfstandig ondernemer die zijn of haar ervaring met ondernemen graag aan jou doorgeeft. Zo ben je na de opleiding meteen klaar om op eigen houtje te starten als Accountmanager. Wil je jezelf nog diepgaander voorbereiden op een carrière als zelfstandig ondernemer? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak jouw springplank naar succes!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Management & Bedrijfsvoering of rond het thema Verkooptechnieken en je vindt meteen een specialisatiecursus die bij jou past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Accountmanager bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Je leert onder andere hoe je een opdracht binnenhaalt, hoe je klanten behoudt en hoe je opbouwende gesprekken voert. In het overzicht met de startdata van de opleiding Accountmanager vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Heb je zin om tijdens je cursus al met echte klanten en accounts aan de slag te gaan? Loop dan stage op de klantendienst van een bedrijf in jouw buurt! Daar help je nieuwe contracten binnen te rijven. Daar verdiep je je verder in verkoopgesprekken en customer care. Daar steek je elke dag weer iets nieuws op. Het grootste pluspunt van jouw stage: je timmert aan een professioneel netwerk. Onmisbaar als goede Accountmanager!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een fijne stageplaats gevonden? Laat het ons weten en wij brengen de nodige documenten in orde. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je beëindigt de stage voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om een stage te doen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Accountmanager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Accountmanager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

accountmanager, accountmanagement, verkoper, sales manager, vertegenwoordiger, verkooptechnieken, verkoop, sales, commerciële vaardigheden, acquisitie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Accountmanager maar 419.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van je docent met jarenlange ervaring als Accountmanager, het gebruik van de leslokalen en het examen op het einde van je opleiding. Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 7 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Immocoach (Allround) bespaar je maar liefst € 1719. Een echte aanrader dus!

vastgoedbediende, immo, vastgoed, vastgoedstyling,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Immocoach (Allround)

vastgoedbediende, immo, vastgoed, vastgoedstyling,

Carrièremogelijkheden

Info over deze allround opleiding

Heb je een piekfijn oog voor immobiliën en wil je jezelf ontplooien tot een echte vastgoedkenner? Dan is de opleiding immocoach echt iets voor jou! De cursus bezorgt je een brede waaier van vastgoedkennis die je na je opleiding kan omzetten in de praktijk. Als vastgoedexpert zoek je de perfecte stek voor je klanten en begeleidt je hen doorheen de verschillende fases van de aankoop/huur.

Als immocoach ben je van alle markten thuis; van huisdecoratie tot marketingplannen, jij hebt het allemaal in je! De veelzijdigheid van deze opleiding wordt gereflecteerd in de modules die je doorloopt. Naast inzichtelijke, administratieve vraagstukken in de eerste module, kan je je creativiteit de vrije loop laten tijdens de module vastgoedstyling. Ook is er plaats voor algemenere kennis zoals marketing en accountmanagement. Eén ding is zeker: vastgoed kent geen geheimen meer voor je.

Programma

Module 1: Marketing (Basis)
Module 2: Vastgoedstylist (Homestaging)
Module 3: Accountmanager
Module 4: Administratief Vastgoedbediende
Word Vastgoedcoach

  Diploma

  Groepsles

  1100.00 euro

Businessmanager (Allround)

business management, business manager, business development, business developer, bedrijfskunde, opleiding, groepsles, avondonderwijs, cursus, school, graduaat, lessen, diploma

Carrièremogelijkheden

 • Businessmanager
 • Managementassistant
 • Financieel manager

Info over deze allround opleiding

Als Businessmanager heb je de toekomst van een bedrijf in handen. Samen met je team grijp je elke kans om het marktaandeel te vergroten. Je hebt oog voor de nieuwste evoluties op de markt, zoals globalisering en digitalisering. Je beschikt niet alleen over een uitstekend financieel inzicht, maar bent ook een bekwame leider.

Deze kennis en vaardigheden leer je allemaal in onze cursus Businessmanagement. Je maakt kennis met alle knepen van het vak, zodat je binnen de kortste keren zelf aan de slag kan.

Na het voltooien van deze opleiding heb je dan ook talrijke toekomstmogelijkheden. Zo kan je terecht in de financiële sector, maar ben je ook gekwalificeerd om aan de slag te gaan bij kmo's, multinationals en ngo's. Uiteraard vormt deze opleiding ook dé perfecte voorbereiding om te starten als zelfstandig ondernemer!

Programma

Module 1: Management (Basis)
Module 2: Accountmanager
Module 3: Boekhouden (Basis)
Word Businessmanager

  Diploma

  Groepsles

  1250.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS