Opleiding

OPLEIDING

Anatomie & Cosmetologie

Wil jij...

 1. jouw kennis van het menselijk lichaam bijschaven
 2. weten hoe verschillende huidtypes reageren op schoonheidsproductjes
 3. ontdekken hoe je huidproblemen herkent en voorkomt
 4. leren werken met apparaten voor hydro-, helio- en elektrotherapie
 5. een stevige wetenschappelijke basis leggen voor je verdere carrière als schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist, een beroep met toekomst!

Wil je alles weten over het menselijk lichaam? Dan is de opleiding Anatomie en Cosmetologie ongetwijfeld iets voor jou! Tijdens deze theoretische cursus overloop je samen met een professional de werking van het lichaam en welk effect stoffen in cosmetische producten op ons hebben.

Zo leer je alles over de huid en de afwijkingen die voorkomen. Daarnaast komen ook het skelet, spieren, bloedsomloop en het hormonenstelstel volledig aan bod. In het tweede deel van deze cursus maak je dan weer kennis met apparaten die je bij diverse behandelingen gebruikt. Tenslotte leer je ook over de werkstoffen en actieve bestanddelen die in ons lichaam zitten.

Deze opleiding geeft je alle theoretische kennis voor een droomstart als schoonheidsspecialist!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  7 lessen

  3 lesuren

  379.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Anatomie & Cosmetologie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent27/01/201910/03/201910u00 - 13u00Zon
Gent27/03/201915/05/201909u00 - 12u00Woe
Hasselt10/04/201929/05/201918u30 - 21u30Woe
Hasselt11/06/201923/07/201918u30 - 21u30Din
Hasselt22/08/201903/10/201909u00 - 12u00Don
Hasselt22/08/201903/10/201909u00 - 12u00Don
Bruxelles / Brussel03/09/201915/10/201918u30 - 21u30Din
Brugge09/10/201920/11/201918u30 - 21u30Woe
Hasselt03/11/201915/12/201910u00 - 13u00Zon
Antwerpen14/11/201909/01/202018u30 - 21u30Don
Gent06/02/202019/03/202018u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

cursus anatomie en cosmetologie cursus, opleiding, schoonheidsschool, avondonderwijs, groepslessen, anatomie, cosmetologie, diploma, schoonheidsspecialist, schoonheidsspecialiste, opleiding anatomie en cosmetologie

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze cursus vormt de basis voor je verdere (studie)carrière als schoonheidsspecialist. De anatomie en cosmetologie van het menselijk lichaam kennen voor jou geen geheimen meer!

Vaardigheden en skills

 • Je kent de voornaamste spiergroepen, organen, werkstoffen en actieve bestandsdelen in het lichaam
 • Huidaandoeningen en -afwijkingen? Jij herkent ze en kan ze voorkomen
 • Vlot werken met de diverse apparaten voor hydro-, helio- en elektrotherapie
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Ontdek en bestudeer alle systemen van het menselijk lichaam
 • Huid en weefsels: welke afwijkingen kunnen voorkomen?
 • Allergiën en aandoeningen
 • De opbouw van het skelet en de werking van organen
 • De spieren en zenuwstelsel
 • Samenstelling en toxicologische aspecten van cosmetica

cursus anatomie en cosmetologie cursus, opleiding, schoonheidsschool, avondonderwijs, groepslessen, anatomie, cosmetologie, diploma, schoonheidsspecialist, schoonheidsspecialiste, opleiding anatomie en cosmetologie

Onze docenten

Leslie Teysen

Leslie Teysen werkt in de groepspraktijk “Black & White” in Tielrode waar ze zich specialiseert in huidverbetering, anti-aging en huidprobleempjes. Aan onze school leert ze de schoonheidsspecialisten van morgen alles over een gezonde, jonge en stralende huid

Bijscholen is zeer belangrijk voor Leslie. Jaarlijks probeert ze 2 à 3 cursussen te volgen. “Om up-to-date te blijven”, zo zegt ze zelf. “Toen ik voor het eerst een workshop volgde om me te verdiepen in nieuwe technieken, kreeg ik zelf goesting om les te geven. De kennis die ik verzamelde, wilde ik delen met anderen. Als docent vind ik het interessant dat je de kwaliteiten en talenten van elke cursist geleidelijk aan naar boven ziet komen”, meent Leslie verder.

Cris Bronneberg

“Je kunt je brood ook verdienen door van je hobby je beroep te maken, je moet het enkel durven! Door jouw liefde voor het vak zal succes volgen.” Dit is het motto van docente Cris Bronneberg. De schoonheidsspecialiste geeft al zeven jaar les aan De Schoonheidsschool en haar thuispraktijk, Instituut Cris, vierde enkele jaren geleden haar 25-jarig bestaan.
 
Wat Cris zo leuk vindt aan De Schoonheidsschool? “Op zes à zeven maanden tijd vormen studenten een hechte groep. Na de opleiding houden studenten onderling vaak nog contact. Ook ik krijg na afloop nog e-mails van studenten met bepaalde vragen”, zegt ze. “Met anderen onderhoud ik zelfs een hechte, persoonlijke band”, voegt ze toe.

Sabine Van Laarhoven

In 2007 sloeg Sabine Van Laarhoven na een rijke loopbaan als ziekenhuisverpleegkundige en verantwoordelijke buitenschoolse kinderopvang heel bewust de richting in van het zelfstandig ondernemerschap. Ze schoolde zich om tot massagetherapeute en voetreflexologe omdat ze zichzelf en anderen de kans wilde geven om te ontspannen en tot rust te komen in onze veeleisende maatschappij. Haar kerndoelgroep bestaat uit zwangere vrouwen, baby's en kinderen maar ze ontvangt iedereen met open armen in haar gezellige praktijk Azura.
 
"Sinds enkele jaren vond ik de tijd rijp om mijn kennis en ervaring door te geven", zegt Sabine. "Ik put dan ook enorm veel voldoening uit het lesgeven aan de enthousiaste cursisten aan De Schoonheidsschool."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Anatomie & Cosmetologie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Elke huid en elk lichaam reageert anders op cosmetica. Dat weet iedereen die met schoonheidsproductjes werkt. Daarom is het vaak moeilijk om klanten kant-en-klaar advies te geven over cosmetische producten. Na deze opleiding wordt dat eenvoudiger! Deze cursus leert jou namelijk alles over de relatie tussen cosmetica en het menselijk lichaam: van serieuze allergieën tot simpele irritaties. Zo kan jij jouw klanten in de toekomst wel individueel en wetenschappelijk onderbouwd advies geven. Daar snakken ze om!
Heb ik medische of anatomische voorkennis nodig?
Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren schoonheidsspecialist, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, volg gewoon je passie en kies een vervolgopleiding uit het thema Beauty of Make-up. Zo groei jij uit tot een echte expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Anatomie & Cosmetologie bestaat uit 7 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Anatomie & Cosmetologie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor al het nodige materiaal.

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te lopen. Na de interactieve lessen spreek jij met kennis van zaken over het menselijk lichaam en over cosmetische producten. Je past deze kennis gaandeweg toe in je verdere carrière als Schoonheidsspecialist.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Anatomie & Cosmetologie. Zo heb je een stevige basis voor je verdere carrière als Schoonheidsspecialist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

cursus anatomie en cosmetologie cursus, opleiding, schoonheidsschool, avondonderwijs, groepslessen, anatomie, cosmetologie, diploma, schoonheidsspecialist, schoonheidsspecialiste, opleiding anatomie en cosmetologie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Voor je opleiding Anatomie & Cosmetologie betaal je 379.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je cursus. Daarnaast krijg je als student van onze school ook toegang tot het online studentenplatform voor oefeningen en begeleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 6 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) bespaar je maar liefst € 341. Een echte aanrader dus!

schoonheidsspecialist, schoonheidsspecialiste, schoonheidszorgen, beauty, schoonheid, opleiding, cursus, lessen, groepslessen, leren, schoonheidsschool, avondonderwijs, onderwijs, school, avondlessen, training, diploma

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Schoonheidsspecialist (Uitgebreid)

schoonheidsspecialist, schoonheidsspecialiste, schoonheidszorgen, beauty, schoonheid, opleiding, cursus, lessen, groepslessen, leren, schoonheidsschool, avondonderwijs, onderwijs, school, avondlessen, training, diploma

Carrièremogelijkheden

 • Schoonheidsspecialist
 • Beautydeskundige
 • Eigenaar/medewerker schoonheidssalon
 • Eigenaar/medewerker wellnesscentrum
 • Workshops geven
 • Vervolgopleiding uit ons aanbod om je te specialiseren

Info over deze allround opleiding

Ben je gek op alles wat met beauty te maken heeft? Droom je ervan je diploma te behalen en te starten als professioneel Schoonheidsspecialiste als werknemer of zelfstandige? Dan is de vakopleiding Schoonheidsspecialist exact wat jij zoekt!

Tijdens deze boeiende lessenreeks krijg je het vak in 6 modules onder de knie: Anatomie en Cosmetologie, Gelaatsverzorging, Basis Lichaamsmassage, Cosmetische Manicure en Pedicure, Ontharing en Waxing, en Dag- en Avondmake-Up. De opleiding is voor iedereen toegankelijk en ideaal voor wie op een praktijkgerichte manier dit boeiende vak in de vingers wil krijgen.

Tijdens jouw opleiding wordt er in kleine groepen gewerkt, zodat je een persoonlijke begeleiding op maat krijgt.

Programma

Module 1: Anatomie & Cosmetologie
Module 2: Gelaatsverzorging
Module 3: Lichaamsmassage
Module 4: Cosmetische Manicure en Pedicure
Module 5: Ontharing en Waxing
Module 6: Dag- en Avondmake-up
Word Schoonheidsspecialist

  Diploma

  Groepsles

  1249.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS