Opleiding

OPLEIDING

Accountmanager

Wil jij...

 1. een job waarin klantenrelaties en sociaal contact centraal staan
 2. meer verdienen door promotie te maken binnen het bedrijf waar je werkt
 3. een carrièreswitch maken door te starten als professioneel Accountmanager
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 5. genieten van online begeleiding door een ervaren Accountmanager

Accountmanager, een beroep met toekomst!

Goede accountmanagers zijn goud waard. Waarom? Iemand die belangrijke klanten binnenhaalt én binnenhoudt schept enorm veel winst! Daarom krijgen succesvolle accountmanagers vaak een gigantisch salaris en snelle promoties. Klinken 'winst' en 'bonus' jou als muziek in de oren? Heb jij het in je mars om die big fish te vangen?

Schrijf je dan direct in voor deze praktische thuiscursus en barst los als account manager!

Je leert alles om uit te blinken in deze blitse business: klantenrelaties verzorgen, producten en diensten verkopen als zoete broodjes, decision makers opspeuren, ... Jij levert resultaat! Hierna ben jij direct inzetbaar als professioneel account manager die altijd het maximum potentieel uit elke kans haalt!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

accountmanager, accountmanagement, account management, account manager, vertegenwoordiger, verkopen, sales, opleiding, cursus, studie, studeren, graduaat, diploma, lessen, groepslessen, school, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Accountmanager
 • Vertegenwoordiger/sales representative
 • Sales- en marketingmedewerker
 • Alle functies waar je iets aan de man moet brengen

Vaardigheden en skills

 • Nieuwe klanten prospecteren
 • Je bestaande klantenbestand onderhouden en loyaliteit scheppen
 • Een succesvol verkoopgesprek voeren
 • Actief luisteren en strategisch communiceren
 • Succesvol je product kunnen verkopen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Jouw toekomst als Accountmanager
 • Belangrijke begrippen voor de Accountmanager
 • Starten als accountmanager
 • De vijf fasen van een doeltreffend verkoopgesprek
 • Een professionele offerte opmaken
 • Omgaan met klanten van alle markten
 • Klachten en conflicten overwinnen
 • Promoties en reclametechnieken inzetten
 • Onderhandelen met professionele inkopers
 • Professioneel vergaderen, telefoneren en presenteren
 • Een rendabel en duurzaam netwerk uitbouwen
 • Het belang van lichaamstaal, mimiek en gepaste kleding

accountmanager, accountmanagement, account management, account manager, vertegenwoordiger, verkopen, sales, opleiding, cursus, studie, studeren, graduaat, diploma, lessen, groepslessen, school, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis studeren

Onze docenten

Ilse Van der Schraelen

Ilse Van Der Schraelen is van opleiding handelsingenieur, maar combineert haar commerciële achtergrond nu al jaren met een voorliefde voor mode en kleding in haar eigen modezaak in Zandhoven: “Daphne Fashion”.
 
Doorheen de jaren voegde Ilse nog heel wat expertise aan haar palmares toe. Ze specialiseerde zich in stijladvies, patroonontwerp, accountmanagement,… Die professionele vakkennis en jarenlange praktijkervaring deelt Ilse graag met haar studenten. Kortom, een bezige bij en een érg gemotiveerde docente!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Accountmanager

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Steeds meer mensen zijn op zoek naar een job met menselijk contact en sociale interactie. Door de focus op klantenbinding, verkoopgesprekken en customer care is deze opleiding perfect voor wie graag nauw samenwerkt met klanten. Farmer of hunter? Eén grote account of tientallen kleinere klanten? Op kantoor of on the road? Na deze professionele thuisstudie heb jij uitzicht op gevarieerde jobmogelijkheden in heel wat sectoren.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen op de klantendienst van een bedrijf in jouw buurt. Daar pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Wat is het verschil met de groepsles Accountmanager?
Inhoudelijk is er bijna geen verschil met de groepsles Accountmanager. Ook de diploma’s van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde. Het grote verschil? Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest!
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond de thema’s Management & Bedrijfsvoering en Verkooptechnieken. Neem dus zeker eens een kijkje in ons aanbod om jouw favoriete vervolgopleiding te vinden.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een doorgewinterd account manager en zaakvoerder via ons online platform. Deze mentor staat jou bij met tips uit het werkveld en jarenlange ervaring! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Neem deze oefeningen zeker eens door samen met je persoonlijke docent. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Accountmanager een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw nieuwe verkooptechnieken en jouw kennis van klantenwerving snel in de praktijk omzetten? Dan is een stage the way to go! Ga aan de slag als stagiair in een accountbureau of loop mee met een ervaren accountmanager bij een bedrijf in jouw buurt. Daar help je nieuwe contracten binnen te rijven. Zo doe je concrete werkervaring op en leer je van binnenuit hoe de ondernemerswereld werkt. Dat staat alvast mooi op je cv!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna meteen aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Zo ben je helemaal vertrokken voor je toekomstige carrière als Accountmanager. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je maakt tijdens je studie een werkstuk. Jouw docent beoordeelt dit werkstuk. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Accountmanager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Accountmanager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

accountmanager, accountmanagement, account management, account manager, vertegenwoordiger, verkopen, sales, opleiding, cursus, studie, studeren, graduaat, diploma, lessen, groepslessen, school, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Accountmanager maar 259.00 euro. Hiervoor krijg je een cursusboek met authentieke vraagstukken en voorbeelden verzameld door talrijke management veteranen, een jaar lang professionele begeleiding van een topdocent en zelfstandig zaakvoerder, toegang tot extra business insights op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om een topcarrière als premium account manager te kickstarten!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Accountmanager

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS