Opleiding

OPLEIDING

Acupressuur

Wil jij...

 1. de vele voordelen van acupressuur ontdekken
 2. alles leren over drukpunten, meridianen en energiestromen
 3. weten hoe je stress, spanningen en blokkades wegwerkt en zo de natuurlijke energiebalans herstelt
 4. jezelf specialiseren in traditionele Oosterse behandelingen
 5. meer verdienen als therapeut of masseur door acupressuur aan je aanbod toe te voegen

Massagetherapeut, een beroep met toekomst!

Acupressuur is gebaseerd op dezelfde filosofie als acupunctuur; volgens de oude Chinese geneeskunde lopen er een twaalftal meridianen of energiebanen onder de huid die energie geven aan de organen en spieren. Elke meridiaan heeft een aantal drukpunten oftwel acupressuurpunten. Door op de juiste manier op deze punten te drukken, doe je de energie in het lichaam volop stromen en herstel je het zelfherstellend vermogen van je klanten.

Ben je aan de slag als massagetherapeut of wil je meer weten over deze oosterse techniek? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt. Je leert welke ongemakken je kan verhelpen en wat de voordelen zijn tegenover acupunctuur.

In de opleiding Acupressuur leer je alle kneepjes van het vak!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Acupressuur

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen11/12/202022/01/202118u30 - 21u30Vrij
Bruxelles / Brussel05/02/202105/03/202118u30 - 21u30Vrij
Gent05/02/202105/03/202118u30 - 21u30Vrij
Hasselt22/04/202120/05/202118u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

acupunctuur, acupressuur, massagetherapeut, cursus acupressuur, cursus acupunctuur, massage opleiding, avondschool, volwassenenonderwijs, schoonheidsschool, relaxatietherapie, meridianen, vijf elementenleer, zenuwbanen, energiebanen, drukpunten, energieba

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig masseur gespecialiseerd in acupressuur
 • Werknemer in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Alternatief therapeut met specialisatie in acupressuur

Vaardigheden en skills

 • Jij kent alles over de werking van acupressuur.
 • Jij vindt zonder aarzelen de juiste drukpunten op de energiebanen.
 • Jij zorgt voor een juiste energiebalans in het lichaam van je klanten.
 • Jouw massagetechnieken hebben een helend effect.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is acupressuur?
 • Verschillen en voordelen tegenover acupunctuur
 • De drie stappen binnen acupressuur
 • Acupressuur als uitstekende aanvullende geneeskunde
 • Kennismaking met meridianen en de 5 elementen
 • De verschillende acupressuur- en reflexpunten
 • Welke techniek verhelpt bepaalde ongemakken?
 • Het effect van een acupressuurtherapie

acupunctuur, acupressuur, massagetherapeut, cursus acupressuur, cursus acupunctuur, massage opleiding, avondschool, volwassenenonderwijs, schoonheidsschool, relaxatietherapie, meridianen, vijf elementenleer, zenuwbanen, energiebanen, drukpunten, energieba

Onze docenten

Paul Verhoeven

Wie Paul Verhoeven zegt, zegt ervaring; en omgekeerd. Vijfenveertig jaar geleden begon hij als jonge knaap als zelfstandig kinesitherapeut en bleef zich ondertussen bijscholen in nieuwe technieken. Halverwege de jaren negentig opende Paul ook nog eens een eigen fitnesszaak en een saunacentrum waar relaxmassages centraal stonden.

Inmiddels is hij zelf een autoriteit op vlak van massagetherapie, sportmassage en lymfedrainage. Hij kent het menselijk lichaam letterlijk langs binnen en buiten en geeft zijn kennis met veel passie voor het vak door aan onze cursisten.

"De nadruk ligt hier op actief, want ik kan het moeilijk laten om mensen te masseren," zegt Paul. "Het geeft hen voldoening en mezelf nog meer. Voorlopig denk ik dus nog niet aan stoppen."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Acupressuur

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Acupressuur is al lange tijd een veelgevraagde massagebehandeling. Door acupressuur op te nemen in jouw aanbod als massagetherapeut breid je je klantenbestand uit. Bovendien gebruik je de technieken uit de traditionele Chinese geneeskunde ook om andere massages in jouw aanbod te verfijnen. Daar heeft de klant, en dus ook jouw massagesalon, baat bij!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, al doende leer je het best. Dat is bij deze cursus niet anders. Steek je handen dus maar uit de mouwen en ga op zoek naar de juiste drukpunten!
Is acupressuur een vorm van geneeskunde?
Acupressuur is een onderbouwde, alternatieve therapie. Het is een vorm van complementaire zorgverlening die reguliere medische behandelingen aanvult. Een Massagetherapeut beantwoordt een hulpvraag van de klant, maar is geen arts, psycholoog of diëtist. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Hoe start ik als zelfstandig Massagetherapeut?
Dat kom je te weten in ons gratis Starterslab. Deze workshop helpt jou op weg! Wil je jezelf diepgaand voorbereiden op een carrière als zelfstandig ondernemer? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak jouw sleutel tot succes.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Massage. Neem dus zeker eens een kijkje, vind de vervolgopleiding die bij je past en breid je skill set nog verder uit!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Acupressuur bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je neemt best je eigen laptop of tablet mee. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je de aangeleerde technieken en massagegrepen perfect in de vingers krijgen? Volg dan een leerrijke stage tijdens je opleiding! Spring bijvoorbeeld eens binnen in een wellnesscentrum of klassevol massagesalon in jouw buurt en bied je diensten aan als stagiair. Tijdens een stage pas je de leerstof uit de les heel actief toe. Je bent dag in en dag uit met acupressuur en met echte klanten bezig. Zo leer jij in no time de fijnste kneepjes van het vak!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Acupressuur. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Massagetherapeut. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

acupunctuur, acupressuur, massagetherapeut, cursus acupressuur, cursus acupunctuur, massage opleiding, avondschool, volwassenenonderwijs, schoonheidsschool, relaxatietherapie, meridianen, vijf elementenleer, zenuwbanen, energiebanen, drukpunten, energieba

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 249.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
acupunctuur, acupressuur, massagetherapeut, cursus acupressuur, cursus acupunctuur, massage opleiding, avondschool, volwassenenonderwijs, schoonheidsschool, relaxatietherapie, meridianen, vijf elementenleer, zenuwbanen, energiebanen, drukpunten, energieba
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS