Opleiding

OPLEIDING

Administratief Vastgoedbediende

Wil jij...

 1. alles leren over verkoopovereenkomsten, huurcontracten, vastgoedmarketing en nog zoveel meer
 2. professioneel aan de slag met jouw passie voor vastgoed
 3. een succesvolle carrièreswitch maken naar de boomende vastgoedsector
 4. een waardevol diploma behalen waarmee je je vakkennis aantoont
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een echte vastgoedexpert

Administratief Vastgoedbediende, een beroep met toekomst!

Wil je graag een uitdagende job binnen de vastgoedsector? Dan ben je met deze thuiscursus aan het juiste adres!

Als Administratief Vastgoedbediende ben je de kern van een makelaarskantoor. Zo assisteer je bij de aan- en verkoop, en de huur en verhuur van woningen en appartementen binnen de particuliere woningmarkt. Daarnaast beheer je het klantenbestand en zorg je dat alle communicatie vlot verloopt. Ten slotte stel je doeltreffende advertenties en presentatiebrochures op. Elke dag iets anders!

Na de cursus ben je direct inzetbaar als professioneel administratief vastgoedbediende!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

administratie, vastgoed, immo, vastgoedbediende, medewerker vastgoed, makelaar, administratief vastgoedbediende, cursus, opleiding, studeren, diploma, graduaat, lessen, studie, school, volwassenenonderwijs, onderwijs, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Administratief vastgoedbediende
 • Medewerker in een vastgoedkantoor

Vaardigheden en skills

 • Je stelt huur- en verkoopcontracten op van A tot Z én verwerkt ze alsof het je tweede natuur is.
 • Telefoon, mail, of face-to-face? Jij communiceert professioneel met klanten.
 • Je zet immo aantrekkelijk in de kijker in kranten en magazines, op websites en social media,...
 • Jij kent alle juridische en financiële aspecten van de vastgoedmarkt.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Belangrijke begrippen in de vastgoedsector beheersen
 • Onthaal, etiquette en communicatie
 • Professionele brieven en e-mails leren schrijven
 • Opstellen van huurcontracten
 • Schatten van onroerende goederen
 • Vastgoedmarketing en promotie
 • Professioneel telefonisch communiceren
 • Markten indelen in segmenten
 • De grote spelers in de vastgoedsector kennen
 • Met economische, financiële en juridische begrippen jongleren
 • Een correcte administratie voeren
 • Documenten bij verkoop of verhuur in orde brengen
 • Algemene kennis over vastgoed en verzekeringen

administratie, vastgoed, immo, vastgoedbediende, medewerker vastgoed, makelaar, administratief vastgoedbediende, cursus, opleiding, studeren, diploma, graduaat, lessen, studie, school, volwassenenonderwijs, onderwijs, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis

Onze docenten

Kris Goossens

Kris Goossens heeft een Master in de Toegepaste Economische wetenschappen behaald, aangevuld met een lerarenopleiding. Doe daarbovenop een ruime ervaring in het bankwezen, het onderwijs, boekhouden, marketing, public relations en 10 jaar handelaar in vastgoed en dat maakt hem tot de ideale docent “administratief vastgoedbediende”.

In de cursus vastgoedbediende bereiden we je voor op een ondersteunende job in de vastgoedsector. Stap voor stap raak je vertrouwd met de boeiende maar uitdagende wereld van het onroerend goed. Na het doornemen van de syllabus en het afwerken van de bijhorende taken zal je in staat zijn met kennis van zaken te functioneren binnen een vastgoedkantoor als administratieve en/of commerciële kracht of organisator van bezichtigingen.

 

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Administratief Vastgoedbediende

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor al wie een hart voor vastgoed heeft, of voor al wie een positieve carrièreswitch wil maken. Wij jij aan de slag in de immosector? Wil jij de verkoop en verhuur van huizen van A tot Z in orde brengen? Met deze gevarieerde thuisstudie word jij de spil van het makelaarskantoor.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen bij een vastgoedmakelaar of immobiliënkantoor in jouw buurt. Daar pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Wat is het verschil met de groepsles Administratief Vastgoedbediende?
Inhoudelijk is er bijna geen verschil met de groepsles Administratief Vastgoedbediende. Ook de diploma’s van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde. Het grote verschil? Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest!
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Vastgoed. Neem dus zeker eens een kijkje in ons aanbod om jouw favoriete vervolgopleiding te vinden.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een doorkneed vastgoedexpert en administratieve professional via ons online platform. Deze geeft jou extra oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Neem deze oefeningen zeker eens door samen met je persoonlijke docent. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Administratief Vastgoedbediende een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Spring eens binnen bij een vastgoedmakelaar, bespreek je opleiding en vraag naar stagemogelijkheden. Zo simpel is het! Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de vastgoedsector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de perfecte springplank naar een schitterende carrière als Administratief Vastgoedbediende.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Administratief Vastgoedbediende. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Administratief Vastgoedbediende. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

administratie, vastgoed, immo, vastgoedbediende, medewerker vastgoed, makelaar, administratief vastgoedbediende, cursus, opleiding, studeren, diploma, graduaat, lessen, studie, school, volwassenenonderwijs, onderwijs, thuisstudie, afstandsonderwijs, thuis

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Administratief Vastgoedbediende maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, gedurende één jaar professionele begeleiding van een docent die thuis is in het vastgoed, toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om jou wegwijs te maken in de wereld van vastgoed!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 5 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Immocoach (Allround) bespaar je maar liefst € 260. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Immocoach (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

vastgoedcoach, vastgoedmarkt, huurder, koper, verkoper, immobiliën, woning, pand, huis, droomwoning, prijszetting, juridisch, financieringsmogelijkheden, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Immocoach (Allround)

vastgoedcoach, vastgoedmarkt, huurder, koper, verkoper, immobiliën, woning, pand, huis, droomwoning, prijszetting, juridisch, financieringsmogelijkheden, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig vastgoedcoach
 • Medewerker in een vastgoedkantoor
 • Immospecialist

Info over deze allround opleiding

Wil jij een job in de vastgoedsector? Dan is de thuiscursus Immocoach jouw ticket naar een job. Als immocoach begeleid jij mensen tijdens een belangrijke stap in hun leven. De aankoop van een nieuwe woonst is een aanzienlijke investering. Professionele begeleiding is meer dan welkom.

Via verschillende modules leer je alle aspecten om in deze sector te starten. Ontdek hoe de administratie werkt, hoe je vastgoed aankoopt en verkoopt, welke regelgevingen er bestaan en hoe je gebouwen aankleedt zodat kopers meteen overstag gaan. En niet alleen particulieren! Ook bedrijven kunnen bij jou terecht zodat hun investering maximaal rendeert.

Schrijf je nu in voor deze cursus en bouw aan je professionele toekomst!

Programma

Module: Administratief Vastgoedbediende
Module: Vastgoedcoach
Module: Vastgoedinkoper
Module: Schatter
Module: Vastgoedstylist (Homestaging)
Word Immocoach

  Diploma

  Thuisstudie

  995.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Administratief Vastgoedbediende

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS