Opleiding

OPLEIDING

Agressie (Omgaan met)

Wil jij...

 1. volwassenen of kinderen met een agressiviteitsproblematiek beter leren begrijpen
 2. weten hoe je op een professionele manier omgaat met verschillende vormen van agressie
 3. opvliegende mensen helpen om problemen of ergernissen anders te benaderen
 4. jouw aanpak als mama, papa, leerkracht, coach, verpleegkundige of onthaalouder verfijnen
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Agressiecoach, een beroep met toekomst!

Brengt jouw job je in situaties waarin agressiviteit niet uitzonderlijk is? Heb je al een paar zenuwslopende ervaringen achter de rug?

Leer dan snel hoe je jezelf veiligstelt in spannende situaties, hoe je voor jezelf opkomt en grenzen stelt aan aggressief gedrag van anderen!

Met deze praktische thuiscursus leer je ruimte creëren voor constructieve communicatie en bereid je jezelf voor om zelfzeker en doeltreffend het hoofd te bieden aan aggressief gedrag. Zowel bij jezelf als bij anderen leer je aggressie herkennen en beheersen. Hierna heb je de mentale mindset en de juiste kennis om elke vorm van aggressie aan te pakken en ook zelf rustig te blijven.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

agressieproblemen, omgaan met agressie, opleiding,omgaan met agressieve mensen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig agressiecoach
 • Assistent agressiecoach
 • Agressiecoach in een organisatie of bedrijf
 • Agressiecoach op school

Vaardigheden en skills

 • Je kent alle conflicthanteringsstijlen
 • Adequaat handelen bij agressie en levensbedreigende situaties
 • Assertief grenzen stellen
 • Agressie bij jezelf herkennen en bedaren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Agressie, angst en stress
 • Agressie en zelfbeschadiging
 • Openlijke agressie en verhulde agressie
 • Opbouw en bronnen van agressie
 • Agressie in diverse subculturen
 • Checklist voor zelfhulp
 • Agressie op de werkvloer
 • Agressie bij kinderen
 • Seksuele intimidatie
 • Territoriumleer

agressieproblemen, omgaan met agressie, opleiding,omgaan met agressieve mensen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Faye Wijntjes

Ik ben Faye Wijntjes en ben de docente van oa de opleiding Omgaan met Agressie. Ik ben sinds 2005 werkzaam in de jeugdhulpverlening, met name gekoppeld aan het voortgezet onderwijs. Eerst in Rotterdam, nu in Gouda. Ik heb te maken met kinderen, pubers, tienermoeders, ouders, andere instellingen en scholen. We moeten soms vervelende boodschappen overbrengen aan ouders, kinderen of andere betrokkenen. Dit wekt soms agressie op. Daarom worden we met enige regelmaat getraind om met deze situaties om te gaan. Aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden zal ik je leren hoe je deze situaties de baas kan. Succes!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Agressie (Omgaan met)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Agressief gedrag is een veelvoorkomende en vaak verkeerd begrepen problematiek. In deze thuisstudie leer je hoe je ermee omgaat. Je leert ook meer over de opbouw en de bronnen van agressie, zelfbeschadiging en seksuele intimidatie. Dat komt van pas als jij professioneel of privé te maken hebt met agressiviteit. Coaches, therapeuten, ouders, leerkrachten, sociaal werkers en zorgverleners zijn hier allemaal aan het juiste adres. Ook als je zelf met een agressiviteitsproblematiek kampt, is deze cursus een handig hulpmiddel.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie praktijkgericht?
Ja, aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof uit de cursus actief toe.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond de thema’s Persoonlijke Ontwikkeling en Coaching. Neem dus zeker eens een kijkje!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een expert in gedragstherapie die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Op het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Neem deze oefeningen zeker eens door samen met je persoonlijke docent. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Agressie (Omgaan met) een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Spring eens binnen bij een coachingsbureau, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een stage als agressiecoach. Zo simpel is het. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een uitdagende carrière als agressiecoach.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Agressie (Omgaan met). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als agressiecoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

agressieproblemen, omgaan met agressie, opleiding,omgaan met agressieve mensen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Agressie (Omgaan met) maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een ervaren topdocent en agressiecoach, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om de koe bij de horens te vatten en als professioneel agressiecoach aan de slag te gaan!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
agressieproblemen, omgaan met agressie, opleiding,omgaan met agressieve mensen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Agressie (Omgaan met)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS